Ázijské bistro | čínska reštaurácia | panda
Re: Ázijské bistro | čínska reštaurácia | panda
Sme na jednej lodi wladas. Ja sa akurát držím hesla, všetko s mierou, ale inak sa odmietam obmedzovať. Neviem si predstaviť, že fungujem ako pán doktor Bukovský, ktorý pri každom prde rozmýšľa, čo nezdravé zjedol.
Tuším je to aj formálne nejaká úchylka, ak to niekto so zdravím jedlom preháňa.
Tuším je to aj formálne nejaká úchylka, ak to niekto so zdravím jedlom preháňa.
ja velmi oblubujem hovadzie po secuansky, neviem sa toho dozrat
jedina vec ma hneva je ze si to neviem pripravit sam doma a nikde neviem najst recept 
-
Scorpion90
King
Dnes ked si kupite 2 casopisy, tak v jednom budu pisat ze: (priklad)
- vajicko je zdrave lebo obsahuje bielkoviny
- med je extra zdravy, lebo obsahuje vela zeleza a medi
- tuniak je bomba pre telo, lebo obsahuje omega mastne kyseliny
a v druhom
- vajicko je zle, lebo je v nom vela cholesterolu
- med s mierou, lebo moze zhorsovat niektore alergie
- tuniak je nevhodny na konzumaciu, lebo svetove moria a oceany su znecistene
Preto nemam nic proti navsteve azijskej restauacie - raz za cas sa tam da ist skvelo najest. Az na tie porcie, s ktorymi sa teda fakt neseru..
- vajicko je zdrave lebo obsahuje bielkoviny
- med je extra zdravy, lebo obsahuje vela zeleza a medi
- tuniak je bomba pre telo, lebo obsahuje omega mastne kyseliny
a v druhom
- vajicko je zle, lebo je v nom vela cholesterolu
- med s mierou, lebo moze zhorsovat niektore alergie
- tuniak je nevhodny na konzumaciu, lebo svetove moria a oceany su znecistene
Preto nemam nic proti navsteve azijskej restauacie - raz za cas sa tam da ist skvelo najest. Az na tie porcie, s ktorymi sa teda fakt neseru..
Treba sa opierať o fakty a nie o nezmysly a domnienky. Na uvarenom vajci neexistuje nič škodlivého, môžte ho jesť denne.
Kritika Bukovského: ja toto vnímam tak, že to robia ľudia, ktorí jednoducho nemajú dostatočne silnú vôľu aby obmedzili či vylúčili zo stravy vyložene nezdravé jedlá, tak robia z neho fanatika, pričom sami seba považujú za tých normálnych, čo sa predsa nebudú obmedzovať. No, treba sa trochu pozrieť na čo zomierame a spýtať sa prečo - odpoveď je strava. Z tohto pohľadu mi príde, že jediný normálny je Bukovský a všetci ostatní sú šialenci, lebo si dobrovoľne škodia.
Ja sa snažím stravovať čo najzdravšie, samozrejme, tiež niekedy zhreším a pokiaľ si pamätám, tak toto neodsudzuje ani Bukovský, je to samozrejme normálne. Akurát, ak niekto prekročí istú hranicu, istý bod, tak jednoducho nepotrebuje ani to zhrešenie raz za čas, príde mu to zbytočne. Ani abstinent si nedá sem tam pohárik, ani raz za rok. To už je potom o určitom prístupe k veci.
Kritika Bukovského: ja toto vnímam tak, že to robia ľudia, ktorí jednoducho nemajú dostatočne silnú vôľu aby obmedzili či vylúčili zo stravy vyložene nezdravé jedlá, tak robia z neho fanatika, pričom sami seba považujú za tých normálnych, čo sa predsa nebudú obmedzovať. No, treba sa trochu pozrieť na čo zomierame a spýtať sa prečo - odpoveď je strava. Z tohto pohľadu mi príde, že jediný normálny je Bukovský a všetci ostatní sú šialenci, lebo si dobrovoľne škodia.
Ja sa snažím stravovať čo najzdravšie, samozrejme, tiež niekedy zhreším a pokiaľ si pamätám, tak toto neodsudzuje ani Bukovský, je to samozrejme normálne. Akurát, ak niekto prekročí istú hranicu, istý bod, tak jednoducho nepotrebuje ani to zhrešenie raz za čas, príde mu to zbytočne. Ani abstinent si nedá sem tam pohárik, ani raz za rok. To už je potom o určitom prístupe k veci.
-
ledenaster
Medium Professional
wladas a prave preto ta maju velmi radi Farmaceuticke firmy lebo vedia, ze budes ich dlhorocny klient
...
No mal som nieco s pankreasom a povedali mi, ze to mam z vajec a kedze som ich potom vysadil na par rokov tak mi to preslo
BTW Bukovsky len odrapkava co precital z komunistickych knih a o dalsie rozvijanie osobnosti moc zaujem nema... nevravim, ze nema v podstate pravdu ale vela informacii je starych.
No mal som nieco s pankreasom a povedali mi, ze to mam z vajec a kedze som ich potom vysadil na par rokov tak mi to preslo
BTW Bukovsky len odrapkava co precital z komunistickych knih a o dalsie rozvijanie osobnosti moc zaujem nema... nevravim, ze nema v podstate pravdu ale vela informacii je starych.
Aha, tak to by sme asi mali všetci čosi z pankreasom. Dosť pochybujem, že to tí lekári aj tak povedali, skôr ide o tvoje vágne a pochybné interpretácie.
-
senator8008
Light Star
Ešte čo sa týka ázijských reštaurácií, chcel by som sa spýtať, či na slovensku je nejaká, ktorá varí naozaj ázijské jedlo? Teda nejaká, čo nevarí "európske" jedlo s ázijskou príchuťou.
keby som aj vedel so 100% istotou ze ked budem do seba ladovat co mi pod ruku dojde ze sa dozijem dajme tomu o 5 rokov menej, tak to mam u prdele
chapem ludi ktory to beru uplne opacne, zdrave stravovanie a ja neviem co
ale ja beriem zivot ako uzivanie si (zatial) a bodka...nasledky ma moc netrapia
mozno budem neskor lutovat ale to uz je bezna ludska hlupost
chapem ludi ktory to beru uplne opacne, zdrave stravovanie a ja neviem co
ale ja beriem zivot ako uzivanie si (zatial) a bodka...nasledky ma moc netrapia
mozno budem neskor lutovat ale to uz je bezna ludska hlupost
-
ledenaster
Medium Professional
No ked myslis... mne je to jedno..... nemam zaujem klamat a ani sa mi to nesnivalo.. mal som problemy zdravotne s pankreasom ked som bol maly a mama mi povedala, ze doktor jej vravel, ze by som hned mal obmedzit konzumaciu vajec alebo dokonca ich vobec nejest. Rok 1996/97, destinacia: NR nemocnica
Nuz vajcia dost prekysluju a kamarat sa zaobera zdravou vyzivou a vravel, ze vajce natvrdo je najhorsie a mozu sposobovat "kamene" v tele... nieco take som aj ja cital ale neviem.... skuste zvysit prijem vajec a uvidite..
//wladas ved samozrejme... ja si ho tiez uzivam ale s mierou no pokial sa mozem vyhnut nekvalitnym potravinam tak sa vyhnem... lebo zda sa mi nenormalne davat peniaze za nieco co mi skodi a moze sposobit zdravotne problemy a dozitie nejde ale o zitie s roznym ochorenim. to je uz horsie ale kazdy mame organizmus iny.. mozno mas silne telo a dozijes 150tky v pohode zatial co ja umrem zajtra.
Nuz vajcia dost prekysluju a kamarat sa zaobera zdravou vyzivou a vravel, ze vajce natvrdo je najhorsie a mozu sposobovat "kamene" v tele... nieco take som aj ja cital ale neviem.... skuste zvysit prijem vajec a uvidite..
//wladas ved samozrejme... ja si ho tiez uzivam ale s mierou no pokial sa mozem vyhnut nekvalitnym potravinam tak sa vyhnem... lebo zda sa mi nenormalne davat peniaze za nieco co mi skodi a moze sposobit zdravotne problemy a dozitie nejde ale o zitie s roznym ochorenim. to je uz horsie ale kazdy mame organizmus iny.. mozno mas silne telo a dozijes 150tky v pohode zatial co ja umrem zajtra.
ja som vyrastal a stale este vyrastam na domacich vajcach (ano som sedlak
) takze mozno aj v tom nieco bude...tych vajec v roznej forme som za mlada jedol celkom dost
ked je teraz v zime mensia uroda (blby vyraz
) a domace vajcia skoro niesu vobec, tak kupovane aj ked v chladnicke su pre pripad nudze, tak o ne nemam moc zaujem
chutovo je to u mna 1000 a 1
ale po dlhsej pauze si aj tak dam z tych kupovanych prazenicku ci volske oko
ked je teraz v zime mensia uroda (blby vyraz
chutovo je to u mna 1000 a 1
ale po dlhsej pauze si aj tak dam z tych kupovanych prazenicku ci volske oko
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja si dam na vecer skor vajce na tvrdo s rajcinou, prosciuttkom a mozarellkou ako nejaky chleba s maslom a salamou, ci cokolvek ine. A zatial zijem a v tomto smere nemam ziadne zdravotne problemy.ledenaster napísal:No ked myslis... mne je to jedno..... nemam zaujem klamat a ani sa mi to nesnivalo.. mal som problemy zdravotne s pankreasom ked som bol maly a mama mi povedala, ze doktor jej vravel, ze by som hned mal obmedzit konzumaciu vajec alebo dokonca ich vobec nejest. Rok 1996/97, destinacia: NR nemocnica
dnes som nasiel jedno bistro zasite na mileticke
mala kutica so 4 stolmi, vypital som mensiu porciu kukpao (mali dve) a samozrejme dala mi porciu pre dvoch
kuchynu som nevidel ale dobre bolo
mne ta ich ryza neskutocne moc chuti
mala kutica so 4 stolmi, vypital som mensiu porciu kukpao (mali dve) a samozrejme dala mi porciu pre dvoch
kuchynu som nevidel ale dobre bolo
-
Stoporko
VIP
Moje nedávne poznatky z Auparku:
Čínsky akožefastfood - chutné, dostatočné porcie, cena viac než slušná (za 4,5e hlavné jedlo + polievka), no je mi po konzumácii troška ťažšie na žalúdok
Čínska reštika, sushi all you can eat - drahé ako prasa (cca 12e), no neskutočná mňamka. Len mi po cca 20. kúsku už išla tá ryža krkom a tlačil som len tú rybu
Raz za dlhú dobu je to neskutočný, ako vraví kolega, meganámrd. Natlačiť sa niečoho chutného a možno aj zdravého. 
Čínske bistro pri SAV pod Hlavnou stanicou (pred križovatkou so Šancovou, smerom zo Starého Mesta) - neskutočne chutné, vôbec som nemal pocit ťažkosti, oproti Auparku omnoho ľahšie stráviteľné. Cenu porovnať neviem, platil Uplink (týmto ho pozdravujem a prajem much much blessing
)
Čínsky akožefastfood - chutné, dostatočné porcie, cena viac než slušná (za 4,5e hlavné jedlo + polievka), no je mi po konzumácii troška ťažšie na žalúdok
Čínska reštika, sushi all you can eat - drahé ako prasa (cca 12e), no neskutočná mňamka. Len mi po cca 20. kúsku už išla tá ryža krkom a tlačil som len tú rybu
Čínske bistro pri SAV pod Hlavnou stanicou (pred križovatkou so Šancovou, smerom zo Starého Mesta) - neskutočne chutné, vôbec som nemal pocit ťažkosti, oproti Auparku omnoho ľahšie stráviteľné. Cenu porovnať neviem, platil Uplink (týmto ho pozdravujem a prajem much much blessing
@Stoporko
slusna cena mozno tak pre Aupark
na tej mileticke odomna sikmacka vypitala 3€
(sladkokysla polievka + kungpao)
slusna cena mozno tak pre Aupark
na tej mileticke odomna sikmacka vypitala 3€
-
Stoporko
VIP
wladas - tak to aj bolo mienené - lebo v Ajparku sa za takú cenu prakticky nemáš šancu slušne najesť (Nordsee cca 5-7e, Slovenská Bašta cca 6, Čínania tých 4-5 a tým výčet poživateľných a slušných "fastfoodov" končí - potom sú tam šplichty ako KFC, Papachicken... jesť sa to dá, no nie trvale. Subway nezasýti a nie je to ani klasické varené jedlo).
mexiko tam je tiez podla mna dobre, resp jedle ale to v Nordsee si aj malo povedal...ale musim dakedy skusit
-
Blackangel
Light Star
Senator: pokial viem dobre v bratislave je jeden... Normalne pre aziatov jedlo ziadne mixovanie
Recept je jednoduchy staci aby si mal ingrediencie.. Potom to navaris lako. Kung pao alebo ostatne jedla su primitivne lahke nic tazkehobto iba miesas a pridavas ingrediencie a miesas.
Recept je jednoduchy staci aby si mal ingrediencie.. Potom to navaris lako. Kung pao alebo ostatne jedla su primitivne lahke nic tazkehobto iba miesas a pridavas ingrediencie a miesas.
-
Andi_Cibula
Addict
Re: čínske bistro
No šak áno ! Ešte chvíľu sa tu bude písať o porciách, nejaký chytrák z managementu si to tu náhodou prečíta a znížia prídely za rovnakú cenu.audiotrack napísal:keby naložili o polovicu menej, bola by to porcia ako v školskej jedálni a andy_cibula by bol o hodinu zase hladný.
Keď to niekto nezvláda, nech si nosí so sebou uzatvárateľnú misku a neskonzumovaný pokrm si môže odložiť na neskôr.
Dnes som v brnenskej Pande v tescu v Kr. Poli skúsil analyzovať Kuřecí pikantní na paprice s rýži a chutí to samozrejme pikantne, je to slané, trochu kyslé a neviem zatiaľ prísť na to čo do toho dávajú ? Má niekto tip ?
Spravil som hneď nákup a skúsil si to spraviť doma, omáčku som dal dve thajské chili papričky, trocha kečupu, roztlačenú paradajku, trocha octu, červenú mletú papriku. Kuracinu som uvaril s bujónom, nasekal zelinu, teda mrkvu, zelenú+červenú papriku, cibulu + bambusové výhonky a spolu to opražil na najsilnejšom ohni a na oleji.
Chuť to má slabú, neviem čím to koreniť
Sójová omáčka, worchestrová omáčka, čínske korenie.
-
Blackangel
Light Star
tam to neni ako normalna sojova omacka.. azijati pouzivaju svoju omacku neviem ako sa to povie ale normalne v supermarketoch to nenajdes.. a taktiez glutasol nesmie chybat
ale sa iba iba velmi malo