Ozvucenie k TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
laforez
Light Professional
Light Professional

Ozvucenie k TV

Príspevok od používateľa laforez »

Ahoj, chcem si nechat poradit. Chcem dodat k TV lepsi zvuk, kedze som v tomto uplna lama, tak si necham poradit najlepsie riesenie. Predpokladam, ze najlepsie bude receiver + bedne. Moje poziadavky: - iba dve bedne, ktore namontujem na stenu hned vedla TV cize 2.0,
- neviem ci 2.0 bude zvladat basy dostatocne, takze ak by bolo nutne zvladnem teda aj nejaky SW na zemi, i ked velmi nerad
- nechcem ziadne velke repro, co budu vacsie ako samotna tv aj s prislusenstvom :D jednoducho co najkvalitnejsi zvuk co v najmensich repro (nejaky kompromis)
- nie som nejaky audiofil, bude sa na tom pustat z 90% filmy a tv, 10% hudba
- dizajn hra tiez nejaku rolu :)
- cena cca. do 500eur, ale ked bude nieco dobre aj za vyssiu cenu nie je problem

Skuste mi nejako takto poradit ako uplnemu lajkovi :( Videl som od onkya http://www.alza.cz/onkyo-htx-22hdx-cern ... tm#recenze ale ja si myslim, ze stastnejsie riesenie by bolo asi bedne osobitne a receiver osobitne. A dizajn sa mi tu tiez moc nepaci. Ryan ty si do toho manik, pomoz :) vopred dakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Ozvucenie k TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Babo raď.
Idealne nejake stereo stlpy, veľke repro ale nechceš. Takže dalšia možnosť, regalovky. Tie zas nebudu idealne k filmom, kedže bas ťa asi neuspokoji. Takže treba sub, no to sme cenou už niekde uplne mimo. Takže ostava nejake 2.1 riešenie typu toho Onkya, tam ale zas nejaky extra vyber nie je. Nejake Cambidge Audio, Bose (drahe a maju pasivny sub), Harman Kardon (aj s BD playerom) atd. Veľa toho nie je. Pripadne nejaka dizajnovka v podobe soundbaru, napr. od samsung hw-e550, či niečo podobne. Tam to ale nebude o nejakom špičkovom zvuku.
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak cenu mimo prezijem ak to bude stat za to. Takze radis nejake 2x regalovka, 1x SW a avr? Bude to stacit k filmom?

EDIT: co povies na takuto kombinaciu?
http://www.hifi24.cz/hifi/detail.aspx?id=17395
http://www.hifi24.cz/hifi/detail.aspx?id=17404 alebo http://www.hifi24.cz/hifi/detail.aspx?id=17962
a k tomu nejaky avr, do toho sa uz vobec nerozumiem, to az po vybere repro
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samozrejme čim vyššie ideš, tym to stoji za to viac. Hranica v podstate neexistuje. Je dana len rozpočtom.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to celkom dobry spôsob. Ak sa vydaš touto cestou, je rozumne inšpirovať sa nejakymi setmi, kde sa daju jednotlive komponenty kupiť aj zvlašť. Tie repra su navzajom "odladene" kedže sa predavaju v setoch napr. ako tie JBL (SW aj regale) su z jedneho 5.1 setu. Možnosti sa tak ale zväčšuju a kombinacii môže byť naozaj neurekom.
laforez
Light Professional
Light Professional

tak mi nejaku moznost porad, ty si guru :D jedine miesto kde pocuvam ako take kvalitne audio je v aute :D ja sa do toho vobec nevyznam :(
Ryan Giggs
VIP
VIP

To chceš trochu veľa, odporučiť konkretnu kombinaciu. Prave preto že je tych kombinacii kvantum, netrufam si poradiť nič konkretne. Chcelo by to pogoogliť nejake recenzie.
laforez
Light Professional
Light Professional

ja sa ani nevyznam v tych hodnotach, viem iba ze cim viac watov, tak su silnejsie, tot vsetko :)
ta kombinacia jbl s tym pioneerom myslis, ze je dobra? Ten receiver sa mi pozdava, hlavne podpora airplay co vyuzijem. Tak zoberiem teda tuto kombinaciu asi, vela vody asi uz s tym nenamutim...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

No za počítačom nenamútiš nič. Neviem odkiaľ si,ale choď do najbližšieho obchodu s reprákmi a zistíš veľmi rýchlo čo sa ti bude páčiť. Osobne by som ti ale odporučil ísť skôr do stereo zosilovača, ale tam treba dávať bacha, aby zvládal funkciu downmixu na stereo. Bude to hrať od dosť kvalitnejšie. (Obchody typu Bisaudio, Nisel a tak.)

edit: JBL sa väčšinou kombinuje s Harman Kardon, sú dobre odladené k sebe.
+ pokiaľ to chceš vešať na stenu, tak by som skôr pozeral bedničky s predným bassreflexom.
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak mi porad nieco konkretne, ako som pisal nevyznam sa do toho a predny bassreflex neviem co je. Jednoducho ohladom audio sa so mnou bavte ako s totalnou lamou :D ja mam harman/kardon v aute, tam to hra pekne. Ale ako na to nemam tusenie.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

To je tá diera na umocnenie basov. Nasadni do auta, vezmi jednu pesničku (prípadne aj nejaký ten akčný film - na skúšku nech vieš čo dostaneš) a vypočuj v obchode. Je to ako písal Ryan, možností je veľa a my nevieme, čo sa tebe bude / nebude páčiť.

V tom nízkom rozpočte ti až tak nepoviem, ale z trošku drahších napr. kef q 300, bw 685.

Nerieš veľmi tie parametre, ale toto je vec, čo treba počuť, každá bedňa má iný zvuk a keď sa to kombinuje ešte s rôznymi zosikmi, tak je to ešte zamotanejšie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Stereo zosil je sice kvalitativne lepsie riesenie (aj ked je otazne nakolko to v tejto katogorii pociti rozdiel). K TV to ale nie je uplne najpraktickejsie. A hlavne ak sa nahodou rozhodne pre upgrade na 5.1, tak ma smolu.
laforez
Light Professional
Light Professional

Neviem ci budem mat moznost to niekde vyskusat, ale pokusim sa. Tie repro co si postol su dost velke sa mi zda, to uz by som na stenu asi neuchytil, ci? Ja zase nemusim mat spickove ozvucenie, ale nech to hra dostojne. Ked tam pustim film, alebo nejaku hudbu nech to poriadne ozvuci obyvacku. Ja nie som nejaky audiofil...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

za 500€ kupis akurat tak predne dva trochu kvalitnejsie satelity nic viac.
laforez
Light Professional
Light Professional

OK som ochotny ist aj vyssie, ale dolezite je to, ze to musia byt dva co najmensie repro, ktore upevnim na stenu. A cierne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

male repro nemozu mat kvalitny zvuk, je to proti fyzikalnym zakonom, takze budes musiet ratat s kompromisom ohladom kvality :wink:
na filmy to ale bude stacit, horsie to bude hudbou
laforez
Light Professional
Light Professional

a aky je vas nazor na toto? Su to sice stlpove ale ze vraj su mensie ako klasiky a nehraju spatne. Musel by som sa najprv na to samozrejme pozriet.
http://www.vzdy.sk/cineloft50
gogo956
Redeemer
Redeemer

vyzera to predbezne celkom dobre
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

gogo956 napísal:male repro nemozu mat kvalitny zvuk, je to proti fyzikalnym zakonom, takze budes musiet ratat s kompromisom ohladom kvality :wink:
na filmy to ale bude stacit, horsie to bude hudbou
Ale môžu hrať dosť, dosť dobre.

Ja som počul tieto http://www.elac.cz/index.php?skupina=zb ... 330ce.html a musel som si sadnúť, aký úžasný zvuk ide z tak malých bedničiek......ale to sme pri iných cenovkách. Ten zvuk sa mi páčil omnoho viac ako z niektorých ,,dospelých" reprákov.
Napísať odpoveď