Portable headphones <150

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hugie
Amateur
Amateur

Portable headphones <150

Príspevok od používateľa Hugie »

Zdravim hojko komunitu,

mohol by mi tu niekto poradit presnosne sluchatka do 150 eur (pri naozajstnej kvalitke som ochotny ist do 200).
Co od nich ocakavam:

+Kvalitny zvuk
+Zvukovo vyvazene (pocuvam pri kazdej prilezitosti inu hudbu,prevazne->reggae, rock, drum and bass, immediate music)
+Zvladnutie nizkych frekvencii (rad experimentujem s binarual beats) a samozrejme mid rangu
+Neprebassovane (porta pro), skratka naturalny zvuk (Co neznamena, ze nechcem basy. Ale radsej preferujem vyvazeny zvuk a presne basy ako prepasovane sluchadla, kde vsetky basy zneju rovnako)
+Minimalne prepustanie zvuku

Co nepotrebujem:
-earphones (netusim, ako sa to povie po slovensky,skratka nech niesu do usi)
-Dr.Beats
-Skullcandy
-Headset alebo gamerske sluchadla, budu vyuzivane cisto na hudbu a binarual beats

Momentalne napady:
1)Crossgade M-80-> neznama znacka, avsak uzasne sluchadla, do neba vychvalovane ludmi co ich maju, vyvazeny zvuk, krasna zlava na amazone, momentalny favorit
http://www.amazon.co.uk/Crossfade-M-80- ... 070&sr=1-1
2)Audio Technica ATH-M50-> clovek si nepriplati za znacku, kvalitny zvuk, dobre review
http://www.amazon.co.uk/Audio-Technica- ... 9891&sr=8-
3)Sennheiser HD 25 Adidas Original Premium Headphones-> Mal som moznost ich vyskusat a neskutocne sa im pacil ich zvuk. Designovo krasne, overena znacka. Jedina nevyhoda je, ze cena je cez 150 eur.
http://www.amazon.co.uk/Sennheiser-HD-A ... 9&sr=1-207

Dopredu dakujem za pomoc,
Hugie :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Portable headphones <150

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

M50 su dosť basove sluchadla, neviem či to bude to prave. Samozrejme ten zvuk cenovej kategorii plne odpoveda (takže žiadna zahuhlanosť typu KPP či Beats), ale predsa je tam tych basov dosť veľa.
Tie Adidasy su len dizajnovou verziou Sennheiserov HD 25-1 II. Zvuk je totožny. Takže ak ti neprekaža strohejši dizajn, tak do 150 eur ich kupiš bez problemov. HD 25 a V-Mody sa však vyrovnanymi tiež veľmi nazvať nedaju. Aj tie maju zvyraznene basy, ale len mierne. Lepšou voľbou ak chceš čo najvyrovnanejši zvuk su Beyerdynamic DT 1350.
Hugie
Amateur
Amateur

Dakujem za odpoved, to s tymi sennheisermi som netusil a fakt nemienim priplacat 30-40 eur za design.
S tymi beterdynamic je pre mna celkom problem cena, studujem v zahranici a viac menej si to tu financujem sam, takze najlepsie volba je pre mna nieco do 150, aby som za ne dal viac, fakt by ma neskutocne museli ohurit a tie beyer su este o nieco drahsie ako 200 a to uz fakt nedavam.
Mierne zvyraznene basy mi az tak nevadia. Hlavne pre mna je, aby nezneli vsetky basy rovnako, ale preferoval by som vyvazeny zvuk.

Keby si mal porovnat vyssie spomenute, ktore by boli asi najlepsia kupa? Pripadne vies o niecom lepsom v tejto cenovej kategorii?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Velmi podobny zvuk (o malo horsi) ako DT 1350 maju T 50 p. DT 1350 su v podstate ich drahsi facelift.

Ak si bol spokojny s tymi Sennami, tak smelo do nich. Len su to sluchadla urcene na profesionalne pouzitie, studiovky. Maju vacsi pritlak, tak pri dlhodobom pocuvani nemusia byt najpohodlnejsie.

Neviem nakolko portable chces/potrebujes byt, ale na cesty idu celkom dobre pouzit aj niektore cirkumauralne domace/pro modely, ktore nie su prilis narocne na zdroj a idu aj zlozit. A zvukovo si polepsis. Napr. Shure SRH940, ci niektore modely Ultrasone.
Hugie
Amateur
Amateur

Re: Portable headphones <150.

Mas pravdu, budu vyuzivane na cestach a asi by som mal vziat v uvahu aj pohodlie. S tymi beyer mam zase problem s cenou, alebo sa pozeram na zle miesta...
Co sa tyka shure, tiez su cez cenu a ked som porovnal 840 a 940 tak je to celkom podstatny rozdiel.
Mrzi ma, ze ta otravujem ale 200+ si ja fakt momentalne nemozem dovolit, financujem si cestu domov, byt a ine veci :/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak vezmi tie Senny. Chybu nimi neurobis.
Z tych vacsich ak by si chcel, pozri (cirkumauralnych) napr. na Ultrasone HFI-780/PRO 550. Skladacie, odpojitelny kratky kabel, dobry zvuk. Alebo aj Shure SRH840, tiez maju odpojitelny kabel, sice je original kruteny ale kratky rovny sa da dokupit. A dokupit sa daju aj velurove nausniky z modelu SRH940 pre lepsie pohodlie.

Samozrejme su to sluchadla urcene na domace/pro pouzitie a nejaky telefon ci prenosny player nie je uplne idealny zdroj, ale oproti inym velkym sluchadlam su menej narocne. Takze pouzivat sa to da. Musis zvazit pouzitie, kde a ako to budes pouzivat. Ak to chces len na von, tak je to samozrejme blbost kupovat.
K comu to chces pripajat?
Hugie
Amateur
Amateur

Na Vianoce mam dostat novy notebook (kvoli skole). Vyberat si ho budem sam, ale kvalita zvukovej karty bude pre mna jedna z priorit. Presne vsak este sam neviem, takze ohladom tohto ti asi nepomozem. [kvalitny notebook fakt budem potrebovat a ratam, ze si budem musiet este doplacat, takze sa mi neda usetrit na nom a usetrene peniaze dat do sluchadiel]

Vacsinou budu vsak pouzivane na ceste. Ako mp3 player mam sansa clip+ (je to vyuzivane cisto na zvuk, ktory je kvalitnejsi ako ma ipod bez aplikaciek). Ako mobil mam samsung galaxy S2, ale ten na hudbu fakt nevyuzivam.
Tym padom, ze su urcene aj na cestu odporucal by si stale tie senny? Este by ma zaujimalo, ci su tie crossfade na nizsej urovni? Citam o nich totiz celkom dobre veci a cenovo su pre mna najprijatelnejsie. Ak je v nich badatelny rozdiel, tak asi to skusim s HD25.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie Senny neboli konstruovane ako prenosne, ale ako studiovky. Vacsina ludi ich vsak ako prenosne pouziva, kedze su relativne dobre skladne. Takze s tym nie je problem.

V-Mody som nepocul, ale ne nete je dost aj priamych porovnani oboch. A lepsie vychadzaju Senny, hlavne ak maju byt pouzivane na roznorode hudobne zanre. S V-Modami vsak vedla tiez nesliapnes.
Hugie
Amateur
Amateur

Dakujem za pomoc, po zvazeni vsetkych alternativ asi predsa len pojdem s M-80. Udajne sa daju pouzivat pri posilke (v mojom pripade behani a posilke) co som ani nedufal a na tuto cinnost som mal rezervovane earplugy.

"The M-80s were built to be used on the go, including at the gym. We encourage you to use them, the ear cushions are replaceable and if worse case something happened we have the immortal life program for 50% off!"

Kazdopadne, este raz diky, +karma :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedže to chceš aj na cvičenie, nebolo by lepšie uvažovať nad špuntami? Do 200 eur už môžeš mať v podstate univerzaly s highend zvukom. Bude to niekde uplne inde ako u M-80 či HD 25. A je to aj skladnejšie, s lepšou izolaciou. A väčšina v tejto kategorii sa nosi kablom za uchom, takže aj pohodlie je na vysokej urovni. Tym padom to aj drži bezproblemovo v uchu a mikrofonny efekt je eliminovany na nulu.
Hugie
Amateur
Amateur

Spunty do ucha nechcem cisto z toho hladiska, ze strasne poskodia bubienok, nedaju sa na nich pustat binarual beats a celkovo nemam dobry pocit, ked ich mam v usiach.
Ale dakujem za navrh alternativy :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prečo by mali "strašne" poškodiť bubienok? To je prave zakoreneny mytus. Je to presne naopak, uši to šetri. Tym že to veľmi dobre izoluje, tak nemusiš počuvať na vysokej hlasitosti. Naopak on/over ear sluchadla izoluju menej, teda to musiš viac ohuliť aby si prerušil hluk okolia.
Binaural beats sa daju počuvať bez problemov, nevidim prekažku.
Hugie
Amateur
Amateur

To co pises dava celkom zmysel, idem popozerat nejake vyskumy na nete :)
Nevies nahodou o nejakom studiu, ktore to potvrdzuje? Ak ano, prehodnotim cely pristup k sluchatkam do usi a asi aj nakupu.

Okej, dava to vsetko krasny zmysel a mas pravdu. Nikdy som sa nad tym nezamyslal a to s tym binarual beats je fakt dalsia blbost a dalsi mytus.

Co sa tyka tych sluchadiel do ucha, vies poradit nieco all around s kvalitnym zvukom a najlepsie do tych 150 eur?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Či existuje nejaka študia netušim, ale určite sa nejake članky vyskytuju. Nepatral som po tom. Poškodiť sluch môžu aj jedne aj druhe rovnako, ide o akusticky tlak (teda hlasitosť) na akej počuvaš.
Viem len z vlastnej skusenosti, že s in-ear počuvam na nižšich hlasitostiach ako s nahlavnymi sluchadlami. Nie len čo sa dielikov na konkretnom pristroji tyka (čo je logicke, kedže na vybudenie in-earov stači menši vykon), ale aj subjektivne je ten zvuk tichši. Vonku sa to ešte "nasobi", kedže je tam väčši hluk.
A viem aj to, že v tejto cenovej kategorii su špunty oproti prenosnym nahlavnym sluchadlam kvalitou zvuku niekde inde.

Z konkretnych modelov napr. Fischer Audio DB-02 Mk-II, Vsonic GR07/GR01, Sennheiser IE80, Hifiman RE-262/RE-272.
Hugie
Amateur
Amateur

Vyzera to na DB-02 alebo GR07. Co som cital, su neskutocne podobne a pravdepodobne sa rozhodnem cisto podla toho, ktore budu lacnejsie a verim, ze ani s jednymi neslapnem vedla.
Este posledna otazka, nevyznam sa v tom tak ako ty a nasiel som celkom dobre porovnanie tychto sluchadiel.[na uplnom konci prispevku je porovnanie bass, mid, treble]
(http://www.head-fi.org/t/556556/compari ... 02-vs-gr07)

Ktore by boli najlepsie, ak sa na nich bude prevazne pocuvat reggae a rock (obcas dnb, dubstep. tie binarual beats ratam, ze zvladnu obidva druhy). Zatial sa priklanam z info, ktore som si nasiel ku GR07, ale chcem mat istotu...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Senny vyrabaju v danej cenovej kategorii jedny z najlepsich sluchadiel ake su.Problemom trochu moze byt, ze maju zvuk pre niekoho az prilis cisty a "referencny", moc realny, a preto to nemusi sediet kazdemu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hluposti. Sennheiser prave naopak (s vynimkou 3-4 modelov) vyraba hlavne sluchadla s teplym, zabavnym, basovym zvukom. Od "priliš čisteho" či "moc realneho" to ma dosť ďaleko. Taky zvuk vyhovuje drvivej väčšine ľudi.
Hugie
Amateur
Amateur

Keby som si teraz nebol vacsi vyskum a nasledne porovnavanie sluchadiel, tiez by som tvrdil, ze sennheisery su top. Ale tieto "nezname znacky" maju fakt lepsi pomer cost/value
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hugie napísal: Este posledna otazka, nevyznam sa v tom tak ako ty a nasiel som celkom dobre porovnanie tychto sluchadiel.[na uplnom konci prispevku je porovnanie bass, mid, treble]
(http://www.head-fi.org/t/556556/compari ... 02-vs-gr07)
To porovnanie netreba brať uplne doslova. Ono totiž na inom "železe" by to porovnanie mohlo dopadnuť uplne inak. V prvom rade je to typicky "suboj" dynamickeho (GR07) a tlakoveho (v pripade DBA-02 dvoch) meniča. Vo všeobecnosti maju dynamicke špunty viac basu a je aj rychlejši. Tlakove pre zmenu lepšiu kontrolu a viac detailu. Samozrejme nema to absolutnu platnosť (su aj vynimky), ale väčinou to je tak.
Hugie
Amateur
Amateur

Ak spravne rozumiem, tlakovy menic ma presnejsie frekvencie hlavne pri midoch a cistejsie lokaly, kym dynamicky ma o nieco lepsie basy a vysky? V tom pripade pri reggae, rocku a dnb sadnu tie GR07 asi lepsie.
Diky moc za pomoc, musim uznat, ze sa vyznas. Fakt som necakal, ze nakoniec skoncim s earphones a budem [snad] absolutne spokojny :)
Napísať odpoveď