Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee: ano, je to "iba" to... ale ta vzorka je vykonana na osmich milionoch aut... samozrejme, ze bude aj odzrkadlovat aj to, ako sa majitel o auto stara, ale ziadnym inym sposobom sa k relevantnym vysledkom dostat neda... okrem toho zaujimave je, ze sa vykonava uz niekolko rokov a vzdy sa tam modely rovnakej generacie s podobnymi hodnoteniami a poziciami na rebricku napadne opakuju... nehovoriac o znackach... to je teda sposobene cim? ze zrovna majitelia napr. japonskych aut su jedini ti uvedomeli, ktori idu do servisu s autom pred STK a nikto iny?

nehovoriac o tom, ze na STK sa zistuju uz malicke rozdiely, ktore bezny uzivatel nema moznost postrehnut a tym padom to nemoze dat ani logicky oservisovat... to moze az napr. za rok-dva, ked sa chyba prejavi naplno... a ver mi, ze nic z toho nie je "prkotina", ako si to sam nazval :)

jami: rav je maly off, super vozenie... crv je nieco medzi suv a off, ale nevidim dovod, co je na tych suvckach zle...

pozri este almeru tino, mitsu spacestar, zafiru a podobne...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Zdravim,

chystam sa kupit nieco novsie. Som uz viac menej rozhodnuty pre Peugeot 407. Rocnik urcite 2005-2006 a novsi a taktiez jednoznacne nafta. Najidealnejsie 2.0HDi, ale v pripade VELMI zaujimavej ponuky som ochotny rozmyslat aj nad 1.6HDi. Taktiez najlepsie sedan, nie SW. Cenovo do tych 6000€.

Chcel by som sa spytat, odkial kupovat, resp. odkial urcite NEkupovat. Na co si davat pozor pri kupe a pripadne nejake linky na dobre weby, kde by som nieco mohol najst alebo rovno na nejake inzeraty. Pripadne mozete odporucit nejake autobazary a spolocnosti, ktore dovazaju auta zo zapadu.

Vopred dakujem.
ekonom_ist
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ekonom_ist »

zdravim, myslite ze skor predam auto ked ho dam na autobazar.eu ? ako ked ho davam na neplatene inzercie
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ano
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

toto ja nikdy nepochopim, niekto predava auto za neviem kolko tisic € ale 3€ za inzerat neda
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Autobazár.eu je najväčší, čiže oplatí sa tam dať.
Celkom solídna je autovia.sk; potom ešte auto.bazoš.sk a autobazár.sk.

Inak môžem odporučiť Bazoš, kto má čas to sledovať, tak sa tam objavujú kúsky, ktoré sa nikde inde neobjavia a sem tam sa tam vyskytne nejaký cukrík. Neviem čím to je, ale asi ľudia, ktorí nie sú moc zbehlí v internete to bachnú len tam a potom tam fakt nájdete zachovalý kus od dôchodcu, či nejakej pipiny.
ekonom_ist
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ekonom_ist »

a kolko ma platnost ten inzerat ? do vymazania ? na autobazar.eu
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

2 mesiace, potom si predlzujes
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mas tam vsetko na ich webe popisane, tak si to tam precitaj.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

MFa: peugeot?? povedzte to niekto za mna :P nafta je podmienka? planujes dlhe trasy? 2005-2006? co radsej napr. taketo volvo? http://volvo-s80.autobazar.eu/24-d-summ ... 19242.html

ekonom_ist: urcite sa oplati, trvanlivost ma dva mesiace...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Moja skusenost s Volvom rovnakej motorizacie... Pred kupou S60 ma znamy varoval pred problemami s prednou napravou. Zaslepeny vidinou vitazstva a pomerne silneho auta, kupil som ho. Od kedy ho mam (3 roky) som 2x menil komplet capy a silenbloky na prednej naprave (1x na zadnej). Posledna servisna prehliadka (mesiac dozadu) ma stala 800 EUR, ked zasa davali dokopy prednu napravu, odtrhnuty bol aj cely silenblok motora, menili olej v automate, brzdovu kvapalinu + klasika menene filtre + olej. D5 motor je dost tazky, co dava predku dost zabrat. Ak by som si kupoval nove auto, riesil by som asi skor zadnokolku, kde pohon ma na starosti zadna naprava a riadenie predna. Mat tieto 2 veci napredu pre mna nic dobre nevesti - Torque steering. Nevravim o tom, ze tieto motory su velmi siroke a tym padom nevytocis kolesa tak, ako na standardnych autach. Z toho vyplyva, ze na akomkolvek zhustenom mieste predkom nezaparkujes (zaparkujes, ale mozno tak na 3x).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

S tvrdenim hore musim suhlasit. Mam v aute podobne tazky motor, tiez Volvo. Nemam s tym ani zdaleka take problemy, ako su hore, ale parkovanie, ci vahu je pri jazde citit.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

[quote="RATZINGER666"]MFa: peugeot?? povedzte to niekto za mna :P nafta je podmienka? planujes dlhe trasy? 2005-2006? co radsej napr. taketo volvo? http://volvo-s80.autobazar.eu/24-d-summ ... 19242.html

Neviem co mate vsetci proti francuzom :nono: ... Ano, nafta je podmienka, dlhsie trasy aj hej (Presov - Zilina do skoly). Nikdy nejazdim stylom nastartovat, prejst 2km, vypnut motor. A to Volvo, co ja viem. Draha poistka a nedajboze, aby tam nieco odislo. Urcite je na to podstatne drahsi servis, ako na Peugeote. A priemerna spotreba uvadzana ma rozosmiala. :lol: To moze byt tak papierova spotreba mimo mesta.

//no presne ako je pisane vyssie. Tazky motor + nase rozbite cesty. To da vsetkym "tlmiacim prvkom" zabrat. A robit v podstate generalku napravy kazdy (v lepsom pripade druhy) rok za nekrestanske mince ma velmi nelaka.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu sa francúzske autá nenosia :) Ale ja po 1000x napíšem, že by som sa toho nebál. Všetko je o konkrétnom kuse.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ja si myslim, ze sa nie je coho bat. Tak, ako sa moze nieco pokazit na Peugeote, sa to moze pokazit na ktoromkolvek inom aute. Ano, zavisi od kusu (ako prakticky pri vsetkom) a od predosleho majitela. Samozrejme, ak mal auto napr. 6 rokov a nerobil nic ine len tankoval a jazdil, tak je velka pravdepodobnost, ze nieco odide. Ale to je u kazdeho jedneho auta, ktore nie je aspon obcasne servisovane. A je jedno ci ide o milionove bavoro, alebo 500 eurovu feliciu (obrazne). A nepresvedcite ma o opaku. :)

PS: http://www.hojko.com/post1790669.html?h ... t#p1790669
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a precitaj si aj 2. prispevok pod p4rovym, ktory si postol :) vsetko to co sa toci okolo francuzov, vychadza z poznatkov, ktore su vo vseobecnosti k dispozicii, nikde sa nekazi elektrika tak, ako pri francuzskych autach
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ale je to založené predovšetkým na TUV rebríčku, ktorý má svoje chyby.
Predsa ak si niekto kúpi Mercedesa alebo Audinu, tak má zvyčajne peniaze na autorizák a nerieši to. Renaulta alebo Pežota si kúpia vo väčšine určite kúpia nie tak solventný a trebárs servis mierne zanedbávajú a iba jazdia. Potom sa to prejaví na STK a TUV pritom práve rozdielnym servisom to stráca na výpovednej hodnote.

A myslím si, že budúcnosť v krízovej Európe patrí skôr projektom ako Renaulťácka Dacia, či PSA Elyssé, na ktoré reaguje už aj VW. Však tie automobilky vyrábajú kade tade a nemám veľké ilúzie o rozdieloch robotníckej triedy v Turecku, Rumunsku, Maroku, Slovensku, Nemecku a Francúzsku. Nehovoriac o tom, že v Nemecku to môžu skladať rovnaký Turci a Rumuni ako doma...
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

begbeee napísal:Tak ale je to založené predovšetkým na TUV rebríčku, ktorý má svoje chyby.
Predsa ak si niekto kúpi Mercedesa alebo Audinu, tak má zvyčajne peniaze na autorizák a nerieši to. Renaulta alebo Pežota si kúpia vo väčšine určite kúpia nie tak solventný a trebárs servis mierne zanedbávajú a iba jazdia. Potom sa to prejaví na STK a TUV pritom práve rozdielnym servisom to stráca na výpovednej hodnote.
Japonske auta si kupuju solventny ludia? Kedze v tom rebricku su na poprednych miestach...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mazda, či Toyota sa rozhodne nepohybujú v low-cost kategórii, ich drahší servis nie je neznámou. Čiže Jožko Mrkvička z Hornej-Dolnej rozhodne nebude ich cieľová skupina.

Nespochybňujem fakt, že všetci majú podmienky rovnaké, ale TUV rebrík má mnoho chýb. Existujú aj iné rebríčky, v britskom rebríčku s podobnou metodikou boli v prvej 10-ke 3 francúszke modely...hm? V USA sú nemecké autá považované za predražené a nespoľahlivé... Spomínal som, že TUV je čisto nemecký rebríček?

Ja by som sa pri kúpe auta TUV rebríčkom určite neriadil. Ale všetci sme iný a ak si niekto podľa toho vyberá, je to jeho vec, kt. rešpektujem. Bolo tu ale viac ľudí, čo sem prišli s predstavou, že si kúpia francúzske autá, často konkrétne a prvá rada, ktorú tu vždy dostanú je, že nech na to zabudnú.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

No ani ja netvrdim ze je bezchybny ale zas to nebude az taka blbost :)

Co sa tyka mojich skusenosti s francuzskymi autami na ktorych jazdim v praci, tak 3 berlinga (1,6i,1,4i a 1,6HDi) nemaju u mna velmi dobru statistiku... Ani pri jednom z nich sa nepodarilo natrafit na dobry kus, pretoze sa na nich uz pokazilo vsetko mozne od serva az po samovolne zdochynanie auta, pricom ani v citroene nevedia prist na to kde je problem.. Lepsie nedopadol ani Jumper co mame...
Napísať odpoveď