Jednohmota ale dvoj ?
Jednohmota ale dvoj ?
Prosím vás v Octavii 1.9 TDi 81kw (rv.2002) kód motor ASV je jednohmotný alebo dvojhmotný zotrvačník ?
Re: Jednohmota ale dvoj ?
predsa dvojhmota nie? preco pochybujes? sice...škoda 
bude tam dvojhmota podla mna
bude tam dvojhmota podla mna
Lebo chcem dať čipnúť... a ak je dvojhmota tak to dam vsetko vymenit najprv, ak nie tak zo necham tak, jednohmota je nesmrtelna. 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja som v pripade 81kw za dvojhmotu...
preco to chces davat najskor menit?
preco to chces davat najskor menit?
Auto má vyše 200 tisíc, a 100 tisíc na tom jazdila žena v meste, motor dusený, podtáčaný. Samozrejme to malo za následok to že sa muselo repasovať turbo pri 120 tisíc km. A dvojhmotným najviac škodí (čo som sa dočítal) práve takáto jazda a tie zväčša zvyknú odchádzať pri cez 200 tis.. A ak chcem ísť do chiptuningu a je tam dvojhmoťák tak by som to asi najradšej vymenil rovno všetko, komplet celú spojku aby som predišiel potom prípadným problémom. A keďže jednohmota je kvázi nesmrteľná tak to meniť nebudem. A všade píšu inak že v daktorých bola jednohmota, v daktorých dvoj. Ale že aj keď bola dvoj tak keď sa mení môže sa dať aj jednohmota. Tak chcem aj vedieť čo je lepšie či dať to čo tam bolo pôvodne ale vymeniť napríklad za jednohmotu.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
da sa aj jednohmota, predavaju sa bezne nahrady, stoji to okolo 150-200e oproti trojnasobnej cene za dvojhmotu...
moze ako moze - rataj zvysene namahanie prevodovky, kardanov, ak mas stvorkolku, a tak podobne... trpia tym v podstate vsetky casti, na ktore maju otrasy vplyv a nie su dimenzovane na jednohmotu...
preco to nechces chipnut a az potom riesit pripadne opravy? mozno to poslape este dalsich 30 000km... ked sa to bude mat vysypat, lahko to zdiagnostikujes...
kludne ju ale hned potom vymen opat za dvojhmotu, spojka Ti pravdepodobne tiez uz odide, tak preco nie... predavaju sa bezne tieto dve suciastky v kite... a opat vydrzia dalsich 200k+ km...
moze ako moze - rataj zvysene namahanie prevodovky, kardanov, ak mas stvorkolku, a tak podobne... trpia tym v podstate vsetky casti, na ktore maju otrasy vplyv a nie su dimenzovane na jednohmotu...
preco to nechces chipnut a az potom riesit pripadne opravy? mozno to poslape este dalsich 30 000km... ked sa to bude mat vysypat, lahko to zdiagnostikujes...
kludne ju ale hned potom vymen opat za dvojhmotu, spojka Ti pravdepodobne tiez uz odide, tak preco nie... predavaju sa bezne tieto dve suciastky v kite... a opat vydrzia dalsich 200k+ km...
Možno to risknem. Však ono sa to začne prejavovať nejako, tiež si myslím že by to hneď neodišlo. Keď sa to nejako rozumne upraví z pôvodných 110 koní/ 235Nm na nejakých 130-140/ 280Nm-300Nm. Aj tak kone trápiť nebudú ako ten krútiaci moment. Kto sa vozil na TDI 81kw (stara dobra rotačka) tak vie čo to je krútiaci moment