Termo pradlo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Termo pradlo

Príspevok od používateľa Son-Goku »

sup /h/
ako to je s cislovanim a kupovanim termo tricka,vyskusal som si velkost ktoru bezne nosim ale toto mi prislo az moc napasovane,ma to tak byt ci sa kupuje o cislo vecsie? toto co som skusal bolo cislo/+1,napr L/XL.
stopor alebo uplnik by snad aj mohli vediet.
hd_
King
King

Re: Termo pradlo

Príspevok od používateľa hd_ »

Používam termo prádlo pri zápasoch, normálne nosím M, doma mám M aj L, ale obvykle nosím M, podla mňa by to malo byť trošku napasované, samozrejme nie tak, že ťa z toho začne bolieť brucho. No mne sedí veľkosť v porovnaní s tými, ktoré normálne nosím. Aj ostatní chalani z tímu nosia rovnaké veľkosti termoprádla v porovnaní s "normálnymi" tričkami.
Son-Goku
Darca
Darca

mal som to len chvilku na sebe nebolo to az take strasne,brucho ma teda nebolelo.len som nikdy tento druh na sebe nemal a nebol som si isty ako sa to nosi.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak keď to máš na sebe v kľude, tak sa ti môže zdať, že ťa to trochu tlačí, ale pri samotnom športovaní a plnom nasadení to mne osobne nijako nevadí a ani nevnímam, že mám niečo také na sebe.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

termopradlo (prva vrstva) by malo byt tesne na tele aby mohlo fungovat, teda aby odvazdazalo vlhko od tela a tak ho udrzovala v teple, ja mam funkcne tricka rovnakej velkosti ako normalne tricka, zalezi aj od strihu, niektore su obtiahnutejsie niektore menej
Son-Goku
Darca
Darca

dnesk som ho mal,dost uzke teda bolo,povedal by som ze ma az rebra boleli.mozno by som to prezil, ale ja som sa v tom teplo ani necitil.skor som mal pocit ze mam chladnejsie ruky,obe a cele.najprv som si myslel ze mozno tym, ze fuka trocha vietor a nemam rukavice.ale co ja viem,pocitovo mi bolo chladno.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

neviem aku znacku mas, ja som kupil najlacnejsie termo pradlo zo sports direct, nosim ho len ked je vonku fakt zima, teda par krat do roka a vzdy ma zahreje riadne aj pri sporte je to velmi dobre, ak ti bolo uzke az prilis tak treba vacsiu velkost, zase ta to nemoze stahovat ako korzet :D
Son-Goku
Darca
Darca

az ma rebra boleli.spyder,no ja som v tom len chodil,a to bolo nieco nad nulou a pocitovo mi bolo dost chladno na ruky.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nikdy som nemal termo, ktore by ma obmedzujuco obopinalo alebo doslova mackalo...a termo nie je velmi o tom, ze ti v nom bude teplo, ale ze lepsie odvadza pot do vyssich vrstiev a teda ty ostavas v suchu... ako taka pamperska :D:D
Son-Goku
Darca
Darca

"zarucuje tepelny komfort", to pise google, niekde pise ze udrzuje teplotu ked je zima,plus ma odvadzat pot.dobre teda co kupit aby som sa v minus 10 citil v pohode,teplo,len tak na nosenie do mesta.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nie je náhodou termo prádlo prevažne určené na športovanie? :D Alebo sa mýlim? Každopádne nečakaj, že ti to zázračne pomôže a ani pri -10°C nebudeš cítiť chlad. Myslím si však, že je to stále lepšie riešenie ako obyčajné tielko, keďže tričko je priľnavé k telu, takže ťa "neofukuje" priamo na kožu.

Inak ten tepelný komfort môže byť myslený aj tak, že teplota tela pri nejakej fyzickej aktivite až tak nekolíše ako bez neho, resp. po skončení aktivity neklesá tak prudko.
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Mám dojem,že keď už máš nejaké termo, rovnako by si tomu mal prispôsobiť aj ostatné vrstvy oblečenia.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

niektori nosia termopradlo pod rifle tricko a mikinu a nestazuju si, ze by bola zima, ja obcas tiez a funguje to :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Tieto funkcne pradla su robene tak, ze ked sa nehybes je ti zima. Musis sa hybat, na to su urcene a vtedy su funkcne. Inak iba stojis vonku v natelniku :)
Son-Goku
Darca
Darca

to potom nema vyznam kupovat.chcel som nieco co ma zohreje :D
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Tak si kúp mobilný radiátor ;)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Dovolím si poopraviť zopár omylov, ktoré tu zazneli, prípadne poradiť autorovi témy:

1) termoprádlo sa kupuje taká veľkosť, ktorá človeku sadne a cíti sa v nej pohodlne. Súčasne je vhodné, aby dané termoprádlo malo obtiahnutý strih - teda žiadne ghetto rozgajdané termospodky s pudlom pod kolenami :D Inak povedané - malo by byť obtiahnuté, no NESMIE sťahovať. Sťahuje len Xbionic a spol, no len isté svalové partie za účelom oddialenia pocitu únavy - využitie pre vytrvalostný šport - bežný človek v praxi nedocení kvality toho čo to vie poskytnúť.

2) žiadne termoprádlo z umelej hmoty reálne nehreje. Isté modely, napr. Moira imarion (tento konkrétny model je obojstranný), majú vrúbkovaný úplet, kedy sa medzi telom a tkaninou v "žliabkoch" drží vzduch, ktorý človeka izoluje. Sám také vlastním a reálne je to pocitovo "teplejšie" z tej vrúbkovanej strany ako z hladkej. Na trhu je v súčasnoti termoprádlo s najlepšou termoregulačnou schopnosťou len z vlny meríno - typ ovce. Šije z toho Icebreaker, Devold aj slovenský mameluk Zajo. jednotlivé značky sa líšia kvalitou použitej vlny a tým aj poskytnutým pohodlím a samozrejme cenou. Mám termoprádlo z umelej hmoty i z merína a je to značný rozdiel. Neviem či som na toto fórum dokonca nedával aj svoje postrehy z používania.

Veľmi v skratke - umelohmotné termoprádlo je super na horúce leto na túru, kedy máš prakticky stále suchú vnútornú stranu trička na chrbte. V zime dosť zaostávajú (umelina zo svojej povahy nemôže hriať, len izolovať). Prírodný matroš - vlna - v lete odvádza pot menej, no aj mokré nechladí, v chlade jednoznačne víťazí.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Stoporko ma predbehol. Bol som u Stoporka v Auparku v nedeľu po merinové spodky a tričko a veru, skúšal som M a L a M bolo, ako povedal Stoporko, citujem: "Si v tom najaternicovaný." takže Lko bolo super, aj keď je mi prišlo minimálne voľné.

Takže ako povedal, treba vyskúšať a tak isto dať názor na niekoho skúseného pri skúšaní.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Mna len serie, ze vsetky tieto moderne vydobytky sa robia len na ludi do 180cm. My co trochu vacsi, mame proste smolu - vacsie cisla su len pre pupkacov s kratkymi telami, rukami aj nohami. Zaujimal som sa svojho casu o merino handry, aj som skusal zopar kuskov, ale bez sance. Stoporko, ty s tym robis, nuze - existuju aj predlzene velkosti?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja som si objednával kompresné tričko z ebay-u na basket vo veľkosti XL a sedí mi. A to mám 203cm. Tak neviem, či je až taký problém nájsť pre teba správnu veľkosť, ale keby si pobehal možno viac obchodov, tak určite nájdeš.
Napísať odpoveď