Zdravim,
urcite poznate sluzby typu DropBox, SkyDrive, atd... Zaujimalo by ma, ako je u nich riesene sledovanie zmien v adresaroch. Uvazujme 2 situacie:
a) sluzba je zapnuta a sledujem adresar /xyz v ktorom je velke mnozstvo adresarov a suborov. Podobne v tychto adresaroch su dalsie adresare, subory atd. Existuje (Windows API a Linux) nejaka funkcia alebo vseobecny algoritmus (ktory by bolo potrebne naprogramovat) pre rekurzivne sledovanie zmien v adresaroch (v Linuxe ma sice napada sluzba PAM) ?
b) sluzba je vypnuta. Vykonali sa zmeny v sledovanom adresari /xyz a v jeho podadresaroch. Sluzbu zapnem a potrebujem zistit subory a adresare, u ktorych doslo k zmene (a ktore sa odstranili resp. pridali). Napadlo ma, zeby som mal v databaze ulozene kontrolne sucty jednotlivych suborov, rekurzivne prechadzal vsetky adresare a podadresare, vypocital ich kontrolne sucty a vzajomne porovnal. No pri tisicoch suborov sa mi to nezda velmi efektivne.
Vdaka.
Sledovanie zmien v adresaroch (rekurzivne)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sledovanie zmien v adresaroch (rekurzivne)
Vo Win Api jestvuje sposob ako na adresar zavesit handler, ktory sleduje zmeny.
Na druhu otazku posla mna staci sledovat casi zmien suborov a adresarov a mat ich niekde ulozene pomimo, mozno bude treba aj mat ulozene hase danych suborov.
Na druhu otazku posla mna staci sledovat casi zmien suborov a adresarov a mat ich niekde ulozene pomimo, mozno bude treba aj mat ulozene hase danych suborov.