Oplati sa mi vylepsit PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hellwet
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Oplati sa mi vylepsit PC

Príspevok od používateľa hellwet »

čaute po tom ako som vyskúšal Assassin Creed 3 na mojom PC rozmýšľam, že ho trochu vylepším. Lebo AC3 mi miestami trhali a BF3, keď natáčam z neho videa cez fraps, tak mi to seká ale inač mi to ide na ultra bez sekania, keď nič nenatáčam. No ale u AC3 zachytávam niekedy trhanie. Čo mám preto vylepšiť aby mi všetko šlapalo, tak ako má? Najmenšie hodnotenie má procesor a potom grafická karta procesor mám AMD, tak najlepšie by bolo keby,že to aj dodržím. Lebo som skúšal si dať v jednom obchode do nákupného košíka komponenty, ktoré sú od Intel alebo komponenty, ktoré by som potreboval na to aby som mal Intel. I5 procesor a najlacnejšia základná doska ma to vyšla do kopy 300€ no ale na to aby som prerobil PC 300€ je celkom moc. Najlepšie by bolo keby, že len zmením procesor alebo grafickú kartu. Momentálne mam procesor tento http://www.alza.sk/amd-fx-4100-d267422.htm a grafickú kartu túto http://www.alza.sk/gigabyte-r785oc-2gd-d311420.htm. Tak aké sú vaše návrhy?

P.S s netbookom sa asi rozhodnem tak, že si na môj tablet kúpim klávesnicu, ktorá mi ho zmení na Mac a počkám kým vyjde office 2013 alebo aký to je office na ios a kúpim ho a takto aspoň ušetrím peniaze, ktoré môžem teraz použiť do komponentov na PC
Luxferi
Expert
Expert

Re: Oplati sa mi vylepsit PC

Príspevok od používateľa Luxferi »

Zakladnu dosku mas aku ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nechces aby ti sekalo pri natacani? Nepouzivaj FRAPS.
Uz som to tu viac krat spomenul, FRAPS je uz pomerne zastaraly a porazil o Action! od Mirillis.

Mensie upozornenie: necocaj warez verziu. Za prve nefunguje ako ma a za druhe sa tu warez neriesi.
A taktiez je tu aj topic venovanu tomuto programu. Staci ho precitat a prides na to ze cim viac ludi kupuje dany program tym lacnejsie to vyjde.
hellwet
Star
Star

Zakladnu dosku mam http://www.alza.sk/asus-sabertooth-990fx-d241252.htm. K tomu FRAPS ja mam verziu stiahnutu ale nie cracknutu, cize sa to da nazvat, ze je to originalna verzia no ale aj tak rspydne sa znizi FPS. No ale k assasinovy tam ako som pisal zaznamanevam niekedy trhanie
Luxferi
Expert
Expert

Prechodom na intel nic nevyriesis. Ako pisal Michaelo problem je fraps. Assasins creed je aj tak len konzolovy port takze ta tvoja grafika na to musi s prehladom stacit. Mozno staci len klasicky preinstalovat pc a zbavit sa nanosov bordelu co sa tam naskladalo. Ten procesor by ta nemal obmedzovat.
hellwet
Star
Star

ako ked je to konzolovy port to mas namysli ten co vysiel pre konzoly? alebo ten co vysiel pre PC s datumom pre PC? Alebo ako to je vlastne. No preinstalovat PC sa mi zas nechce lebo som ho preinstaloval, ked som pred par tyzdnami kupoval SSD a furt to dookola preinstalovat... Pokial by bola daka ina cesta ako zrychlit PC bez penazi, tak sem s tym. Lebo som sa dozvedel, ze by to vedel program AVG ale to je antivirus no a ja mam antivirus stiahnuty s oficialnej stranky, cize to nie je warez alebo cracknuty antivirus, Proste je to originalka
Luxferi
Expert
Expert

Konzolovy port myslim to, ze ten softver bol prioritne vyvijany na XBOX a PS3 a ze jednoducho len prisposobili na PC. Ber to tak ze problem nieje tvoj PC ale AC3 samotny. A ako sa to v poslednej dobe stava zvykom vyvojari poslu na trh beta-verziu a tvaria sa ze je to super hra a potom cely rok vydavaju patche. Jednoducho je tak ze cim skor hru vydas tym viac zarobis. Cize problem nehladaj u seba, pc mas dobre len AC3 je naprd optimalizovany.
hellwet
Star
Star

aha dobre dik za to priblizenie lebo ja som sa fakt cudoval preco mi to niekedy trha ten assasin. Lebo ked som hral ine hry povedzme to metro 2033 alebo GTA IV, tak vsetko to slo na ultra bez problemov. Zato som nespomenul ostatne dieli assasina lebo tie som prechadzal este vtedy, ked som mal notebook
Xizi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xizi »

ak mas problem s natacanim
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=AVe ... e+Gamer+HD
toto pouziva minecrafak (najodberanejsi ytber cz/sk)
funguje to tak ze to ma samostatny procesor a rovno to konvertuje, teda ty ani nepocitis ze natacas, ta karta je ako samostatna jednotka :)
inak ti ta cpu a gpu musi stacit na vsetko, a ak chces natacat tak tato karta jednoznacne + je lacnejsia ako upgrade ktory je potrebny len pre natacanie :)
hellwet
Star
Star

dobre ale nie je to taka zbytocnost ako zvukovka? alebo ani zvukovka nie je zbytocnost? No ja natacam len sem tam videa dake momentky z hier najme z BF3 ale kedze teraz mam problem s tym FRAPS, tak vobec nenatacam. Len aby to neboli vyhodene peniaze
Xizi
Light Expert
Light Expert

tvoj problem je ze sa ti to zasekava pri natacani iba, takze ak ti to ide skvelo bez natacania a chces update len kvoli tomu, tak sa to urcite oplati, lepsie nez update za 300€ :)
brw zvukovka urcite neni zbytocnost :)
hellwet
Star
Star

no ale zas je pravda, ze ku zvukovke musim mat aj kvalitne sluchatka co zatial nemam ale rozmyslam nad audio technika TH-500 potom casom by som mozno aj dokupil daku zvukovku. Ked som pozrel tu ceny tej karty skoro som odpadol aby som za natacanie zaplatil 150€ nie je to trosku prehanane? Lebo pokial nie tak by som sa obaval toho, ze mi pri tom bude BF3 sekat ako pri FRAPS
Xizi
Light Expert
Light Expert

ak by si si precital moj predosly post alebo info o tej karte tak zistis, ze ta karta je ako samostatny procesor a ma myslim aj vlastny hdd, teda ty kliknes na externe tlacitko a ono ti to zacne nahravat z vlastneho cpu a ukladat uz preconvertovane na vlastny hdd, ak k tomu chces videopopis daj si do yt minecrafak a najdi si unboxing tej karty od neho, vysvetluje tam aj fungovanie a pouzitie (to som ti uz popisal ale aj tak)

a myslim ze nato ze chces upgrade z pc co vsetko potiahne len kvoli natacaniu, tato karta je pre teba ako stvorena :)
Luxferi
Expert
Expert

sorry ale vyhodit 150 euro za kartu miesto toho aby si stiahol iny program je trosku zcestne .... kup si ten Action! a mas pokoj a nepotrebujes ziadnu novu kartu.
hellwet
Star
Star

no dobre tiez si myslim, ze 150€ je celkom moc, ked len ta karta dokaze natacat. To by som ich radsej niekde s kamosmi cez vikend prepil :D. Ale teda, ked mi moja zostava rozbehne vsetky hry na ultra zatial som nemal zo ziadnou problem. Maximalne som mal problem zo zaklinacom 2, ked som ho dal na ultra, tak trochu potrhaval ale ked som to dal na high, tak uz isiel bez problemov
Napísať odpoveď