MS Office - inštalácia

Informácie o software, ankety...
7budzo7
Light Expert
Light Expert

MS Office - inštalácia

Príspevok od používateľa 7budzo7 »

nejde mi nainštalovať Office 2007 ani 2010 a ani OpenOffice vypíše mi hlášku, že Windows nemôže nájsť súbor.....Skúste skontrolovať či ste zadali správny názov. Problém začal dnes keď sa mi nainštalovali aktualizácie, chcel som otvoriť nejaký office súbor a vypisalo hlášku že sa program nenašiel (ako by sa sám odinštaloval)...nevie niekto poradiť?? diky
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: MS Office - inštalácia

Príspevok od používateľa brm »

A aký súbor nevie nájsť?
7budzo7
Light Expert
Light Expert

chcem otvoriť .EXE súbor a vypíše mi aby som Skontroloval správny názov a pokus zopakoval
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Síce neviem, aký máš OS, ale budem predpokladať, že windows...
Pravdepodobne poškodené systémové súbory, alebo nejaké zvyšky po predchádzajúcej inštalácii.
Skúsil by som:

Overiť, či je naozaj office odinštalovaný
- skúsiť spustiť word -> stlačiť win+R (start spustit) napísať "winword" a stlačiť enter
- pozrieť sa do zložky kde by mal byť mso nainštalovaný štandardne v:
C:\Program Files\Microsoft Office
alebo
C:\Program Files (x86)\Microsoft Office

Skontrolovať asociáciu doc a docx súborov
pravým tlačidlom na súbor/otvoriť v programe a pozrieť default program čo tam je nastavený

SFC
- Win7/Vista
spustiť príkazový riadok ako správca a v ňom spustiť nasledujúci príkaz:

Kód: Vybrať všetko

sfc /scannow
- XP
stlačiť win+R (alebo myšou start->spustit) a to sfc /scannow napísať tam

pokiaľ sfc nájde poškodený súbor, tak si vypíta inštalačné médium, z ktorého bol windows inštalovaný.
info na http://www.microsoft.com/resources/docu ... x?mfr=true

Malwarebytes
Pozrieť či pc nie je zavírený.
http://www.malwarebytes.org/
prípadne nejaký bootable antivir, napríklad Kaspersky Rescue Disk
https://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk
(po nabootovaní z Kaspersky Rescue Disk treba ešte aktualizovať, takže treba káblové pripojenie k internetu)

CCleaner
Počistiť registre.
http://www.piriform.com/ccleaner
7budzo7
Light Expert
Light Expert

áno mám WIN 7 Home Edition....urobil som to podľa toho návodu ale nepomohlo, cez príkazový riadok nič nenašlo, našlo pár vírov ktoré odstránilo a ten Kasperski nemôžem ani nainštalovať keď že je to .ISO a a nejako mi to nechce otvoriť....je ešte nejaké riešenie alebo rovno reinstal?
wintermute
Light Star
Light Star

To iso treba napáliť (alebo spraviť z neho bootovateľné usb napr cez unetbootin, alebo yumi) a nabootovať podobne ako inštalačku windowsu. Ten antivir má vlastný operačný systém a beží nezávisle na windowse.
Takže nič sa neinštaluje.
Na mobile sa mi nechce googliť návod, ale pokiaľ si správne spomínam, tak to bolo dosť intuitívne.

//EDIT:
návod je síce v EN, ale je obrázkový, takže skoro ako pre opice:
http://www.howtogeek.com/howto/36403/ho ... fected-pc/
7budzo7
Light Expert
Light Expert

rozbehol som ten Kasperski, nabootoval a vybehla mi nejaká ponuka tak som nevedel čo som mal vybrať tak som vybral Default. Chvíľu niečo robilo a potom mi na monitore vybehlo toto:
//obrazky vkladaj do priloh
tak som reštartoval NB a opäť nabootoval ale už neurobilo nič len mi vyskočilo na monitor to čo je na tom obrázku. Dá sa z toho niečo vyčítať. Sorry za kvalitu fotky je to fotené mobilom

Skúsil som to aj podľa toho návodu, dal som Graphic Mode a po chvíli opäť vybehlo to čo je na tej fotke
wintermute
Light Star
Light Star

Kernel panic (linuxácka varianta windowsáckeho BSOD)
vidím 2 možné problémy:
- Zle napálené médium
- Nekompatibilita pc (možno aj málo ram, ale to ťažko)

ak máš možnosť skús, či to ide v inom pc. Skôr by som tipoval zle napálené cd, prípadne poškodený image.
7budzo7
Light Expert
Light Expert

nič som nenapaľoval, vytvoril som USB boot. Ten Kernel Panic je niečo podobné ako ten Kasperski? Treba to zase odnekiaľ stiahnuť?....sorry že sa pýtam také veci ale už som zúfalý, blíži sa skúškové a bez Office sa ťažko študuje....a keby skúsim ten Kasperski na inom PC tak ho nemôžem nijako poškodiť?
wintermute
Light Star
Light Star

kernel panic znamená, že nenabehol linux, pod ktorým sa spúšťa ten antivir, je to chybový stav pravdepodobne spôsobený poškodeným iso obrazom. skús nanovo stiahnuť, prípadne aj overiť kontrolný súčet.

Pre vytvorenie bootovateľného usb použi yumi (ten mám vyskúšaný a určite funguje, akurát na začiatku bude ešte ponuka, v ktorej treba vybrať nástroje alebo antiviry, to si už nepamätám), pre istotu si tam zaškrtni aj formátovanie http://www.pendrivelinux.com/yumi-multi ... b-creator/
7budzo7
Light Expert
Light Expert

nakoniec sa mi to podarilo rozbehnúť cez ten Yummi...išiel som podľa návodu, najprv som dal Update a potom Scan, mal som tam na výber nejaké Hidden....., a Sector...., tak som ich skontroloval obe. Ale neviem aký výsledok to malo priniesť, žiadne upozornenia ani okná s nejakými výsledkami. Iba pri reštarte OS mi začali vybiehať nejaké texty vľavo a vpravo v zátvorkách OK, a pri 3 tých textoch boli červené výkričníky...keď som to stihol zaregistrovať tak boli pri mounting...., a remounting.... Dá sa z toho niečo vyčítať?
wintermute
Light Star
Light Star

Výsledok mal byť taký, že ak by bol v počítači nejaký rootkytom krytý mallware, tak by ho našlo. Keby si neskúšal 2007, tak sa spýtam, či sa nesnažíš nainštalovať 64bit office na 32 bit systém.

Keďže nič nenašlo tak by možno bola cesta nainštalovať aktualizácie, a skúsiť sfc ešte raz, prípadne
použiť office removal tool (pokiaľ bola pôvodne nainštalovaná verzia office 2010).
7budzo7
Light Expert
Light Expert

mám 64-bit systém a ten office 2010 ktorý skúšam nainštalovať tak už raz bol nainštalovaný len z ničoho nič prestal pracovať tak som ho skúsil preinštalovať a začalo to vyhadzovať tú hlášku. Ešte by som dodal že ked som sa dostal na prac. plochu Kaspersky tam mi vyskočilo toto upozornenie: "There is not enough disk space to copy required files - 48 Mb of free space are needed. The files will be stored in the memory". Neviem akú pamäť si mám pod tým vysvetliť.
Skúsil som ešte raz ten sfc a výsledok je: Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
wintermute
Light Star
Light Star

Že by bol problém v tom, že nemáš voľné miesto na disku?
7budzo7
Light Expert
Light Expert

To určite nie keď že na C je vyše 200 Gb voľných....
wintermute
Light Star
Light Star

posledná jednoduchá možnosť čo ma napadá je skúsiť bod obnovy
start/vsetky programy/prislusenstvo/systémové nástroje/obnovovanie systému

a vybrať dátum predtým, ako windows zmizol
7budzo7
Light Expert
Light Expert

to ma napadlo ako prvé ale obnovenie sa nepodarilo....a teraz už môžeš obnoviť iba od 2.12 a potreboval by som iný dátum. Dá sa niekde nastaviť iný dátum napr. 30.11? Vtedy ešte office fungoval
Napísať odpoveď