Asi spojkova lamela
Asi spojkova lamela
Zdravim,dnes som si siel opravit vyfuk a ked som chcel vyjst na rampu,tak som siel pomali hore,vysie otacky,pomali som pustal spojku,ale ked uz bolo auto cele naklonene,tak motor ako keby neragoval,boli vysoke otacky,pustal som spojku a auto netahalo. Je to kvoli zosuchanej spojkovej lamele,alebo moze byt aj iny problem?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Asi spojkova lamela
...v prvom rade trebalo pustit spojku uplne
do takeho kopca nemozes ist so spojkou iba v zabere...
No ved jasne,ved bola pustena aj cela,vysiel som na rampu len z rozbehom. Proste ako keby uz bola lamela zosuchana a pretacalo sa to tam. Ale ak je to lamelou,straci vymenit len ju? Ci celu spojku?
-
RATZINGER666
Darca
aha, bola pustena uplne? pisal si, ze si ju iba "pustal"... bude to lamela, ale este nemusi byt na tom tak zle... ak Ti tie otacky nelietaju uz aj pri predbiehani, este ju chvilu poder... pripadne zastav, zatiahni rucnu, zarad 1 a co najpomalsie pustaj spojku... ak motor skape, resp. zacne kapat, spojka este cosi vydrzi... mozes sa aj rozbehnut na 70-80, dat tam piaty stupen a plny plyn... ak otacky nevyletia, je este v dobrom stave...
staci vymenit lamelu, ale odporuca sa cely set... ake mas auto a kolko ma realnych km? kolkata spojka tam je?
staci vymenit lamelu, ale odporuca sa cely set... ake mas auto a kolko ma realnych km? kolkata spojka tam je?
Seat Cordoba r.99 presne 153 000 km nabehanych
-
RATZINGER666
Darca
jo, to bude prva spojka... uz ma svoj vek 
Tak teda staci tu lamelu alebo cela? Ak by len lamela tak by som to dal vymenit ale tak teraz som do auta dal 300 ecka na vymenu čapov,brzd takze ak cela tak jedine az po novom roku...
-
Weblink
Light Star
Pri spojke staci lamela, ale zvikne sa uz menit komplet (pritlacak, lamela, lozisko) lebo vsetko uz bude "nacate" a vymena spojky nieje az tak jednoduche, vecinou sa musi vybrat z auta cely motor alebo prevodovka takze uz ked tak treba vymenit vsetkopuma19944 napísal:Tak teda staci tu lamelu alebo cela? Ak by len lamela tak by som to dal vymenit ale tak teraz som do auta dal 300 ecka na vymenu čapov,brzd takze ak cela tak jedine az po novom roku...
-
RATZINGER666
Darca
vymen vsetko a mas pokoj, je najvyssi cas...
Tak pojdem do servisu a poviem im nech sa na to pozru v akom to je stave. Ak teda mam vymenit celu tak az po novom roku. Mozem do vtedy jazdit nanej,ak urobim za mesiac este cca do 500 km?
-
RATZINGER666
Darca
to nerob, preplatis to na robote... vybrat a rozobrat spojku nie je sranda... ked odide, das ju rovno vymenit...
jazdi na nej normalne dalej, ona este moze kludne vydrzat aj viac ako 10 000km... otestuj ju tymi sposobmi, co pisem vyssie a poviem Ti viac...
jazdi na nej normalne dalej, ona este moze kludne vydrzat aj viac ako 10 000km... otestuj ju tymi sposobmi, co pisem vyssie a poviem Ti viac...
Okej tak vdaka,zajtra vyskusam a napisem
Ked si porovnas cenu prace a cenu spojkovej lamely / celej spojkovej sady, tak dospejes k tomu, ze menit len lamelu sa neoplati.
Ja som napriklad teraz menil vodnu pumpu. Su tam rozvody, co maju ca. 25 000, ktore menil predchadzajuci majitel a cele to muselo ist dolu len preto, ze spolu s nimi nemenil aj tu pumpu (standardne sa to nerobi, ale odporuca sa. Obzvlast pri druhej vymene). Vysledok je taky, ze za material som zaplatil €40 a za robotu €150. Pritom sa to mohlo spravit naraz.
Ja som napriklad teraz menil vodnu pumpu. Su tam rozvody, co maju ca. 25 000, ktore menil predchadzajuci majitel a cele to muselo ist dolu len preto, ze spolu s nimi nemenil aj tu pumpu (standardne sa to nerobi, ale odporuca sa. Obzvlast pri druhej vymene). Vysledok je taky, ze za material som zaplatil €40 a za robotu €150. Pritom sa to mohlo spravit naraz.
Tak skusil som par tych tipov ktore si mi povedal. Zaradil som 1 a hned som pustil spojku auto hned zdochlo. Potom som dal rucnu,pomali pustal spojku,auto sa chcelo posunut do predu a taktiez zdochlo. Taktiez som dal do 5,dal plny plyn a otacky nevyleteli. Takze robi to len pri tom prudkom stupani,len ked som siel na rampu takze neni to potreba hned menit? Ak to bude uz poriadne zosuchane,tak by som to mal citit uz pri rozbehovani ze?
-
RATZINGER666
Darca
nieee, nic nemen, neviem, kolko najazdis, ale vydrzi to kludne este aj rok-dva...
spojku si dufam pustal uplne pomalicky, nie ako pises, ze "hned pustil"... pri rozbiehani to moc nepoznat, hlavne ked s autom jazdis stale a postupne si nevedome privykas na jeho spravanie...
spojku si dufam pustal uplne pomalicky, nie ako pises, ze "hned pustil"... pri rozbiehani to moc nepoznat, hlavne ked s autom jazdis stale a postupne si nevedome privykas na jeho spravanie...
Ano prv tak ako mi poradil kamos ze na mieste dat do jednotky a hned pustit a ked nevyletia otacky ale zdochne tak ok,a potom to s rucnou
-
RATZINGER666
Darca
to Ti poradil zle, musis pustat co najpomalsie...
Mne šmýka spojka už od minulého leta, kedy som sa poriadne vybláznil na letisku. Už som na nej najazdil ďalších 10 tis. km pomaly, a stále ide. Samozrejme, vytočím 4-ku, poprípade 5-ku a mám pocit ako na automate, najskôr otáčky, potom zrýchlenie. Snáď ju dám na ďalší rok už konečne vymeniť. Jazdiť sa na tom dá, ale je to nebezpečné, pretože občas keď treba dupnúť a predbehnúť to proste nejde, tak jazdievam viacmenej ako starý dedo.
Ved spojka neni taka palka(pokial nemas dvojhmotu)tak preco to nevymenit?Jazdil som na takej spojke a ziadna slava.Babka sa skorej rozbehne jak ty
))
To máš pravdu, spojka stojí 60€ (buď Valeo, alebo Luk) + výmena. Ale sám si to asi nevymením a zase dám to do servisu v SB a tam chcú len 100€ za spojku bez práce! A kúpené veci od zákazníka nevymieňajú... Jedine nájsť niekoho, kto mi to povedzme za 50€ vymení a hotovo.