Predaj pyrotechniky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
easton
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Predaj pyrotechniky

Príspevok od používateľa easton »

Caute chcel by som si skusiť taky biznis, žeby som predával pyrotechniku v období Vianoc, tak ako to vidiíte v obchodných centrách, take male butiky.
By ma zaujimalo čo k tomu potrebujem, teda povolenia a takéto veci...
vie mi niekto na toto odpovedať ?
Dakujem
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Predaj pyrotechniky

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nad pyrotechnickým kurzom si uvažoval? Pokukaj stránky Pyra a spol. Čo si matne spomínam, tak predaj zábavnej pyrotechniky nespadá do voľnej živnosti.

Ak by to aj bola voľná živnosť, tak ťa čaká návšteva živnostenského úradu, platenie zdravotky, neskôr aj sociálky, celkovo založenie živnosti. Good luck! :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Predaj zábavanej pyrotechniky je viazaná živnosť. Preukazom spôsobilosti je preukaz odpaľovača ohňostrojov alebo potom ľahšia možnosť a to preukaz predavača pyrotechniky. Preukaz odpaľovača ohňostrojov sa získava ťažšie, pretože to býva aj viacdňové školenie, ktoré je zakončené praktickou a ústnou skúškou pred komisiou. Nič ťažké, ale treba sa pred skúškou do toho pozrieť a čo to naučiť. Nie každý to spravil. Preukaz predavača je záležitosť na maximálne 4 hodiny. Školiteľ porozpráva niečo o pyrotechnike, rozdelenie, zákon, vyhlášky a na konci je test, ktorý je absolútne ľahký. Viem, že za toto školenie sa vyberal poplatok okolo 30 € a robí to napr. PYRODYN. Preukaz odpaľovača ohňostrojov bol drahší a stál svojho času niečo okolo 10.000,- SK.

Čo sa týka samotného predaja, potrebuješ predajné miesto. S tým musí najprv súhlasiť mestský úrad, čiže prvá žiadosť ide tam. Ďalej, ak chceš predaj niekde v obchodných centrách, tak musíš navštíviť tiež manažéra obch. centra a dohodnúť sa s ním na podmienkach. Ak tam už niekto pyrotechniku predáva, tak je možné, že tam má dohodnutú exkluzivitu, čo znamená, že tam nikto iný predávať nebude. O obchodné centrá, hypermarkety, supermarkety býva veľký boj a pokiaľ nemáš značný obnos peňazí a to rátaj aj na pár tisíc €, tak na to rovno zabudni. Čo viem, tak často bývajú voľné napr. COOP Jednoty a rôzne menšie supermarkety na sídliskách, ale tam nie je taká kúpna sila, takže aj keby si sa tam dostal, tak zrejme veľa toho nepredáš.

Potom potrebuješ samozrejme pokladňu a s tým spojené behačky po daňovom úrade. Musíš mať hasiaci prístroj. A samozrejme naštudované zákony a všetky papiere v poriadku, lebo úrady veľmi radi a často chodia na kontroly. Konkrétne sú to: Slovenská obchodná inšpekcia, živnostenský úrad, banský úrad, mestský úrad, daňový úrad, inšpektorát práce, colná správa, mestská polícia.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

cize inymi slovami, uz je pozde milý drozde, to kym vsetko pobehas a vybavis, bude po novom roku
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Presne tak, už je zrejme neskoro. Už len samotné školenia neprebiehajú každý deň, čiže možno najbližší termín bude v novom roku. Trebalo by zistiť, možno robia aj individuálne, pričom preukaz dostaneš hneď, takže toto by si možno aj stihol.

Predajné miesto sa väčšinou dohaduje oveľa skôr, to znamená, že už niekedy v septembri/októbri je dobré kontaktovať obchodné centrum/hypermarket/supermarket a dohodnúť sa na podmienkach. Často to však býva na celý mesiac. Čiže nie, že si tam prídeš 26.12. a 31.12 sa zbalíš. O možnej konkurencii ani nebudem hovoriť.

Pokiaľ však nemáš živnosť, tak na toto celé zabudni a presuň to na ďalší rok.
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Dakujem za odpovede, ja som sa pytal informativne, neuvazoval som aktivite este tohto roku.Ale nevyzera to byt extra narocne cakal som prisnejsie poziadavky, tak buduci rok to teda skzsim
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zamknuté