Slúchadlá do cca. 200€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Slúchadlá do cca. 200€

Príspevok od používateľa Zymeth »

Zdravím,
už som síce pred nedávnom zakládal tému o slúchadlách, kúpil som si audio-technica ATH-T500 ktoré oproti KPP hrajú o dosť lepšie, ale jednoducho už chcem len stále viac a viac :D
rozmýšľal som nad Sennheisermi HD 598, Beyerdynamic DT 990 a AKG k270 MKII. Samozrejme určite sa ešte nejaké slúchadlá nájdu v tejto cenovej kategórii, ale ja som našiel tieto. Nebolo by od veci keby mali dobrý priestor, trochu basy (nemusí ich byť nejak veľa) a nejaký ten detail :) taktiež asi moja zvukovka Creative Sound-Blaster recon3d nebude stačiť, tak som sa pozeral po Fiio E10. Tak prosím vás keď tak poraďte aké slúchadlá (najlepšie otvorené) by boli asi najvhodnejšie do 200€ a drahší DAC si už naozaj dovoliť nemôžem.. :/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Slúchadlá do cca. 200€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ak je ten Recon 3D ta interna karta, tak Fiio sa ti kupovat neoplati.

K 271 su jednak uzavrete a za druhe totalne vyrovnane. Pre 90% ludi to nema ziadne basy. To len pre info. HD 598 za tych 160 eur nestoja, navyse casto praskaju, takze ta konstrukcia tam nie je uplne idealna.
Z basovych pozri na Beyerdynamic DT 990, Ultrasone HFI-2400 z vyrovnanych ATH-AD700. Alebo Beyerdynamic Custome One Pro, tam si vies menit uzavretost/otvorenast a tym aj charakter zvuku.
Do vyssich modelov zmysel ist nema ak neplanujes lepsie zelezo.
Zymeth
Light Star
Light Star

Takže ten rozdiel by nebol veľmi veľký medzi Fiio E10 a Recon 3D ? pretože ten Recon 3D je skôr na hry :D
btw oplatí sa teda ísť z t-500 na DT 990 ?

EDIT:
Rád by som sa ešte opýtal, ktorú verziu mám zvoliť, či 32 ohm alebo 250 ohm ? 32 bude síce lepšie na vybudenie, ale tá kvalita zvuku bude predpokladám o niečo horšia.. Btw tu je ktorá verzia ? http://sk.sluchatka.net/119-beyerdynamic-dt-990/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Recon (ak je to PCIE verzia a nie ten externy shit) ma relativne slusny, dedikovany headamp takze rozdiel by nemusel byt velky. Nevravim ze Fiio nie je lepsie, ale kludne tam ziaden rozdiel pocut nemusis. To je o tom ako-ktodokaze ten rozdiel vnimat. Pre niekoho to moze byt rozdiel velky, pre ineho ziadny resp. opacny.
Lepsie by bolo skor dokupit nejaky headamp, potom mozes uvazovat aj o highend sluchadlach typu K701, HD 600 a pod. ktore su cenou niekde malo nad 200€.

DT 990 su podstatne lepsie ako T500. Rozdiel medzi impedanciami nerozoznas, resp. nie je podstatny. To bysi musel mat uplne ine zelezo. Pre tvoje pouzitie urcite 250 ohm.
Zymeth
Light Star
Light Star

Takže mám zvoliť verziu s 250 ohm ? Pretože t-500 majú 40 ohm a to je celkom veľký rozdiel aj napriek tomu že ten recon dokáže utiahnúť slúchadlá do 600 ohm (áno, je interný do pcie).
Takže táto verzia http://sk.sluchatka.net/119-beyerdynamic-dt-990/ by mala byť ok ? Mám si kúpiť pro verziu za 150 eur alebo Edition z roku 2005 za 250 eur ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

250 ohmovu Pro verziu s rovnym kablom (keď ti vyhovuje viac ako kruteny). Edition hra rovnako, rozdiel je v dizajne a Edition ma naviac puzdro. Ak už chceš isť cez 200 € tak to radšej Beyerdynamic DT 880. Tie hraju lepšie.
A samozrejme všetkym z tychto sluchadiel by pomohol lepši zdroj. Do buducna by si nad tym pouvažovať mohol.
Zymeth
Light Star
Light Star

asi zoberiem tú 990.. pri tej Pro verzii nepíše impedanciu, takže je to 250 ohm verzia ?
k tomu zdroju, kľudne by som zobral aj ten Fiio 10 (aj keď je to nič moc), ale keď teda ten rozdiel nebude nejaký značný tak to očividne asi nemá cenu kupovať
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zymeth napísal:asi zoberiem tú 990.. pri tej Pro verzii nepíše impedanciu, takže je to 250 ohm verzia ?
Ano je to 250 ohmov. Ine DT990 Pro sa normalne ani nevyrabaju, iba na požiadanie. Tam (na sk.sluchatka.net) si len vyber či chceš kruteny alebo rovny kabel.
Zymeth
Light Star
Light Star

takže mám objednané DT990-ky a Fiio e10.. možno ten DAC bol trochu zbytočný, ale tak radšej teda aby som mohol na to napojiť aj nejaké lepšie slúchadlá (aj keď neviem či to utiahne nejaké K701-ky :D).
Ryan Giggs
VIP
VIP

K701 urcite neutiahne, tam potrebujes lovit v uplne inych cenovych kategoriach.
Zymeth
Light Star
Light Star

takže neviem či je ten Recon 3D tak zlý na vybudenie slúchadiel, ale skúšal som T500-vky na Samsungu Galaxy S a znelo to skoro rovnako :D jedine bolo trochu menej basov ale trochu lepší priestor a "separácia" nástrojov.. takže neviem jak by to dopadlo s DT 990-kami :) no tak keď prídu tak ich vyskúšam aj na Fiio e10 a Recon a porovnám ich
Ryan Giggs
VIP
VIP

Galaxy S ma veľmi slušny DAC (Wolfson) a T500 nie su naročne na zosilovač.
MarBre
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MarBre »

Nechaj staré sluchadla a za tie peniaze kúp Avermedia Live Gamer :) Má to aj minecrafak :) Ty myslím že natáčaš Frapsom čo celkom dosť znižuje FPS lebo je to pomerne zastaralý program. V každom prípade je to na tebe :)
Zymeth
Light Star
Light Star

MarBre napísal:Nechaj staré sluchadla a za tie peniaze kúp Avermedia Live Gamer :) Má to aj minecrafak :) Ty myslím že natáčaš Frapsom čo celkom dosť znižuje FPS lebo je to pomerne zastaralý program. V každom prípade je to na tebe :)
to sa mi moc neoplatí, pretože s Frapsom nahrávam Minecraft aj Battlefield 3 na 60 FPS, a kebyže už, tak by som musel upgradovať aspoň grafiku aby som si mohol lepšie zahrať BF3.. aspoň na GTX 660, ale to počká, nevadí mi to nejak veľmi :)

//autoeditácia príspevku (25 Dec 2012, 1:05)
Takže prvé dojmy z DT 990 Pro.. viem že ešte nie sú rozohraté, ale tak na začiatok:
- pekný priestor, vpredu ho veľmi nie je, ale ide dosť do šírky
- izolácia skoro nulová, ale predsa len to sú otvorené slúchadlá :)
- výšky sú pekne detailné, jak som čítal že niektorým ľuďom dosť vadia, mne osobne nie
- dosť ľudí sa zas sťažovalo že je málo stredov, nehovorím, že ich je veľa, ale podľa mňa stačí
- basov nie je tak veľa ako pri T500, ale sú o dosť kvalitnejšie, nedunia :)
- konštrukcia je super, taktiež ako pohodlie
teším sa, keď ich rozohrám :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ad stredy: sami o sebe stacia, ale v porovnani s vyrovnanymi sluchadlami v tejto kategorii je ich naozaj menej. Beyery maju "lavorovy" charakter, teda vytiahnute vysky a basy na ukor stredov. Basov je vela, povedal by som ze viac ako u T500, len su ovela kvalitnejsie, tak sa tito mozno nezda.

A co E10 vs ten Recon?
Zymeth
Light Star
Light Star

neviem naozaj či sa mi to len zdá, ale tak teraz som si menil Recon a Fiio a pri Recone je horšia separácia nástrojov, je to o niečo viac zliaté a kúsok menej detailu..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Moze byt. Fiio ma lepsi dac a zrejme aj headamp, takze to sa moze prejavit. Velky rozdiel to ale tipujem nie je.
Zymeth
Light Star
Light Star

nie je to veľký rozdiel, ale lepšie sa mi počúva na Fiio.. na mobile to znie ako zo záchoda aj napriek tomu že je to dosť hlasné :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Telefon tie sluchadla nevybudi.
Zymeth
Light Star
Light Star

no to mi je jasné, samozrejme ich ani nemám za účelom používať na telefóne.. by bola pekná blbosť
inak koľko hodín cca. ich mám nechať rozohrať aby hrali tak nejak ako majú ?
Napísať odpoveď