ešte ked som ho kúpil tak v nemecku menili hadice od chladiča takže musleli vypustiť chladiacu zmes može to byť aj tým že to može byť zavzdušnene alebo ako by sa to prejavovalo ?
nefunguje kurenie - mazda 2 -1,25 2005
nefunguje kurenie - mazda 2 -1,25 2005
Včera som sa vozil po meste a mimo mesta dosť dlhé úseky auto kúrilo to som si všimol lebo som mal rozmrazene okna.prišiel som domov a dnes som nahodil motor všetko ok auto dosiahlo na budíku teploty cca polovicu a dalej sa nepohlo možno trošička vyššie. Otočný gombík kúrenia som mal na maxime ale čudujem sa prečo sami okna nerozmrazuju a potom zistujem čo - nejde kurenie a teda neviem čo je vada auto sa neprehrieva motor ide ticho nepočuť nič.Chladiaca zmes je niečo pod max.Ked otáčam tým gombíkom počuť na konci horucej stupnice ako niečo buchne teda kladie tam niečo odpor prevdepodobne to nebude odtrhnute. Auto ma najazdených 152000km a rozvod bol premeneny ale kedže toto auto má nezavisle vodnú pumpu od rozvodovky vymenila sa iba rozvodovka. Čo sa mohlo udiať s tým. Respektíve čo ešte skúsiť ? Može to byť vadna pumpa alebo termostat ? - Nejak tomu neverím aj ked je von niečo pod -6 žeby stačilo na uchladenie motora ak je zavretý velký okruh teda chladič aj motor? Pumpa?- potom prečo sa to neprehrieva. ešte niečo bateria je nabita na max a ked štartujem tak prvý štart začne točiť a potom zastane a musím znova a potom už chytí.čo sa to stalo mojemu milačikovi 
ešte ked som ho kúpil tak v nemecku menili hadice od chladiča takže musleli vypustiť chladiacu zmes može to byť aj tým že to može byť zavzdušnene alebo ako by sa to prejavovalo ?
Re: nefunguje kurenie - mazda 2 -1,25 2005
mne na audine sa rucicka ani neodlepi od od spodku stupnice a uz duje ako drbnuta. kedze si otocil gombikom, tak pravdepodobne mas manualne kurenie. zisti si, kde mas radiator a sleduj ci ti otvara ventil ked otacas nastavovatelom teploty.. nie som si isty, ale mal by byt niekde pod pristrojovkou... teoreticky narazam na to, ze budes mat zohnute lanko alebo nieco tohoto charakteru, kedze predtym ti auto kurilo... aj keby si mal vadny termostat, tak na dlhsej trati mimo mesta, sa ti auto urcite zohreje...
hm ale počuť to buchnutie teda asi je to nejaka klapka čo zatvara kde je radiator kúrenia a teda možno je tam aj nejaky ventil čo otvara aby vošla voda do chladiča kurenia neviem teraz je už na to tma a aj bola ked som išiel autom ale podla mňa termostat spína ved keby nie tak asi by sa to prehrialo duril som to riadne niečo cez 90 mimo mesta a ručička teploty sa držala niekde v strede
omyl, nerozumel si ma. ked by ti to vrelo, tak by si mal termostat zavrety, tym padom by ti stale hrialo len maly okruh. ale ja som spominal stale otvoreny termostat, tym padom hned ako nastartujes, tak ti hreje resp. motor chladi velky okruh vody... vtedy sa to hreje dlho. skus to omrknut a zajtra daj vediet
tak dnes som sa na to pozrel a zistil som nasledovne- dakovať pánu bohu že nebolo pod nulou až tak vela lebo by to asi dopadlo zle stlačil som hadice pri radiatore kurenia a citil som ako zmrznuty drtený ľad.Potom som chytil spodnu hadicu a vrchnu hadicu od chladenia a trak isto ako ked stlačím ľad drteny teda auto putovalo okamžite do garaže a radiato som vypeckoval naplno ako to ide kapotu som nehal otvorenu a nech sa to rozmrazí potreboval by som vedieť ako namiešať novu zmes a kolko asi a čo treba presne urobiť s tým a či to treba aj nejak potom vypláchnuť alebo ako čo s tým ?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...stačí tam doliať nemrznúcu zmes, netreba nič meniť ani vylievať...ale v tvojom prípade asi bude treba sa zbaviť trocha väčšieho množstva chladiacej (takže treba nejako odliať), lebo na nemrznúcej máš napísané pomery riedenia, treba si prečítať a podľa seba sa rozhodneš, v akom pomere si nemrznúcu nariediš...riedi sa s destilovanou vodou a čím viac destilovanej vody, tým menšie mrazy znesie...
jednoznacne odpusti vsetko cez spodnu hadicu a nalej novu nemrznucu
jj idem meniť všetko teda nie ja ale príde kamarat lebo ja moc s tým neviem robiť neviem ako to nariediť aby to bolo okay a dúfam že som nič nepohnojil ked som na tom jazdil ale hadam sa nič nestalo budík ukazoval niečo v polovici ako som písal uvidím čo povie on