Ako sa brániť v Polsku proti susedom Bielorusom z azylu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Ako sa brániť v Polsku proti susedom Bielorusom z azylu

Príspevok od používateľa Looker »

Bývam vo Varšave na jednom internáte.
Dostali sme pred dvoma mesiacmi za susedov pár z bieloruska.
Odvtedy začali miznuť veci z chladničky, ukradli aj mobilny telefon. No nemožem im to nijako dokazať.
Muž je agresivny boxer a jeho žena je o 20 rokov mladšia špina, ktora bola rok vo vazeni. Požiadali o azyl a žiju tu v Polsku.

Robia mi zo života peklo ale dnes rano pretiekla posledna kvapka pohara!
Začali nam buchať na dvere, hadzať veci po kuchyni a vrieskali že sme swine, že neupratujeme. Pritom my upratujeme Každý deň aj za nich, aby bol pokoj. Lebo je to velim agresivni a nevyspitatelny par.

Vrieskali ako nepričetni a vyhrazali sa bitkou, zabitim. Ta žena Bieloruska vrieskala ako pi*a a ten jej muž rozhadzoval veci a trieskal po stole až ho skoro rozbil.

Radšej sme odišli a zažiadali novu izbu na inom poschodi. Ale pridelia nam ju až od pondelka.

Chcem sa spýtať, ved tie špiny bieloruske žiju v azyle, ako sa možem braniť proti nim? Nechcem to nechat len tak. Musim sa im pomstiť, lebo to čo oni spravili nikto si nevie ani predstaviť dokial nezažije na vlastnej koži. Ale neviem ako. Podla mna musia byť v Polsku určite zakony a pravidla. Chcel by som ich dať prešetriť ale neviem ako to funguje.

Najhoršie natom je že tie priživnicke svine nam kradli potravu, ukradli mi novy mobilny telefon ktory som minutu nechal bez dozoru v kuchyni. A teraz sa vyhražaju zabitim a spravaju agresivne.
ALE HLAVNE ZE ICH TU CHODILA KAMEROVAŤ TELEVIZIA!!!! ŽE AKI SU ONI CHUDACI A ODKAZANI NA POMOC POLSKA. PRITOM SU TO SVINE ZLODEJSKE VYPOCITAVE MAFIANSKE.

od pondelka ich už nechcem ani vidieť ale pomsta ma tak užiera že ich asi zabijem. Ale chcem sa braniť legalne. EXISTUJE VOBEC NEJAKA POMOC, resp. SPRAVODLIVOST?

Dakujem za rady
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako sa brániť v Polsku proti susedom Bielorusom z azylu

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Na tieto záškodnícke finty je tu qwerty, napíš mu správu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Poliaci su cvarga a luza sprosta, tam moc nezmozes, preco si si vybral vobec taku krajinu na studium ?
Bielorususko je ale este tak 100krat horsia krajina, sa nemozes divit preco taki su.

Ked ich chces zaklat, skusil by som modru skalicu nasypat si do pitia/jedla, pri sudnosti Poliakov je pravdepodobne ze ti to prejde.
Looker
Medium Expert
Medium Expert

dakujem za odpoved . Som z toho fakt zufaly aj moja žena.
Doslova som v šoku po tom čo sa dnes stalo. Moja žena len plače, lebo takú šikanu aku sme zažili počas pobytu sme sa nikdy s ničim takym predtym nestretli.

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2012, 14:12)
Ďakujem Za rady. Som rád, že Slovaci držia spolu!!! (ospravedlnujem sa za hrube pismo)
A čo im spraví ta modrá skalica? A kde ju zoženiem? dakujem za rady a hlavne za pochopenie!
Všade dobre, na Slovensku najlepšie. Uz sa tešim domov
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

preco si vlastne nezavolal policajtov?
Looker
Medium Expert
Medium Expert

DEVZYO1G napísal:Na tieto záškodnícke finty je tu qwerty, napíš mu správu.
mohol by si mi dať jeho mail? dakujem

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2012, 14:17)
CHCEL SOM zavolať POLICIU. Možno že aj zavolám, ale čo by som im povedal. Ved ešte stále to možem urobiť. Len nechcem aby to bolo len slovo proti slovu.
Poviem, že sa mi vyhražaju atd atd a možno ešte dnes večer zbije ten boxer moju ženu. Nechcel SOM PROVOKOVAŤ. TO niesu ludia, ale zvierata.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

vyhrážanie sa je tresný čin.. takže volaj zelených, oni ti už poradia...

je to blbá situácia, ale nemáš tam nejakých známych ktorí by ti pomohli ? či už fyzicky? alebo by si u nich prespal? určite sa obráť na vedenie internátu.
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem za pochopenie, SOM TU UPLNE sam a preto sa aj citim uzkostlivo.

Nikoho zo Slovakom vo Varšave nepoznam, ani neviem o žiadnych. Vy ste moja jediná "rodina" aj ked len cez internet.
Ak by sa mi niečo take stalo na Slovensku, NEVAHAL BY SOM A VOLAL BY SOM ZELENYCH.

Je to predsa ine rozpravat v rodnom jazyku a ine vysvetlovat poliakom ked som slovak.
Stretol sa z Vás niekto s niečim podobnym? ako ste jednali? možte mi ešte poradiť? dakujem
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Looker napísal:
mohol by si mi dať jeho mail? dakujem
:lol:

A tiež by som uvažoval skôr o polícii. Nikomu inému tam nevadia? Ak by na nich nadávali všetci okolo, asi by to nenechali len tak (či to som naivný?).

A keď mu budeš robiť len tak zle, kde máš záruku, že ťa nestlčie rovnako, ako keby si volal políciu? Máš dojem, že taký mozog na teba nezaútočí, ak neprovokuješ?
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

ved nemusia to byt slovaci, ale tvoji "znami" spoluziaci, spolubyvajuci a pod.
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Obratil som sa na vedenie internatu. VIETE ČO! Dokonca ti bielorusi sa boli stažovať na nás že neupratujeme! Ja, človek ktory predsudky vždy prehliadal a snažil sa človeka chapať ako inteligetne mysliace stvorenie! SOM SA ZMENIL na rasistu! Toto čo som zažil na vlastnej koži, to by zmenilo každeho kto by mal takychto agresivnych neprisposobyvych susedov BIELORUSKEJ MENŠINY.

Som rád, že Slovensko nieje ako Bielorusko a nájdu sa tu inteligentni ludia.

Teraz moji susedia psychopati sa smeju v kuchyni a hraju sa aki su dobri par. Ja sa bojim vyjst z izby a vobec s nimi prehovoriť, pretože som doteraz v šoku z toho čo som rano zažil.

Lutujem, že moje oči NEVEDIA KAMEROVAŤ! ak by Vám pustím tu scénu z rána, tak by ste mi prišli pomocť ich fizicky zlikvidovať, verte mi.
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Možno by veci pomohlo, keby si to trošku viac riešil s chladnou hlavou. Nechcem tu teraz poúčať, či čo, keďže zažívaš čosi ozaj nepríjemné, ale mám pocit, že sa príliš nechávaš ovládať emóciami.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nic v zlom, ale snazit sa v POLSKU domoct pomoci proti BIELORUSKYM azylantom, je asi nieco na urovni snahy vytlacat na pusti vodu z piesku...pokial nemsa dokaz na hmatatelnom mediu tak mas smolu, akurat dostanes na chodbe po hube, je to asi ako u nas s ciganmi, tiez to bude zrejme chraneny druh, ked vravis, ze ich tam telka nataca atd... akurat s tym, ze polsko je este vacsia diera s este mizernejsou urovnou sudneho systemu ako SR a to uz je co povedat...cize, nohy na plecia a neobzerat sa
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Asi mate pravdu, necham si skakať po hlave a budem ticho znašať potubu a bolesť ..
Dakujem za rady, mate pravdu, asi tu nic nedokazem urobiť.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Žijeme v svete, kde slovo nič neznamená. Existujú napríklad malé špionážne kamerky, docela lacné. Nechal by som nejakú cennosť napríklad v kuchyni, s kamerou, a všetko by sa to točilo. Opýtal by si sa, či ti to nevzali oni, povedali by že nie, a všetko bolo na zábere. Ak by ti ešte jednu zabil, o to lepšie pre teba, ak by sa zopakovala situácia s vrieskaním, lepšie pre teba.

Potom to riešiť cez úrady, médiá, a internet. :) Držím palce.
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Mám pocit, že máš pravdu. Ak takyto shop najdem tak určite kupim nejaku malu kameru alebo plošticu, ale aby ju nebolo vidno.

To aby človek už "PRE ISTOTU" mal vždy zapnutu kameru. A vieš že maš pravdu asi to tak aj začnem robiť :) Ako funguje taka kamera? Bezdrotovo? Ak by mi ju niekto ukradol, či by sa dáta nahravali niekde inde.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

pripajam sa... nakamerovat a pouzit
.
alebo sa posunut dalej z internatu a zacat uvazovat nad byvanim v sukromi
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ja lenze co si to nenahral na mobil? aspon zvukovu stopu. druha moznost ak mas chut, ist okolo chlapcov z Legie(alebo polonia) a dat im par bubakov,ale to je nepravdepodobne :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Looker: malý príklad:
http://www.spionsvet.sk/e-1025-spionazn ... gb-pamatou

Určite sa nájdu aj lacnejšie alternatívy, no pochopiteľne, čím drahšie, tým kvalitnejšie - lepšie.
Skús nájsť nejaký podobný e-shop v Polsku, určite bude.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je lahke napisat ze jeden narod je cvarga a luza, ale mne tu chladnicku vyzrali belgicki sexturisti, takze znovu to ostava na tom, ze v kazdom narode sa najde par dementov, ale to neznamena, ze cely narod je dementny.
nastastia ich pozyvatel mi kupil vsetko co mi jeho skukmenovci vyjedli, takze to dopadlo velmi dobre. ale od vtedy, vzdy ked sa u nas deju "filmove" vecery svoje veci chladnicky si premiestnim k sebe do izby a mam vystarano, kedze nikdy neviem ci opitej a nahulenej hlave nenapadne zjest mi jogurt, ktory si setrim na ranajky, aby som nemusel so zalepenymi ocami bezat do obchodu...
Napísať odpoveď