To je tazky blud, ze male repro nemozu mat kvalitny zvuk. Vela si ich asi nepocul.
A proti fyzikalnym zakonom to rozhodne nie je, maximalne tak v ramci hlbokych tonov. Tam sa suhlasit da. Tie ale sami osebe este nerobia kvalitny zvuk. A hlboke tony sa daju dohnat (v pripade filmov) kupou SW.
Keby ta tvoja teoria s fyzikou platila, tak vsetky velke bedne (bezohladu na kategoriu a cenu) by hrali lepsie ako regalovky. Lenze ono to take jednoduche nie je.
Ozvucenie k TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Ozvucenie k TV
velke bedne vobec nemusia hrat lepsie ako male. Ale male bednicky budu mat VZDY problem zahrat dobre spodne pasmo. Napr tie na tom linku co poslal Michaelo105 su urcite kvalitne, ale maju iba stredobas, nehovoriac o absencii objemu, takze basy budu atomaticky poslabsie, menej vyrazne. Na niektore styly hudby sa to hodi perfektne, inym by to uz vadilo. Ja mam napriklad tiez mensie repro, http://www.tone.co.nz/reviews/acoustic- ... -review-70 ale k tomu aj Sub, inac by posdne pasmo stalo za nic.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak preco potom pises tale nezmysly, ze nemozu hrat dobre? Zrazu uz pises len o spodkoch. Tak teraz co z toho plati?
pokial das k malym bednickam kvalitny Sub, tak konecny vysledok moze byt velmi slusny.Ale nevyrovnaju sa velkym dospelym reprom, nehovoriac o tom ze vybrat Sub ktory neduni ale pekne basuje ako ma, nie je vobec lahke a ani lacne.Dost zalezi na tom, ako je kto zvukovo narocny.
V kazdom pripade male budky plné spodne spektrum nedaju a ani nemozu, nemaju na to dostatocne velke repro ani objem.
V kazdom pripade male budky plné spodne spektrum nedaju a ani nemozu, nemaju na to dostatocne velke repro ani objem.
-
Ryan Giggs
VIP
Precitaj si po sebe prispevky z predoslej strany...
-
Michaelo105
Light Professional
Čítal si si to po sebe???
,,male repro nemozu mat kvalitny zvuk, je to proti fyzikalnym zakonom, takze budes musiet ratat s kompromisom ohladom kvality
na filmy to ale bude stacit, horsie to bude hudbou"
trošičku si odporuješ.
Ono je všetkým úplne jasné, že regálovky nezahrajú najnižší bas, ale to neznamená, že basu tam je málo. V niektorých prípadoch ho tam môže byť až prehnane....... A budme trošičku realisti, za 500 eur sa o kvalitných stĺpoch nedá ani hovoriť. (cena zo zosikom)
,,male repro nemozu mat kvalitny zvuk, je to proti fyzikalnym zakonom, takze budes musiet ratat s kompromisom ohladom kvality
na filmy to ale bude stacit, horsie to bude hudbou"
trošičku si odporuješ.
Ono je všetkým úplne jasné, že regálovky nezahrajú najnižší bas, ale to neznamená, že basu tam je málo. V niektorých prípadoch ho tam môže byť až prehnane....... A budme trošičku realisti, za 500 eur sa o kvalitných stĺpoch nedá ani hovoriť. (cena zo zosikom)
ja som hovoril ze za 500€ kupi akurat tak iba predne satelity o cene dospeleho velkeho repra nebola rec. Pokial niekto pocuva vyslovene iba styly ktore si nepotrpia na kvalitnu basovu zlozku, tak moze byt spokojny aj s regalovkami. Ale pre 99percenta ludi samotne male bednicky nebudu mat dostatocne dobry zvuk v spodnom pasme. Iba výškač a stredobas nemozu dat zvuk plneho hudobneho spektra.
Ako som pisal, da sa to mierne zlepsit Subom. Ale aj to je kompromisne riesenie, na velke dospele repro to nebude mat. Ja mam sice tiez iba taketo kvazi riesenie, ale ja som k tomu pristupoval z priestorovych dovodov /mala miestnost+vykonny sub/ a hlavne nie som ziaden narocny hifista. Nikto ma nepresvedci ze male repro s priemerom membrany 10cm bude mat plny a priestorovy zvuk. Vecsine ludi ide aj tak iba o to aby si pustali tuc-tuc a im bohato budu stacit male budky a najlacnejsi subac, lebo nerozoznaju huhlenie od cisteho zvuku.
Takze moje odporucanie stale plati: do malych repro neist a ked uz tak s kombinaciou kvalitneho /a teda aj patricne draheho/ subu. Komu sa aj toto zda zbytocne drahe, tak takym postaci papierove Geniusy 5.1 5000W

Ako som pisal, da sa to mierne zlepsit Subom. Ale aj to je kompromisne riesenie, na velke dospele repro to nebude mat. Ja mam sice tiez iba taketo kvazi riesenie, ale ja som k tomu pristupoval z priestorovych dovodov /mala miestnost+vykonny sub/ a hlavne nie som ziaden narocny hifista. Nikto ma nepresvedci ze male repro s priemerom membrany 10cm bude mat plny a priestorovy zvuk. Vecsine ludi ide aj tak iba o to aby si pustali tuc-tuc a im bohato budu stacit male budky a najlacnejsi subac, lebo nerozoznaju huhlenie od cisteho zvuku.
Takze moje odporucanie stale plati: do malych repro neist a ked uz tak s kombinaciou kvalitneho /a teda aj patricne draheho/ subu. Komu sa aj toto zda zbytocne drahe, tak takym postaci papierove Geniusy 5.1 5000W