Autoplachta
Autoplachta
Parkujem dlhodobo vonku (garáž mám v susednej dedine, kde nebývam, čo moc praktikuš nie je) a tak som uvažoval o nejakej plachte. Máte s tým nejaké skúsenosti?
Existujú rôzne druhy:
Polyester (najlacnejšie cca 20€)
Nylon (30€)
mne neznáma látka PH1000 (40€)
dvojvrstvová PVC zvonka / bavlna zvnútra (50€)
plachty proti krupobitiu so zosilneným vrchom (90€)
Samozrejme nechce sa mi platiť za kus handry stovečku, ale zas musím to nejak ošetriť aj proti krúpom keď na to príde...teraz ako budú Vianoce, tak možno aj 3 týždne nebudem vôbec jazdiť...čiže tak. Ako by ste to riešili?
Existujú rôzne druhy:
Polyester (najlacnejšie cca 20€)
Nylon (30€)
mne neznáma látka PH1000 (40€)
dvojvrstvová PVC zvonka / bavlna zvnútra (50€)
plachty proti krupobitiu so zosilneným vrchom (90€)
Samozrejme nechce sa mi platiť za kus handry stovečku, ale zas musím to nejak ošetriť aj proti krúpom keď na to príde...teraz ako budú Vianoce, tak možno aj 3 týždne nebudem vôbec jazdiť...čiže tak. Ako by ste to riešili?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoplachta
keď tri týždne nebudeš jazdiť, potom ti môže byť jedno že ti auto stojí v susednej dedine v garáži 
teraz by som to asi neriesil vobec, sice sa pocasie tvari ze snezi, ale je to len taka snaha, uvidime co vypukne tento tyzden, ale podla minulych rokov si ymslim, ze ani tieto vianoce na snehu nebudu, a ak aj tebto tyzden snezit bude, bude to len taka narazove prehanka a nic viac ..
cize...baterku vezmi domov a mozno aj gumky stieracov a to je tak vsetko co by som ja urobil...krupobitie cez zimu nebude, plachtu by som fakt neriesil, ak aj ano, nevrazal by som do nej velke peniaze
To mám skôr na nejaké veci...potom pre auto pôjdem peši?audiotrack napísal:keď tri týždne nebudeš jazdiť, potom ti môže byť jedno že ti auto stojí v susednej dedine v garáži
Plus do budúcna - jari - musím aj tie krúpy vyriešiť
Ber to tak, ze 90 € je malo oproti tomu ked budes musiet riesit rozbite celne sklo a obitu karoseriu. Ak si pevne rozhodnuty pre autoplachtu, tak rovno zober tu s ochranou proti krupom, zvlast ak u vas padaju casto.
a jak ti plachta pomoze proti krupam? nijak
tam skor nejak rozumne parkovat pod stromom alebo co...alebo potom pzp v kooperative, kde beru do uvahy aj zivelne udalosti 
daj link na tu plachtu proti krupam, som na nu zvedavy
Zato zakladám tému, aby som si vypočul aj iné názory... napríklad tie krúpy môžem riešiť tak, že kúpim nejakú šitnú plachtu a podložím ju dekou alebo karimatkou...
Tuto je jedna obyčajná a nižšie dvojvrstvová:
http://www.tuning.sk/dokument-autoplach ... -autostyle
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Toto je asi najlepšia stránka:
http://www.autoplachta.eu/auto.html?Mak ... &Year=2004
Tuto je jedna obyčajná a nižšie dvojvrstvová:
http://www.tuning.sk/dokument-autoplach ... -autostyle
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Toto je asi najlepšia stránka:
http://www.autoplachta.eu/auto.html?Mak ... &Year=2004
-
Grim
Darca
...akurát pred pár dňami som počul story a plachte z Lidlu...neviem, čo to bolo zač, ale určite to bolo to najlacnejšie na trhu...chlapík s tým zakryl auto, potom nasnežilo, sneh sa roztopil, plachta navlhla a primrzla k autu...musel čakať do jari, kým auto odmrzne...nešlo to dolu...
To mi je známe, že tie najlacnejšie primŕzajú. Preto uvažujem najviac tú dvojvrstvovú s bavlnkou zvnútra.
Proste negarážujem, v sezóne sa bojím sa krúpov a okolo Vianoc nejazdím.
Proste negarážujem, v sezóne sa bojím sa krúpov a okolo Vianoc nejazdím.
-
RATZINGER666
Darca
pises, ze byvas na dedine, nemas moznost postavit si pristresok? tieto veci ako plachty a deky su naozaj zbytocne, najma proti krupom...
Ked pisu, ze ma zosilnenu vrchnu cast, tak si pod tym predstavujem nieco tvrdsie, co rozlozi energiu narazu krupov.CheZteR napísal:a jak ti plachta pomoze proti krupam? nijaktam skor nejak rozumne parkovat pod stromom alebo co...alebo potom pzp v kooperative, kde beru do uvahy aj zivelne udalosti
Primrzanie mi ani nenapadlo a vidim to ako problem vtedy, ked je auto po jazde mokre, zvnutra potom moze byt bavlna, ale ked navlhne, tak podla mna urcite primrzne.
4 mm penu tam má ak som správne pochopil..
ja som prvy rok v zime auto poctivo zakryval, kupil som najlacnejsiu plachtu 4x6m v baumaxe za asi 13€, ani raz mi neprimrzla, tych 100€ co by si dal za plachtu proti krupom mas dobry zaklad pre jednoduchy pristresok, ak mas moznost postavit si, a to neustale zakryvanie odkryvanie auta ta velmi bavit nebude, hlavne teraz v zime 
Dík za radu, to som prekvapený, na viacerých miestach som čítal, že lacné plachty primŕzajú dosť nepríjemne.
A autíčko je aj teraz už pekne zasnežené
A autíčko je aj teraz už pekne zasnežené
no s tymto som problem nemal, ale zabudol som napisat dolezitu vec, mam kabriolet takze strechu mam kozenkovu, takze mozno preto
ale ani na kapotu a ostatne casti sa nelepila
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak máš vlastný pozemok na ktorom parkuješ, nie je jednoduchšie si niečo spraviť?
Sú skladacie garáže, ale tie idú s cenou nad 1000€ čo je fakt moc, no taký "prístrešok" pre auto spravíš za jeden deň.
Sú skladacie garáže, ale tie idú s cenou nad 1000€ čo je fakt moc, no taký "prístrešok" pre auto spravíš za jeden deň.