DD-WRT DNS
DD-WRT DNS
fuck
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: DD-WRT DNS
Na DD-WRT mas na ich stranke aj manual, aj Wiki. Urcite by malo pomoct nastavit DNS manualne, ak ti DNS od Digi vypadavaju. Pouzit mozes Google DNS s IP 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
Tak na ich wiki som vyskusal jeden navod ale ten nefungoval ani ostatne z googlu ale skusil som to podla seba a zafungovalo to lepsie ako som cakal
Da sa to nastavit v basic setup pod static dns 1 2 3.Do prvych dvoch som dal google 3ku som nechal prazdnu.Teraz sa to sprava tak ze prve dva DNS sa pouzivaju od google a treti od isp.Neviem ci to bolo teraz zmenou DNS alebo tym ze som este dole pod DNS adresami odstranil zaskrtnutie Use DNSMasq for DNS ale dost vyrazne sa mi zrychlilo nacitavanie stranok a videi ako fakt je to brovsovanie teraz ako blesk pri merani linky mam aj vyssi ping.No nedari sa mi zatial prist nato ako to mam spravit aby mi 3tiu DNS nedavalo od poskytovatela.Ked dam daku inu adresu tak ju proste vzdy nahradi ta od mojho ISP.Ak by zlyhali googlovske DNSka nerad by som bezal znova na tej pomalej.
Aka je sanca, ze zlyha Google? Daj si do tretej ipcku OpenDNS.
Tak to uz ja neviem nemam s tymto ziadne skusenosti.Citaj poriadne nech dam do tretej aku chcem aj tak mi hodi tu od digi ale to je asi aj tak jedno.
-
hojko
Site Admin
Nemoze ti hodit tu od Digi. Nastav tam napriklad spomenuty OpenDNS, ich IP su 208.67.222.222 a 208.67.220.220. Je mozne, ze ak Digi pouziva DHCP, tak mas nastavene DHCP aj pre DNS servre, co treba vypnut. Pripadne skus dat prikazovy riadok a napis: ipconfig /flushdns
Tak uz to funguje aj po restarte sa drzi.Este mam taky problem ze ked nieco stahujem nemozem si zaroven prehliadat stranky proste mi ich nenacita alebo ich nacitava strasne dlho.Router mam tento Linksys E2000 parametrovo by to mal zvladat a na povodnom firmware to aj islo v pohode.No raz dostal reboot loop a pomohlo mi len nahodit tomato firmware ale na nom to mi uz po vytazeni padali stranky a na dd-wrt tiez.Da sa to nejak napravit nejakym nastavenim?
Treba skusit nastavit prioritu QoS.
Ako to mam nastavit?Mam 40/20 Mb/s.Ked som sa o to minule pokusal nedopadlo to bohvie ako.
//autoeditácia príspevku (06 Dec 2012, 23:33)
Realne mi pustaju 43/21 Mb/s takze ked nastavim up a down na 18000/36000 kbps tak to funguje ale kedze nechcem osekavat download nebude mi stacit v services priority nejak nastavit aby mi uprednostnovalo browsing pred stahovanim?
//autoeditácia príspevku (06 Dec 2012, 23:33)
Realne mi pustaju 43/21 Mb/s takze ked nastavim up a down na 18000/36000 kbps tak to funguje ale kedze nechcem osekavat download nebude mi stacit v services priority nejak nastavit aby mi uprednostnovalo browsing pred stahovanim?
Neviem cez co tahas, ak z webu, tak to asi neobmedzis. Pri ftp alebo torrentoch by si to mohol obmedzit na zaklade portov, treba sa s tym pohrat.
Torrenty sa daju lahko nastavit v klientovi s tym problem nemam.Taham cez jdownloader takze asi sa to nebude dat spravit kedze to je http
Zaujimave ze na povodnom fw to stahovalo plnou rychlostou a dalo sa aj prehliadat stranky bez problemov.
-
hojko
Site Admin
Skus pozriet toto: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Quality_of_Service