Slobodomurari, Illuminati + New World Order
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Slobodomurari, Illuminati + New World Order
Son-Goku: Pýtal som sa tu viackrát, kto sú to tí "modráci". Stále žiadna odpoveď, ostatne tak, ako na všetky moje otázky. Radosť diskutovať. V každom prípade - áno, sťažujem sa na vyššie dane a odvody na Slovensku. Na UK som nepovedal ani jedného krivého slova a to z dôvodu, ktorý som spomenul vyššie - z mojich daní tu totiž aj vidím nejaké tie výsledky. Ak by boli na Slovensku:
Diaľnice, autostrády, kultivované parky, pravidelné kultúrne podujatia, služby na úrovni a to hlavne platí pre štátne úrady, dobré poradenstvo (taktiež platí pre štátne úrady), milí policajti, ktorí nevidia človeka ako objekt pravidelnej buzerácie, nemocnice na úrovni, neskorumpovaní politici (nie AŽ TAK), limitovaná podpora obrovského počtu sociek...
...tak by som sa na platenie zvýšených daní nesťažoval.
Máš ešte nejaké iné otázky? Daj. S radosťou odpoviem. Som zvedavý, či ty odpovieš aspoň na tú jednu.
Diaľnice, autostrády, kultivované parky, pravidelné kultúrne podujatia, služby na úrovni a to hlavne platí pre štátne úrady, dobré poradenstvo (taktiež platí pre štátne úrady), milí policajti, ktorí nevidia človeka ako objekt pravidelnej buzerácie, nemocnice na úrovni, neskorumpovaní politici (nie AŽ TAK), limitovaná podpora obrovského počtu sociek...
...tak by som sa na platenie zvýšených daní nesťažoval.
Máš ešte nejaké iné otázky? Daj. S radosťou odpoviem. Som zvedavý, či ty odpovieš aspoň na tú jednu.
yesobh to uz niekde pisal,tak som si myslel ze je to ok,no modri su u mna volici byvalej koalicie(skratil som to )
k tym daniam este, pre mna by bol idealny stav keby sa ziadne dane ani odvody neplatili. kazdy nech si kope sam za seba,hori ti barak? volaj si hasicov ale za vyjazd dostanes fakturu a tu si zaplatis. vykradli ti barak? volaj si fizlov-dostanes fakturu,platba za nemocnice a rozne.pre mna je to v istom zmysle otroctvo ked sa najdu ludia ktori napr 20 rokov neboli v nemocnici alebo nevolali ani v zivote hasicov a aj tak ich musia cez dane dotovat.stavaju sa dialnice,opet sklada sa cela republika a najdu sa ludia ktori ich nebudu vyuzivat,mali by byt sukrmone a platit cez myto majitelom.zbytocne platit roznych zmrdov co sa vyvaluju doma,150 idiotov,cigosov,fetakov na lieceni a roznu chamrad.
k tym daniam este, pre mna by bol idealny stav keby sa ziadne dane ani odvody neplatili. kazdy nech si kope sam za seba,hori ti barak? volaj si hasicov ale za vyjazd dostanes fakturu a tu si zaplatis. vykradli ti barak? volaj si fizlov-dostanes fakturu,platba za nemocnice a rozne.pre mna je to v istom zmysle otroctvo ked sa najdu ludia ktori napr 20 rokov neboli v nemocnici alebo nevolali ani v zivote hasicov a aj tak ich musia cez dane dotovat.stavaju sa dialnice,opet sklada sa cela republika a najdu sa ludia ktori ich nebudu vyuzivat,mali by byt sukrmone a platit cez myto majitelom.zbytocne platit roznych zmrdov co sa vyvaluju doma,150 idiotov,cigosov,fetakov na lieceni a roznu chamrad.
-
TommyHot
Addict
Vynimocne s tebou suhlasim. Nie je vec, ktoru by sukromnik nevedel poskytnut kvalitnejsie (a vo vela pripadoch mozno aj za nizsiu cenu) nez stat.
spoplatnovat verejne sluzby je blbost...
Niekto začne strieľať na ulici ľudí... kto zavolá políciu aby dostal faktúru?Son-Goku napísal:yesobh to uz niekde pisal,tak som si myslel ze je to ok,no modri su u mna volici byvalej koalicie(skratil som to )
Susedovi horí barák ale rozhodne sa na to vykašľať, požiar ide k tvojmu baráku, gratulujem zaplatíš faktúru za to že hasiči sa budú pozerať ako susedovi zhorí dom a popritom budú strážiť tvoj aby ti to tam neskočilo.
Alebo čo ak susedovi začne horieť dom a on je v práci... takže postup je najskôr zavolať susedovi do práce že mu horí dom a on nech už sa rozhodne či zavolá alebo nezavolá požiarnikov.
Myslím že by vznikol iba oveľa väčší bordel....
nie kazda verejna sluzba sa da spoplatnit priamo na uzivatela. Co take verejne osvetlenie ? Ja ho chcem pred domom, moj sused nie, zacvakam cele ja ? Alebo sirotka, stane sa nehoda, ostane dieta samo, nic nezdedi, kto mu zaplati starostlivost ? Je vela pripadov, kedy by sa to velmi tazko riesilo a dokonca by to mohlo velmi nebezpecne dopadnut. Co stary clovek, ma malo penazi a niekto ho chce okradnut. Nemoze si dovolit ochranu,nema na nu pravo ?
Tiez som v situacii kedy by som si vedel zabezpecit vsetko aj sam a preto by mi bolo lepsie si platit iba to, ale myslim si , ze by taky system nefungoval. Urcite nie teraz. Na to musia byt ludia pripraveni, zreli, dostatocne kulturni, co zdaleka nie sme.
Tiez som v situacii kedy by som si vedel zabezpecit vsetko aj sam a preto by mi bolo lepsie si platit iba to, ale myslim si , ze by taky system nefungoval. Urcite nie teraz. Na to musia byt ludia pripraveni, zreli, dostatocne kulturni, co zdaleka nie sme.
-
TommyHot
Addict
Kludne nech je bipolarny system. Etatisti nech si ziju v state a ti zvysni, nech sa staraju sami o seba. Mne stat ako taky nevadi, ak ho niekto chce, nech ho ma. Ale ja sa chcem slobodne rozhodnut ako nalozim zo svojim zivotom a nechcem aby mi do toho kecala banda uradnickov.
Ono si to predstavuješ ako Hurvínek válku.
Ja som tiež proti štátu, ale nie som proti spoločnosti a kooperácii ľudí v nej. Ty, ako sa mi zdá, propaguješ akýsi bezbrehý individualizmus, kde si každý kope čisto sám za seba. Doprial by som ti taký stav, dlho by si neprežil, neboj sa. Ale možno ťa len zle chápem.
Ja som tiež proti štátu, ale nie som proti spoločnosti a kooperácii ľudí v nej. Ty, ako sa mi zdá, propaguješ akýsi bezbrehý individualizmus, kde si každý kope čisto sám za seba. Doprial by som ti taký stav, dlho by si neprežil, neboj sa. Ale možno ťa len zle chápem.
-
TommyHot
Addict
Hej chapes ma zle. Moznost vyberu z mojho pohladu znamena, ze niekto bude mat stat, iny bude invidualista, dalsi bude zit v nejakej komunite, ide vsak o to, aby mal kazdy moznost slobodne sa rozhodnut. A to teraz nie je mozne, ak nechces porusovat zakony a narobit si problemy.
Nie, tomu som pochopil. Narážal som na to, že individualista nemôže prežiť sám. Striktný individualizmus sám o sebe nie je možný, lebo aj keď keď chceš napĺňať svoje potreby (individuálne), tak jedine v rámci spoločnosti (a to už je interakcia s ľuďmi, od ktorých niečo potrebuješ a ty sám čosi poskytuješ). Potom máš jedine možnosť utiecť do lesa a ísť štýlom lovcov a zberačov.
-
TommyHot
Addict
Ved s tym suhlasim, byt individualista v spolocnosti, v zmysle - ja chcem neico od teba, ty chces nieco odomna, tak si pomozeme. S tym nemam absolutne ziaden problem a ako si povedal inak to moze fungovat len niekde v lese. Ale urcite nezastavam komunisticku spolocnost, kde su rovnomerne rozdelene prava, ale nerovnomerne rozdelene schopnosti.
Odkial mas istotu ze to nebude: ja chcem nieco od teba a vystrelim ti mozog z hlavy? Clovek je horsi ako zvierata. Tento system je zly ale hento je asi este horsie a mam strach, ze nic lepsie sa neda vymysliet.
-
TommyHot
Addict
A myslis, ze v anarchistickom/minarchistickom systeme nemoze existovat policia, skolstvo a dalsie "verejne" sluzby? Co mi brani v takom systeme zalozit vlastnu policiu, kde si kazdy kto chce plati pausal a dostava za to ochranu zdravia a majetku? (priklad)
V ludoch je hlboko zakorenene, ze zivot bez etatizmu nemoze existovat, co si myslim, ze je uplne absurdne.
V ludoch je hlboko zakorenene, ze zivot bez etatizmu nemoze existovat, co si myslim, ze je uplne absurdne.
a ako to chces oddelit ? zijes v jednom meste a ty nebudes platit policiu lebo ju nechces. ale nepriamo jej sluzby vyuzivas, pretoze to pomyselne bezpecie tam je vyssie. Ako to chces v dnesnom svete oddelit ? Je nas uz dost vela. Nechces sa stahovat, nechces prispievat ale ta lampa bude aj na teba svietit. Nie je toto co chces v podstate len obrovsky krok spat , k niecomu kde sme vlastne zacali ?
Alebo tie policie budu bojovat proti sebe skor ci neskor a na toho kto ich plati sa vyseru.
-
TommyHot
Addict
matki nemam problem s tym, ze pri vstupe do kazdeho statneho mesta bude turniket, kde prilozim kartu a strhne sa mi urcita ciastka, ktora bude zahrnat na urcite obdobie urcitu sluzbu (prechod po statnych chodnikoch, cestach, mostoch, osvetlenie). Ak do mesta nepojdem a budem fungovat len v ramci svojej komunity, tak samozrejme statu dam nic a v tejto komunite budu uplne ine pravidla, ktore si nastavime. Pre niekoho krok spat, pre ineho spravodlive prispievanie do spolocneho. Ani v potravinach odomna nepytaju kazdy mesiac pausalne tu istu sumu za mizerne sluzby, nevidim absolutne jeden dovod (okrem toho, ze zo spolocneho sa dobre kradne a dotuju sa z toho socialne pripady) preco by to mal robit stat, ktoreho som o to neprosil.
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2012, 15:50)
Ok nechajme to tak, tocime sa stale v kruhu. Vy poniektori etatisti chcete istoty aj na ukor slobody. Gratulujem statnemu skolstvu, svoju ulohu si splnilo na jednotku.
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2012, 15:50)
Ok nechajme to tak, tocime sa stale v kruhu. Vy poniektori etatisti chcete istoty aj na ukor slobody. Gratulujem statnemu skolstvu, svoju ulohu si splnilo na jednotku.
a to by ti nevadilo ? takto ohranicene mesta, spolocenstva? Mimo mesta je uzemie nikoho ? Na to zabudas, ta policia ta chrani aj mimo mesta(aj ked to je otazne samozrejme
) Historia nam dokazuje , ze sme silnejsi ked sa spajame a spolupracujeme. Preco sa teraz zacat separovat. Co rozne prirodne objektivne katastrofy ? Pomoze nase mesto tvojej komunite ? Preco by malo, vsak kazdy si pomoze sam. Pre mna je to skor krok spat ako dopredu.
-
TommyHot
Addict
Preco by vase mesto malo pomahat mojej komunite? Ak nas bude dostatok, pomozeme si aj sami, ak nie, tak nam za dukaty, alebo inu protisluzbu moze pomoct ina komunita. Stat ti pomoze? Ten sa nevie vysporiadat ani s 10cm vodou, poistovna nic nepreplati, cize lejes dane a poistne von oknom.
Ved ty argumentujes nutnostou platit za osvetlenie, ja ti len davam sposob, ako by sa to dalo riesit a ako by si to ako stat vedel skontrolovat
Prejdem turniketom a zaplatim ti myto a z neho si ako stat financuj osvetlenie. Ked mozu byt dialnice s mytom (myslim tym ozajstnym, kde su zavory), tak neviem preco nie mesta?
Aby sme sa chapali, ja som za svet bez hranic, ale uvedomujem si, ze pokial sa nezrusia vsetky staty, tak je to nemozne a preto by som si bol ochotny ako entita mimo statu platit konkretne statne sluzby, ktore chcem vyuzit.
Ja sa chcem spajat, ale nie do celku zvaneho stat. Nemam problem byt obyvatelom Zeme, nie som nacionalista a umelo vytvorene narody nepotrebujem, ale...
Ved ty argumentujes nutnostou platit za osvetlenie, ja ti len davam sposob, ako by sa to dalo riesit a ako by si to ako stat vedel skontrolovat
Aby sme sa chapali, ja som za svet bez hranic, ale uvedomujem si, ze pokial sa nezrusia vsetky staty, tak je to nemozne a preto by som si bol ochotny ako entita mimo statu platit konkretne statne sluzby, ktore chcem vyuzit.
Ja sa chcem spajat, ale nie do celku zvaneho stat. Nemam problem byt obyvatelom Zeme, nie som nacionalista a umelo vytvorene narody nepotrebujem, ale...
Definica statu: "V politológii a histórii je to právna organizácia zvrchovanej politickej moci spoločnosti na určitom území. Ide teda o formu organizácie ľudskej spoločnosti."
Stat je pravna institucia a vo vasej debate je to len fraza a to co tu TommyHot predostiera je v principe aj tak to iste len pravnu instituciu zvanu stat, chce nahradit inou pravnou instituciou, ci uz to bude kapitalistom alebo medzinarodnymi korporaciami alebo inymi, forma ostava stale rovnaka.
Takze by si nam mohol vysvetlit o co ti ide, lebo zrusenie statu je defakto zrusenie organizacie a to ze zrusis nejake hranice zvrchovanych uzemi ktore sa sami z nejakych dovodov ci uz historickych alebo narodnych nazvali statmi este vonkoncom neznamena ze budes slobodnejsi a sa zbavis statu vo svojom pravom slova zmysle.
Stat je pravna institucia a vo vasej debate je to len fraza a to co tu TommyHot predostiera je v principe aj tak to iste len pravnu instituciu zvanu stat, chce nahradit inou pravnou instituciou, ci uz to bude kapitalistom alebo medzinarodnymi korporaciami alebo inymi, forma ostava stale rovnaka.
Takze by si nam mohol vysvetlit o co ti ide, lebo zrusenie statu je defakto zrusenie organizacie a to ze zrusis nejake hranice zvrchovanych uzemi ktore sa sami z nejakych dovodov ci uz historickych alebo narodnych nazvali statmi este vonkoncom neznamena ze budes slobodnejsi a sa zbavis statu vo svojom pravom slova zmysle.
Proč je demokracie špatnou formou vlády?