Mobil
-
Patrez-ik
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Mobil
Hojte hojkáci,
mám takú kuriozitku. Kamoš mi ponúka mobil, slušný ešte aj dnes sa dá považovať ža špičku, bývalá vlajková loď istého výrobcu (***), vraj ho jemu ponúka nejaký chalan z dediny ktorý ho našiel pred tromi mesiacmi niekde pred barom a mal ho doma vypnutý doteraz, nieje nijak poškodený je v slušnom stave. Čo by ste vy urobili, odniesli ho zeleným pánom alebo si ho nechali. Viem tam spraviť upgrade na nový software ale myslím že to nepomôže keďže sa to hľadá cez IMEI. No mne tiež ukradli mobil asi pred dvomi rokmi a po týždni mi poslali list že môj prípad bol uložený.
Neviem čo mám robiť, ten mobil by som možno aj bral a hlavne za veľmi slušnú cenu (asi 5% celkovej sumy).
Mám mu povedať nech to odovzdá alebo si ho môžem kúpiť a používať.
Mám istú česť a ak by som to našiel ja asi by som ho odovzdal ale už je to tri mesiace a je to až z tretej ruky tým pádom že by som to zobral a nový mobil by sa mi zišiel lebo chcem vyskúšať android namiesto WP.
Čo vy nato ?
Hlavne v tomto "štáte"...
mám takú kuriozitku. Kamoš mi ponúka mobil, slušný ešte aj dnes sa dá považovať ža špičku, bývalá vlajková loď istého výrobcu (***), vraj ho jemu ponúka nejaký chalan z dediny ktorý ho našiel pred tromi mesiacmi niekde pred barom a mal ho doma vypnutý doteraz, nieje nijak poškodený je v slušnom stave. Čo by ste vy urobili, odniesli ho zeleným pánom alebo si ho nechali. Viem tam spraviť upgrade na nový software ale myslím že to nepomôže keďže sa to hľadá cez IMEI. No mne tiež ukradli mobil asi pred dvomi rokmi a po týždni mi poslali list že môj prípad bol uložený.
Neviem čo mám robiť, ten mobil by som možno aj bral a hlavne za veľmi slušnú cenu (asi 5% celkovej sumy).
Mám mu povedať nech to odovzdá alebo si ho môžem kúpiť a používať.
Mám istú česť a ak by som to našiel ja asi by som ho odovzdal ale už je to tri mesiace a je to až z tretej ruky tým pádom že by som to zobral a nový mobil by sa mi zišiel lebo chcem vyskúšať android namiesto WP.
Čo vy nato ?
Hlavne v tomto "štáte"...
-
audiotrack
VIP
Re: Mobil
kradnuté veci sa neoplatí kupovať. Je jedno koľko prešlo od krádeže, a cez koľko ľudí. Stále bude kradnutý. Ale aj tak najhoršie je na tom to, že vieš o tom, že je kradnutý.
-
Arkaz
Addict
Ak ho chces pouzivat tak mozes ale nevkladaj donho sim kartu. Ak uz sa rozhodnes ho kupit predaj ho za hranice a kup si pre seba iny. Tu to nema cenu nik nechce kradnuty. Ale kedze zatial nieje ziadne medzinarodna databaza tak za hranicami sa da pouzivat v podstate legalne. Je to na tebe no nebudeme si klamat na slovensku kto by ti vratil nieco co si stratil?
-
Patrez-ik
Light Expert
Veď práve to, nikto ti tu nič nevráti a tobôž nie po takej dlhej dobe. Mám skúsenosť aj s čestným vráteným ktoré nakoniec ešte aj upodozrievali z krádeže. To je skrátka náš "štát". A čo sa týka toho mobilu ja od toho dám asi ruky preč a poradím mu to isté, nech sa toho čím skôr zbaví. Čo som čítal tak to IMEI sa oklamať nedá aby ho mohol normálne používať a inak je to zbytočné.
Zamedziť vypátraniu telefónu sa dá doma za pár minút, vrátane zmeny IMEI.
Za druhé, ak zaplatíš 5 percent z ceny, a zelení by ťa našli (čo je blbosť, kedysi som stratil drahý mobil, a nič s tým nespravili), tak by si mohol povedať, že si ho kúpil na bazoši, na ulici, a PRI NAJHORŚOM ho vrátiš.
Ja by som ho možno skúsil vrátiť, ako nálezca. Ale na tvojom mieste by som do toho šiel.
x-percent telefónov na internetových inzerciách sú kradnuté. Dovolím si tvrdiť, že je to len papierová informácia a otázka "cti". Nič viac. Za 5% z ceny by som do toho určite šiel. Ak nie, daj mi kontakt na kamaráta.

Za druhé, ak zaplatíš 5 percent z ceny, a zelení by ťa našli (čo je blbosť, kedysi som stratil drahý mobil, a nič s tým nespravili), tak by si mohol povedať, že si ho kúpil na bazoši, na ulici, a PRI NAJHORŚOM ho vrátiš.
Ja by som ho možno skúsil vrátiť, ako nálezca. Ale na tvojom mieste by som do toho šiel.
x-percent telefónov na internetových inzerciách sú kradnuté. Dovolím si tvrdiť, že je to len papierová informácia a otázka "cti". Nič viac. Za 5% z ceny by som do toho určite šiel. Ak nie, daj mi kontakt na kamaráta.
-
hojko
Site Admin
Hensym: Ako zmenis IMEI na novych telefonoch s Adroidom ci iOS??? Ako tu uz bola na fore neraz napisane, pokial je telefon nahlaseny ako ukradnuty, vsetko sa robi cez IMEI a teda ak do telefonu vlozis svoju SIM kartu a telefon zapnes, prihlasis sa do siete, tak sa posiela udaj s IMEI kodom a teda uz operator vidi, ze si sa zo svojej SIM karty prihlasis s kradnutym telefonom.