Žobráci
Re: Žobráci
Hentomu ciganikovi vzdy poviem, ze uz som mu raz dal a hned da spiatocku 
http://spravy.pravda.sk/orban-znova-vyz ... k_svet_p23
ako vidno, v Maďarsku sa rozhodli konať a problém riešiť....
ako vidno, v Maďarsku sa rozhodli konať a problém riešiť....
"Úžasné" riešenie..ale ako vidno, ľuďom s fašistickými tendenciami sa páči.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hodia vsetkych do jedneho vreca. Mne povacsine bezdaci nevadia, kym neotravuju a ziju si svoj zivot. Vadia mi zobraci, ktory nedaju ludom pokoj a vedia im iba znicit naladu. Lebo najdu sa aj slusny bezdomovci, ktorych prave taketo hadzanie do jedneho vreca moze stat to, ze par rokov driny pokusania sa dostat naspat do "normalneho" zivota im pretecie pomedzi prsty a budu vyhodeny volakam do marie. Paci sa mi napriklad ochota ludi pomoct v poslednych dnoch tomuto panovi sa postavit cez zimu na nohy: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater (vyzbieralo sa cez 500eur za 10dni- sam som rad prispel)
Inak pekna mini basen k teme (srry ze v eng):
The wheel and deal for a meal man
Versus the organized, courteous homeless.
One lies and cheats to secure his possessions,
The other lives the truth of man's post-industrial reality.
One forecloses, fires, and finagles,
While the other relieves suffering by human courtesies.
One lives in a regal place with all the luxuries,
The other on a chair in the alley,
With the rain as his partner.
One travels across time zones,
The other travels through time,
And leaves everything virtually untouched.
One furnishes compliments,
The other insight,
One flies lobsters in from Maine,
The other flies through a glass window of a seafood restaurant,
His main offense, touching the lobsters.
Both may be lovers of music,
But only the latter listens,
For he has the time to be,
Rather than be on time.
Inak pekna mini basen k teme (srry ze v eng):
The wheel and deal for a meal man
Versus the organized, courteous homeless.
One lies and cheats to secure his possessions,
The other lives the truth of man's post-industrial reality.
One forecloses, fires, and finagles,
While the other relieves suffering by human courtesies.
One lives in a regal place with all the luxuries,
The other on a chair in the alley,
With the rain as his partner.
One travels across time zones,
The other travels through time,
And leaves everything virtually untouched.
One furnishes compliments,
The other insight,
One flies lobsters in from Maine,
The other flies through a glass window of a seafood restaurant,
His main offense, touching the lobsters.
Both may be lovers of music,
But only the latter listens,
For he has the time to be,
Rather than be on time.
podla mna velmi sympaticka iniciativa, ale uz som temer chorobne skepticky. skutocne si to zasluzi? neskonci za ten cash niekde tyzden v liehu?
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Precitaj si komentare pri tom. Peniaze bude drzat u seba ta dievcina a platit mu z toho ubytovanie a tipujem dake oblecenie. Cize on k nim nebude mat ziadny pristup. Teda uz aj zaplatila a chlapik spokojne byva v dakom ubytku, kde sa moze sprchovat, varit si a chce sa pripravovat na nejake tie pohovory do prace. Nakolko to je asi najtazsie u bezdomovca sa niekde poumyvat a slusne poobliekat a tak ist na pohovor.
Slusny bezdomovci s horeuvedenym madarskym zakonom urcite problem mat nebudu. Ti sa nevykotia v strede mesta na madrac s klobukom a nebudu plackat o haliere. Ti vedia v akych su srackach, ovela menej piju a ked sa im uz nedari najst nejake privyrobenie tak minimalne hladaju uzavrete budovy kde je ake take teplo. Na centralnom prijme na Kramaroch som videl takych bezdomovcov, ze by ste huby otvarali, sam som neveril ze su to bezdaci. Jedneho flaku na obleceni nemali, kvalitne topanky, oholeny, ostrihany, ciste nechty, odourless. Da sa zit na ulici vselijako.
Ono ťažká životná situácia na každého doľahne inak, nie každý je silná osobnosť, každý sa s tým vyrovná inak, niekto už aj nikdy a nijak..ty ako študent medicíny by si to mal vedieť a preto mi je na grcanie z tohto, ak nejaký člen strednej vrstvy moralizuje od počítača a tepla domova o týchto veciach (tým nemyslím teba, aby nedošlo k nedorozumeniu) - ešte viac mi je na grcanie z ľudí, ktorí by proti týmto najslabším ľuďom spoločnosti používali nejaké represívne praktiky štátu a veľmi sa z toho radovali. To je už naozaj primitívne. Čo treba rozbiť sú kriminálne skupiny, čo ešte aj týchto chudákov využívajú, teda to organizované žobranie a novodobé otroctvo. Samotný žobrák mi nevadí a aj to povestné otravovanie tu podaktorí opisujú ako koniec sveta.
-
javatar
Hardcore addict
Nechcem moc vytvarat hlboku disputu ale clovek sa silnym nerodi ale stava. Nechcem moralizovat a nasilu kricat nech idu robit (v tomto maju naozaj velmi obmedzene moznosti) ale prepadat zufalstvu ich priam odsudzuje k biede.