Ázijské bistro | čínska reštaurácia | panda

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Ázijské bistro | čínska reštaurácia | panda

Príspevok od používateľa hughito »

On sa pýtal ako to napodobniť domácim spôsobom, tak som mu napísal. Čo používajú Číňania to fakt netuším.
Janette
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

chyba ti tam sojova omacka, worchester nepouzivam .. glutasol mi dosiel pred 3 mesiacmi a uz som si nekupila novy ... staci mi sol a sojova do normalneho jedla ..

zo sojovych omaciek odporucam: (podla mna chuti lepsie ako tie europske)
Prílohy
sojova-omacka-cinska-svetla-500-ml.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Blackangel: Mate v brne sapu? :D tam sa da pokupit hocco. omacky korenia...

Inak na pseudocinu si obcas zajdem ked dostanem chut, podla toho kde som alebo kedy ma to npadne a dalsie veci. Cenova hladina 75-250 Kc za obed, podla toho ci natrafim na nejaku superlacne bistro niekde v Libusi s menu vratane napoja, alebo idem na zizkove do preverenej aj ked drahsej cinskej restauracie, polievku a hlavne jedlo mimo menu, a vino a dezert k tomu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Janette napísal:chyba ti tam sojova omacka, worchester nepouzivam .. glutasol mi dosiel pred 3 mesiacmi a uz som si nekupila novy ... staci mi sol a sojova do normalneho jedla ..

zo sojovych omaciek odporucam: (podla mna chuti lepsie ako tie europske)
Presne túto používam aj ja.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: čínske bistro

Príspevok od používateľa Masaker »

uplink napísal:Pre mňa osobne mimo pár reštík v Ba sú ázijské bistrá to naj, lebo sú tam prirodzene bezlepkové a bezlaktózové jedlá v 80%. Najradšej mám tie trochu drahšie, sieť už spomínaných Panda. Najobľúbenejšie jedlá sú No-Me-Zhi [kokosové guľky], ryžové rezance s kuracím mäsom, kačica po sečuánsky, kačica po domácky, ale nepohrdnem ani pôstnym jedlom budhistov, či klasickým kung-pao s ryžou a miešaným šalátom, tých ich klasických [kapusta, mrkva, klíčky]. Samozrejme z času na čas skúsiim aj iné veci, ale tieto menované mám skoro denno denne na jedálničku.

A pre porovnanie. Z čínskych jedál mi nebýva nikdy ťažko, nemávam z nich akné, a neškodia mi, zatiaľ čo keď si dám také dobré kvalitné francuzáky s domáckou klobáskou, alebo kačičku s kapustou a knedľou, či iné ťažšie jedlo, tak som jasný. Ináč sú dobré alternatívy aj kurací rezeň na prírodno [steak], so slanikou, špenátom, oblohou a opekanými zemiakmi, alebo "bylinkár" čiže kurací rezeň na bylinkovom masle s opekanými zemiakmi a oblohou. Avšak tieto jedla mne osobne nerobia 2x dobre, aj keď ich jesť môžem.

Toľko ku ázijskym bistrám :)
najväčší náklad v pande je " 8 pokladov"
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

trosku OT: ale ja som to precital ako "8 Potkanov" :D
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

No, v nasom meste malo azijske bistro nieco s mackami (co je na tom pravdy, to uz neviem), takze s tymi potkanmi si mozno az tak OT neni :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Inak - teraz som bol viackrát za sebou na obed v Auparku v tej čínskej reštike (nie fastfoode) a je to paráda. Za 6,8e all you can eat - hlavné jedlá + polievky + dezerty. Človek sa tam natlačí, ešte som kolegovi pre dcéru do servítky naložil dezerty a vôbec som nemal ťažký žalúdok, resp. pocit prejedenia. Aj brucho sa mi tak "nenafúklo" ako po najedení sa v inom podniku (napr. aj v "konkurenčnom" čínskom fastfoode oproti). Takže dávam za seba palec hore :) Začínam chápať uplinkov prístup, že radšej si za jedlo viac priplatiť, než do seba tlačiť šplichtu, "lebo je lacná." Telo tu na svete mám len jedno, tak prečo by som doň mal tlačiť nekvalitnú stravu?

Ostrokyslá polievka, nakladané tropické ovocie ako predkrm, kuracie stehienka na japonský spôsob, k tomu fazuľové struky, nejaké čudné zelené bôby... mňam! A potom bravčové suché, so šalátom... a na záver ryžovú guľku ako dezert. Moje obľúbené "menu."
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja hovorím stále, že na jedle by sa nemalo šetriť, teda, túto zásadu by mali ctiť aspoň tí, ktorí potom prehlasujú, že zdravie je u nich ako hodnota na prvom mieste.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Dnes v pande na obchodnej ulici BA : Kačica po domácky: úplne mega chutné , ale potrebujem vedieť , čo za omáčku mi to dali v miske k tomu:D keby som sa ich nezabudol spytat tak sa nepytam tu:D
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Inak ich omáčky ostavajú aj pre mňa záhadou. Minule som bola s priateľom v reštike a ku kuraťu som dostala hustú omáčku, bol tam vidieť cesnak, inak nič, chuťovo bol trošku sladký a zároveň pikatný ... Keby som aspoň vedela názov, tak vygooglim ... :?
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Presne :D jemne cesnakova...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

akej farby bola omacka? ak cerveno-orandzova, fajna sladkasta ale jemne pikantna, velmi podobna omacka je aj v lidli :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja ked idem do ziliny tak zboznujem kung pao,Osem pokladov, a masko s ananasom neviem nazov :P
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Presne, mala nádych orandžovo-červenej. Videla som už v Lidli omáčky, keď robili zľavu, ale vždy som bola skeptická, či je to ono ... Napokon som tých omáčok vyskúšala dosť a žiadna nechutila ako mala ...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

sladkopikantna omacka je presne ta omacka z lidla, teda robia si ju oni, ale chuti rovnako, dam za to ruku do ohna, POZOR - velka omacka nechuti rovnako ako mala! aj ked su rovnake, chutia odlisne, velka je zriedena, mala je husta, vidno to ked otocite nadobky, nebudu sa prelievat rovnako, ta mala nadobka chuti presne tak, ako má-je tá správna :)
Prílohy
Vitasia-Sweet-Chilli-Sauce-69059-list.jpg
Vitasia-Sweet-Chilli-Sauce-69059-list.jpg (7.75 KiB) 1937 zobrazení
Vitasia-Sweet-Sour-Sauce-69056-big.jpg
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Chezter, co za omacku to je, ako ju najdem v Lidli? Nie je nahodou podobna tej v McDonalde v Chickenburgeri?
EDIT: dik moc, zajtra pojdem kupit :-)

K teme, v Cinskej som bol 3x v zivote, prvykrat v Maxe v Trencine, boli to platky masa poliate extremne slanou tnavou omackou, s ryzou. Nedalo sa to jest take to bolo slane, a ani chut to nemalo dobru.
Po dlhej dobe od tejto skusenosti som sa nechal zlakat na Cinsku tu v PD na rozvoji. Za 3,5€ dostanes jedlo polievku a mineralku. Polievka nebola nic moc, kuraci vyvar s cestvou kapustou, fakt nic moc.. Ako hlavne jedlo uz neviem ako sa to volalo, bolo v tom vselico, bravcove platky zelenina, divny hrib - velmi dobre to bolo ochutene, fakt som si pochutil bol som milo prekvapeny. Avsak bolo mi z toho dost tazko kedze to bolo hrozne preolejovane.

Neskor som bol v dalsej cinskej - New Bejing (tak nejako), dal som si all you can eat za 4,5€ a to bol moj velky amatersky kulimarsky zazitok, jedlo bolo uzasne. Najviac mi chutilo kuracie po secuansky, kuracie v sezame s tou cervenou sladkou pikantnou omackou ktoru by som si rad kupil, ale aj kuracie po domacky. Sladkokyslu polievku az tak velmi nemusim, mozno tomu pridem po case na chut :-). Fakt som si pochutil a natlacil sa kvalitne.. Ked na cinu tak sem, vnutri som sa takisto citil prijemne narozdiel od cinskej na rozvoji..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

su to presne tie omacky co mam v prilohe, v mcd v chickene je ina, ale chuti velmi podobne, ako ta mala z lidlu, ta velka sa ani neopalti kupovat, chuti to ako calamada...vobec to nie je ono..tu malu si neviem vynachvalit, vzdy kupujem 4-5 naraz, stoji od 0,79 - 1,39, podla toho aka je akcia :)
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

dakujem Chezter za super tip, aj kvoli takymto veciam mam rad Lidl, inde tazko kupis. Zajtra tam urcite zbehnem :-)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Práve teraz bola na JOJke nejaká reportáž o týchto azíjských bistrách a ich problémoch s hygienou.
Napísať odpoveď