legalnost domen
legalnost domen
Dobry den.
CHcem sa spytat jednu vec. Je mozne registrovat si domenu napr. v tvare samsung.sk (berme to tak, ze tato domena by bola volna), ak by znacka "samsung" bola registrovana (co aj je), bez toho, aby som sa obaval ze som pouzil v nazve domeny presne znenie registrovanej znamky? je to vobec legalne pouzit v nazve domeny niekoho registrovanu znamku?
CHcem sa spytat jednu vec. Je mozne registrovat si domenu napr. v tvare samsung.sk (berme to tak, ze tato domena by bola volna), ak by znacka "samsung" bola registrovana (co aj je), bez toho, aby som sa obaval ze som pouzil v nazve domeny presne znenie registrovanej znamky? je to vobec legalne pouzit v nazve domeny niekoho registrovanu znamku?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: legalnost domen
Registrovat si mozes kadeco, otazne je, ze ci by to malo aj odozvu z druhej strany. U nas su zname najma dva pripady, prvy je pripad Coca Coly, ktora domenu aj ziskala a ten druhy je O2, kde sa Telefonica O2 dozadovala domeny. Avsak na stranke o2.sk bol tematicky obsah venovany kysliku a samozrejme kopa reklamy, ktora urcite celkom fajn zarabala, tak O2 nepochodila.
Skus si precitat este toto: http://www.lexforum.cz/268
presne toto ma zaujimalo..dakujem
-
audiotrack
VIP
ale veď O2 má stránku www.o2.skhojko napísal:Registrovat si mozes kadeco, otazne je, ze ci by to malo aj odozvu z druhej strany. U nas su zname najma dva pripady, prvy je pripad Coca Coly, ktora domenu aj ziskala a ten druhy je O2, kde sa Telefonica O2 dozadovala domeny. Avsak na stranke o2.sk bol tematicky obsah venovany kysliku a samozrejme kopa reklamy, ktora urcite celkom fajn zarabala, tak O2 nepochodila.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ono kym by to bolo Samsung.sk tak nic, ale skus dat apple a cokolvek podobne, tak si na sude do par dni jak tie potraviny z polska 
To si usudil na zaklade coho, ze by to Samsung nechal len tak?
-
hojko
Site Admin
O tom, ze O2 uz ziskali o2.sk som nevedel, nepotrehol som to nikde.
-
Michaelo
Hardcore addict
No ak by ju mal prvy na slovensku, tak by podla mna rokovali o kupe. No apple by ta dal na sud, ten by tu domenu zrusil a potom by si ju apple kupil za par €ur 
STFU pi*****.
STFU pi*****.
-
hojko
Site Admin
No neviem. Stranka venovana jablkam, pestovaniu jablk, idealne v anglictine. Ako sa budu branit, ked nazov firmy ma rovnake meno ako bezny nazov ovocia???
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak preco zazalovali polsku stranu a.pl ?
Ako to dopadlo a ci to odvloali neviem, no viem ze ich dali na sud.
Ako to dopadlo a ci to odvloali neviem, no viem ze ich dali na sud.
-
audiotrack
VIP
a.pl funguje aj ďalej, len si zmenili logo. Ten spor nebol o názve, ktorý pripomína apple, ale o logu, ktoré sa podobá na logo applu (hlavne ten lístok nad jablkom)
- Prílohy
-
- Apple-fresh.jpg (9.66 KiB) 863 zobrazení
-
Michaelo
Hardcore addict
Bolo to ako kvôli logu (hlavne), tak aj kvôli doméne.
No ako hovorím, žalujú za totálne sprostosti.
No ako hovorím, žalujú za totálne sprostosti.