Auto občas neštartuje - cim to moze byt?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Auto občas neštartuje - cim to moze byt?

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

Cavte tak mam taky problem.

V nedelu som siel dlhu cestu, cca 150km, po ceste som na cca 2 hodiny zastal. Idem nazad a bum auto nechce nastartovat. Kontrolky sa rozsvietili, ziadnu chybu neukazovalo ale po otoceni klucikom absolutne ziadna odozva, ako keby som nic nerobil... po par minutach ma roztlacili, na 4ke som nastartoval a dosiel som domov v pohode. Ked som zastavil tak som este skusil po chvili nastartovat - bez problemov.

Na druhy den rano som siel s malou dusickou a auto napodiv nastartovalo paradne, bez problemu. Siel som do skoly, po par hodinach nazad - vsetko v poriadku ziadny problem. Domov som prisiel cca o 1. Uz som nesiel nikam

Dnes rano po studenej noci a zasnezene auto - taktiez startuje bez problemov. Prisiel som do skoly, o hodinu idem nazad a auto opat nic - ako keby nereagovalo na otocenie klucom. Tak ma roztlacali (bolo to na parkovisku v miernom kopci tak som sa potom spustil, dal 4ku a nenastartovalo, ale aspon tocilo.... V tom som zastal (uz som bol dole), dam spojku, startujem a bum nastartovalo ako nic... uplne cudne.

Neviete cim by to mohlo byt? Vyzera to ze baterka je ok, kontrolky svietia, svetla tiez, kurenie fici. Baterku som vybitu mal, vtedy cukalo, ale nenastartovalo. Tiez po dlhej studenej noci nastartovat islo. Teraz necuka, cize predpokladam ze chyba bude niekde inde. Ak by bol starter zly tak by zrejme nenastartovalo vobec. Moze tam byt nejaky zly kontakt? alebo co? mali ste niekto nieco podobne?

Pre upresneni, mam Renault Laguna, rv. 94
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Auto občas neštartuje - cim to moze byt?

Príspevok od používateľa Grim »

http://www.autorubik.sk/technika/starter/

- "Štartér beží naprázdno – nevysúva sa alebo je chybná voľnobežka (pozor, voľnobežka vo vymontovanom štartéri vyzerá funkčne, ale pri plnom zaťažení sa pretáča). Tiež by mohli byť vylámané zuby na venci zotrvačníka."

Alebo ak nerobí vôbec nič, tak máš zrejme niekde zlý kontakt.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hento to nebude, ten starter ani nepretoci... takisto baterka je ok...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Kks, presne rovnaky problem sme riesili na Lagune combi, rocnik podobny ako mas ty, tam som otocil klucom a vobec nic sa neudialo, mne to pripadalo ako problem v spinacej skrinke, auto sme roztlacili a islo, ale kde bol problem neviem (niesom si isty, ale vraj bolo daco s baterkou). Ak mas moznost mozes na skusku vymenit baterku, dalej co moze byt tak zly kontakt kostry alebo cievka na starteri.
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

dik za rady, kazdopadne skusim vybrat baterku, doliat destilku a plne ju nabit, aby som vylucil tento problem, pripadne skusim zalozit kamaratovu. Najviac mi je vsak divne, ze po skoro 24 hodinach statia v mraze nastartuje v pohode, ale ked po naslednej ceste hodinu stoji uz to nejde... zasa keby bola baterka zla tak by to podla mna po tej studenej noci neslo... uvidim no skusim tu baterku a uvidim...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

jasne, ale skus, baterke to neuskodi :) ked to budes mat von riadne precisti a dotiahni kontakty na baterke, zvykne to oxidovat
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

nemusi to byt hned bateria ale povedzme, ze aj to je moznost. Moze to byt dost lahko aj ta elektricka cast spinacky, aj ked nie som si isty, ci Laguny v 94 mali oddelene casti spinacky.. Jedna z dalsich variant je ten starter a podla mna najpravdepodobnejsia. Moze ti zlepit pozdra a casom ked sa pohrka motorom tak sa odlepia. Skus este ked ti to nebude startovat pobuchat po startri niecim kovovym (ak na neho z vrchu vidis), kludne aj kus silnejsie 3-4 krat a potom skus nastartovat. Ak bude startovat, tak je to potom 100% starter...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to asi nebude baterka... baterka by s nim aspon cukla, inak by nesvietili ani kontrolky a uz vobec nie svetla...

...ale nejdem dopredu predbiehat, so mnou baterky vzdy vydrbu, takze minimalne vyskusaj, co pisu chalani :P
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paradajka »

Mala by to byt baterka presne to iste sa mi stalo minulu zimu ze po mrazivej noci v pohode auto chytilo a nekedy ked bolo zohriate a som nekde odstavil tak uz som nenastartoval !Uz som bol zufaly z toho a fakt nevedel co stym lebo vobec nic nenasvedcovalo zeby to bola baterka ale znamy mi poradil ze mam skusit druhu a odvtedy nebol problem !!!
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Stretol som sa uz aj s tym, ze podobne sa spravalo auto so zlymi kontaktmi na baterke. Stacilo vymenit kontakty a auto slape.
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tak baterka bola zmerana, kontakty premazane a nepomohlo - cize v tomto definitivne chyba neni. Dnes som auto odniesol do servisu, kde po chvili zasa neslo nastartovat, jeden z mechanikov pomykal kablami a nastartovalo to, ale je pravda ze stalo len 15 minut. kazdopadne pozrie sa nato a budem vediet presne v com je problem
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

napada ma aj imobilizer... teda ako jedna z moznosti, ked starter a spinacka budu dobre... a baterka, i ked ta by mala vzdy aspon cuknut alebo by vsetko zhaslo
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

imobilizer ti startrom pretocit dovoli. auto naskoci a po cca sekunde zhasne, alebo motorom toci, ale nenaskoci...
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pri niektorych autach ani nepotoci
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

eras ma pravdu, niekedy ani nestukne...

ale zase na druhej strane ma imobilizer vlastnu kontrolku, ktora by svietila...
Enemy22
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Enemy22 »

Zažil už niekto z vás, že mu kvôli odpalenej žiarovke (stretavačka H7) nechcelo naštartovať auto?
ja hej! :shock: štartér točil jak dziví + baterka je v podstate nová no motor nechytil ani na 10 -ty pokus
(na vyhorenú žiarofčičku som prišiel náhodou)
v priebehu niekoľkých min. som nahodil novú (H7) (predtým som ešte prekontroloval pojistken, žiadna vlhkosť, nič mokré atp)
motor naskočil na šupu :o
no s tou žiarovkou to ani nemuselo súvisieť... :?
dá sa toto nejako vysvetliť?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja som sa s tym teda este nestretol, ani mi to moc nedava zmysel... ale z elektriky som slaby, mozno to mozne je, uvidime, ci to uz niekto zazil :)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Nesúviselo to s ňou. Štartér je predsa napojený na batériu priamo, len cievka ktorá vysúva pastorok je napojená cez relé ak sa nemýlim. Svetlá máš napojené cez poistky a relé. Bola to len náhoda...
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Posli mi tu ziarovku :D Dobry zabezpecovaci system proti ukradnutiu :D

Mal si vyskusat ju dat spat co by auto robilo, ale pochybujem ze to nejako suviselo :)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jimmy_xp napísal:Nesúviselo to s ňou. Štartér je predsa napojený na batériu priamo, len cievka ktorá vysúva pastorok je napojená cez relé ak sa nemýlim. Svetlá máš napojené cez poistky a relé. Bola to len náhoda...
takto je jasne, ze to nebolo mozne, skor to, ze ci si pocitac kvoli svetlu nevyhodnotil, ze nenastartuje... ja neviem, napr. kvoli bezpecnosti, totizto v tejto dobe budu pomaly aj smartcar-y :D
Napísať odpoveď