Otázka, benchpress je čisto cvik na hrudník? Vždy keď ho odcvičím, mám pocit, že som cvičil ruky - tricepsy. Prsia necítim skoro vôbec.
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Mali ste pravdu. Rozcvička, TBT, strečing dokopy skoro hodina. V piatok, keď je najdlhší tréning, tak aj hodina desať. 
Otázka, benchpress je čisto cvik na hrudník? Vždy keď ho odcvičím, mám pocit, že som cvičil ruky - tricepsy. Prsia necítim skoro vôbec.
Pri bench presse sú hlavnou partiu prsné svaly. Vedľajšia partia je práve triceps a ramená. Musíš sa jednoducho sústrediť na prsné svaly. Snaž sa čo najmenej zapájať triceps a čo najviac kozy a sústreď sa na to. V hornej polohe trochu vydrž a svaly napni. Je takisto možné, že činku držíš príliš úzko.
Alebo si daj namiesto benchpressu rozpažovanie s jednoručkami, čo je izolovaný cvik práve na kozy.
Alebo si daj namiesto benchpressu rozpažovanie s jednoručkami, čo je izolovaný cvik práve na kozy.
rozpazovanie je blbost a vobec nezapada do konceptu TBT, len pekne ostan bri benchy, pripadne si ho chyt trosku viac na siroko
rikinko akurat minuly tyzden som kupil set 2ks cementovych duvlanov za 15€ presne co si postol
je to dost siroke
ColdRain má vlastne pravdu. Rozpažovanie samotné je blbosť. Ale ja som si napríklad dával aj rozpažovanie a striedal ho v tréningoch s pulloverom. Mal som pocit, že mi kozy stagnujú.
Skúsim teda ten bench cvičiť širšie, uvidím. Inak, s tým TBT celkovo spokojnosť. Najmú v Stredu a Piatok mám pocit že som konečne poriadne cvičil. Uvidíme budúci týždeň. Tie párové antagonistické série sa cvičia tak, že dva cviky sa idú ako superséria?
OT: Tiež mám doma tie cementové 10kg jednoručky. Celkom spokojnosť, veľkosť/dĺžka mi nejak nevadí.
OT: Tiež mám doma tie cementové 10kg jednoručky. Celkom spokojnosť, veľkosť/dĺžka mi nejak nevadí.
Dáš napríklad jeden cvik na biceps a hneď na to cvik na triceps. Môžeš, ale aj nemusíš si dávať medzitým pauzu.
Skús dávať hneď, ako supersériu.Hensym napísal:Skúsim teda ten bench cvičiť širšie, uvidím. Inak, s tým TBT celkovo spokojnosť. Najmú v Stredu a Piatok mám pocit že som konečne poriadne cvičil. Uvidíme budúci týždeň. Tie párové antagonistické série sa cvičia tak, že dva cviky sa idú ako superséria?
tie cementove cinky...su plnene akym cementom? akoze stvrdnutym? alebo normalnym len praskovym? ze je tam len nasypany cement?
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
normál stvrdnutý
takze ked ich budem po cviceni nesetrne odkladat, moze sa stat ze cement vo vnutri popraska a rozsype sa?
Ja ich mám doma už cez 2 roky (cvičieval s nimi brat), a zažili si už dosť. Vrátane zopár sťahovaní a hádzaní všade možne. Nič s nimi nie je. Keď s tým hŕkam necítim, že by bolo niečo rozsypané...
Jediná nevýhoda je, že nech to zakrútiš ako silno chceš, tak to nie je úplne pevné a pri prudkých pohyboch sa tie závažia niekedy "krútia", ale to nemá žiadny vplyv na stabilitu.
Jediná nevýhoda je, že nech to zakrútiš ako silno chceš, tak to nie je úplne pevné a pri prudkých pohyboch sa tie závažia niekedy "krútia", ale to nemá žiadny vplyv na stabilitu.
prave som s nimi docvicil, lavu ruku citim viac napumpovanu ako pravu, pocit na zadnej strane ruky (na opacnej ako je biceps) by som skor oznacil ako bolest, ale uz to pomaly prechadza, pravu ruku citim menej, cvicil som rovnako, rovnaka zataz, rovnako opakovani, mam ich cvicit rovnako aj nadalej? alebo niektoru viac uprednostnovat? trocha sa mi trasu prsty pri pisani
(pisem asi minuty po docviceni)
cvic rovnako, jedna strana je u kazdeho cloveka silnejsia, koordinovanejsia etc. postupne sa to bude minimalizovat, ale musis ostat v tom, ze obe ruky vzdy budu mat rovnaku vahu, inac ti vzniknu kadejake disbalancie svalove a to je velky predpoklad k zraneniu
ta zadna strana sa vola triceps
ta zadna strana sa vola triceps
skus mozno cvicit viacej s jednoruckami, ale rovnaka vaha. Napr. bench press, nech ti kazda ruka rovnako zaberat a netlaci to jedna strana.
cvicim zatial iba s jednoruckami, ked som skusal benchpress, lava ruka citelne nezvladala po neviem ktorom opakovani, ale dokoncil som to
tak to hlavne neprezen, aby si sa nezranil a vydrz, ano sa to dorovna 
Viem že tu už o tom bolo určite veľa popísane ale momentálne nejak nemám náladu to hľadať a čítať, lebo je tu toho veľa
Mám 70 kilo a niečo cez 190cm, takže už môžete tušiť čo sa chcem opýtať. V prvom rade by som chcel pribrať ale aj trocha nabrať na svalovej hmoty. Čo by ste poradili? Mám tu aj menšiu posilku z nejakými činkami, lavičkou. Čo by ste mi na začiatok poradili? Nechcem vyzerať nejak namakane, no vlastne chcem, ale viem že to nebudem, úplne mi stačí aby som pribral a keď sa vyzlečiem vyzeral aspoň trocha ja chlap.
Začať jesť a cvičiť.
Určite tu taký prípad bol ale je tu 393 stránok a zase čas hladat nemám.
čo by ste mi poradili ako najlepšie a rýchlo nabrat svalstvo bez použivania gainerov , proteinov.
myslím ako si upravit stravu. mám okolo 190cm a 80kg . Cvičím rok a mám vyrisovanú postavu ale nedarí sa mi naberat kg.
čo by ste mi poradili ako najlepšie a rýchlo nabrat svalstvo bez použivania gainerov , proteinov.
myslím ako si upravit stravu. mám okolo 190cm a 80kg . Cvičím rok a mám vyrisovanú postavu ale nedarí sa mi naberat kg.