menu na html stránke

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ronnie08
Light Expert
Light Expert

menu na html stránke

Príspevok od používateľa ronnie08 »

Ahojte, potrebujem poradiť s html stránkou. Pred pár rokmi ked som sa to učila sme vytvárali úplne jednoduché stránky - menu bolo na pravej alebo ľavej strane. Teraz neviem, cez čo sa to menu robilo, tak aby som vedľa neho mohla normálne písať obsah stránky. Pretože ak vytvorím tabuľku v programe, tak mi ide písať až pod tou tabuľkou. Mohla by som vytvoriť tabuľku na celú stránku, a menu dať do jednej bunky, alebo je nejaký iný spôsob?
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: menu na html stránke

Príspevok od používateľa CheZteR »

je - frames
jednoduchy zakladny web pozostava z 3 frameov . "menu" (nalavo), "vrchny" (logo stranky) a "main" (hlavne okno - meniaca sa stranka) .. pri takom rozlozeni webu, ostava menu aj logo stacicke a pri preklikoch sa nacitava iba "main" frame, cize obsahova struktura webu
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

napriklad takto

Kód: Vybrať všetko

<style>
.menu{
width: 300px; 
margin: 0; padding: 0;
display: inline-block;
vertical-align: top;
}
.content{
width: 600px;     
margin: 0; padding: 0;       
display: inline-block;
vertical-align: top;
}
</style>

<div class='menu'>
  <ul>
  <li><a href='#'>menu 1</a></li>
  <li><a href='#'>menu 2</a></li>
  <li><a href='#'>menu 3</a></li>
  </ul>
  </div>
  <div class='content'>
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum ut ante at lectus laoreet laoreet. Fusce sed odio ut augue accumsan tincidunt. Vestibulum pulvinar luctus suscipit. Sed bibendum, orci eu euismod volutpat, leo diam laoreet magna, nec euismod turpis enim sit amet nunc. Vivamus pretium lectus ut neque fermentum eget aliquam nisl suscipit. Nulla facilisis mattis risus, in faucibus nisi feugiat eget. Mauris non elit eros. Nullam iaculis mi sit amet eros rutrum congue. Donec non ipsum in justo tincidunt pretium. Nunc ipsum mauris, euismod sit amet viverra eget, fringilla et leo. Sed in vestibulum nibh. Etiam fringilla, lorem in tristique ullamcorper, justo massa vestibulum lectus, sit amet tincidunt lorem mauris quis nunc. Vivamus gravida porta erat, ut tempor orci dapibus ut.
  </div>

ronnie08
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ronnie08 »

ďakujem za radu..a nebude mi to ukazovať také okraje okolo tých frames?

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2012, 11:13)
sharky-no áno, také niečo som myslela, len ja asi budem aj vysvetľovať ako som to spravila, a tomuto až tak nerozumiem :) ale ďakujem, pozriem sa na to
Itachy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Itachy »

CheZteR napísal:je - frames
jednoduchy zakladny web pozostava z 3 frameov . "menu" (nalavo), "vrchny" (logo stranky) a "main" (hlavne okno - meniaca sa stranka) .. pri takom rozlozeni webu, ostava menu aj logo stacicke a pri preklikoch sa nacitava iba "main" frame, cize obsahova struktura webu
To fakt? cez frame to je prapotopné tvl. To by som chcel vidieť. Ako sharky písal robia sa divi, ktoré len umiestniš.
pozri si ten 1. príklad
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a cez tabulku to nie je prapotopne? .. chcel jednoduchy sposob, framy spravim z hlavy, sprav tento div z hlavy ty... :)
Napísať odpoveď