Program v MpLab

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
deco241
Medium Expert
Medium Expert

Program v MpLab

Príspevok od používateľa deco241 »

Zdravím. Potreboval by som pomôcť s program na autíčko ktoré sa bude uhýbať predmetom. Auto má štandartne 4 kolesá pričom otáčať sa budú predné kolesa ako na normálnom aute. V podstate bude mať vpredu 3 snímače ktoré budú snímať či je pred nimi nejaký predmet. Tie snímače budú riadené mikroprocesorom PIC 16F84A. Problém je v tom že neviem prísť na princíp otáčania kolies. Neviem ako mám začať písať program. Prosím Vás mohol by mi niekto s tým pomôcť ? Potrebujem len naviesť nato ako začať a vysvetliť mi ten princíp toho otáčania kolies podľa tých snímačov poprípade poradiť ako začať písať ten program. Za prípadnú odpoveď dopredu Ďakujem :)
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Program v MpLab

Príspevok od používateľa BX »

Veľa si toho nenapísal.
Ako komunikovať s motormi a snímačmi máš v ich manuále. No a len teda čítaš, príp. posielaš na výstup to, čo chceš.
Môžeš sem hodiť manuál od motorov(či autíčka?) a snímačov, ak nevieš, čo tam hľadať :)
Ichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Program v MpLab

Príspevok od používateľa Ichi »

Celkom to nechápem, ale tak na otázku ako otáčať kolesá tam použiješ tiež motorček a začni tým že napíšeš pohybovanie dopredu, dozadu urobíš otáčanie kolies a potom tam zakomponuj senzori nieje to až také ťažké a hlavne si stiahni pic16f84a datasheet lebo bez toho sa nepohneš lebo nevieš, ktoré "pin-y" sú načo
Napísať odpoveď