Čaute, názov témy asi hovorí za všetko.
Rozhliadam sa po autokozmetike, pretože by som rád potešil na jar moje auto a trochu ho oživil. Najviac ma oslovila autokozmetika od firmy Autoglym.
Mám dosť neobvyklú oranžovú metalízu. Na laku je kopec malých škrabančekov (auto chodilo pravdepodobne na kefy). Potom aj pár väčších a okrem toho sa na jar bude striekať aj kapota, z ktorej sa pomaly ale isto začínajú odlupovať maličké kúsky. A nakoniec po odstránení všetkých týchto maličkostí z laku by som (ak je to samozrejme reálne) chcel oživiť farbu a dodať jej lesk ako mala určite niekedy.
Taktiež som uvažoval to dať niekomu, kto sa tým zaoberá, či to nevínde koniec koncov lacnejšie čo sa týka aj vrátane času. Ak niekoho poznáte (KE / Východ SR), dajte určite vedieť.
Autoglym (kozmetika) - skúsenosti, rady...
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoglym (kozmetika) - skúsenosti, rady...
Dolestit auto do povodneho stavu zabera mrte casu. Na svojom som zatial obnovil vsetky panely okrem strechy a s pouzitim penoveho kotuca na vrtacku to trvalo dokopy cca 16h. (brusenie pastou, lestenka, vosk, 2 rozne kotuce)
Pouzivam prave Autoglym, brusna pasta bola Paint Renovator + Zaino Z-PC Paint Cleaner Swirl Remover.
Na obnovu laku je vsak lepsi specialny program od 3M. Maju 3 rozne jemne brusne pasty, 3 samostatne nanasacie kotuce k nim atd... Je to vsak velmi drahe a je lepsie si to dat spravit tam, kde to maju.
Ako lestenku mam Super Resin Polish. Myslim, ze ide pouzit hoci aj Turtle wax, Meguiar's, Chemical Brothers... nejaku extra kvalitu v tom konkretnom nebadam.
Na plasty je vyborny Bumper Care - obnovuje ciernu a povrch je vodoodpudivy. Chrani efektivne asi mesiac.
Na sklo je fajn Car Glass Polish, treba ho pouzivat s microfiber uterkou, ktora nezanechava chlpy.
Interier velmi dobre cisti Interior Shampoo (i ked nejaky bezny saponat zanecha rovnaky efekt, neskusal som vsak). Nepeni, je pouzitelny aj na textil.
Vyborny je Vinyl&Ruber Care, na plastoch interieru zanechava ochranny film, ma semimat-semigloss povrch (podla toho, v akom case po naneseni sa lesti), odpudzuje vodu a prach sa nasledne lahko stiera dole, staci naniest raz za 3 mesiace.
Na disky kolies je Clean Wheels, ucinne to rozpusta vsetku necistotu a brzdny prach. Obsahuje to dake fosforecne alebo ake kyseliny, tak to smrdi a treba s tym rychlo pracovat.
Na samotne pneu pouzivam penu z Lidla za 1.5eura (asi 700ml)
Vyborne peni, cisti a zanechava lesk, netreba to drhnut. Na luxusne pneu vsak treba pouzit pripravok s obsahom silikonu, tomu naslednemu lesku sa nic nevyrovna.
Vraj je super aj ich vosk, zanechava hlboky lesk. Ten nemam, namiesto neho je Wolfgang Fusion Estate Wax.
Autoglym so kupil ako kompletnu sadu presne v tychto taskach http://www.ebay.co.uk/itm/autoglym-life ... 232619b589
http://www.ebay.co.uk/itm/AUTO-GLYM-LIF ... 2578a8e27b
Zaroven pouzivam kozmetiku Zaino.
Ked mas otazky na dalsie produkty, pytaj sa.
Pouzivam prave Autoglym, brusna pasta bola Paint Renovator + Zaino Z-PC Paint Cleaner Swirl Remover.
Na obnovu laku je vsak lepsi specialny program od 3M. Maju 3 rozne jemne brusne pasty, 3 samostatne nanasacie kotuce k nim atd... Je to vsak velmi drahe a je lepsie si to dat spravit tam, kde to maju.
Ako lestenku mam Super Resin Polish. Myslim, ze ide pouzit hoci aj Turtle wax, Meguiar's, Chemical Brothers... nejaku extra kvalitu v tom konkretnom nebadam.
Na plasty je vyborny Bumper Care - obnovuje ciernu a povrch je vodoodpudivy. Chrani efektivne asi mesiac.
Na sklo je fajn Car Glass Polish, treba ho pouzivat s microfiber uterkou, ktora nezanechava chlpy.
Interier velmi dobre cisti Interior Shampoo (i ked nejaky bezny saponat zanecha rovnaky efekt, neskusal som vsak). Nepeni, je pouzitelny aj na textil.
Vyborny je Vinyl&Ruber Care, na plastoch interieru zanechava ochranny film, ma semimat-semigloss povrch (podla toho, v akom case po naneseni sa lesti), odpudzuje vodu a prach sa nasledne lahko stiera dole, staci naniest raz za 3 mesiace.
Na disky kolies je Clean Wheels, ucinne to rozpusta vsetku necistotu a brzdny prach. Obsahuje to dake fosforecne alebo ake kyseliny, tak to smrdi a treba s tym rychlo pracovat.
Na samotne pneu pouzivam penu z Lidla za 1.5eura (asi 700ml)
Vraj je super aj ich vosk, zanechava hlboky lesk. Ten nemam, namiesto neho je Wolfgang Fusion Estate Wax.
Autoglym so kupil ako kompletnu sadu presne v tychto taskach http://www.ebay.co.uk/itm/autoglym-life ... 232619b589
http://www.ebay.co.uk/itm/AUTO-GLYM-LIF ... 2578a8e27b
Zaroven pouzivam kozmetiku Zaino.
Ked mas otazky na dalsie produkty, pytaj sa.
-
johny541
King
Za 40 libier celý ten komplet prípravkov? To je luxusná cena (teda ak som dobre pozeral), pretože v priemere jeden autoglym výrobok stojí 10€.
Najradšej by som to dal spraviť niekomu, kto sa do toho rozumie a má v tom už grip a skúsenosti. Nie preto, že by som nemal čas alebo miesto kde to spraviť. Len ma odrádza to, že by to ten dotyčný mohol odfláknuť, že by chcel silou mocou na tom zarobiť...Predsa keď si to spravíš sám, máš istotu.
Idem pozrieť na Google, či také firmy existujú v okolí a koľko za to chcú.
Inak ďakujem za pomerne obsiahlu odpoveď
Pomohol si mi.
Najradšej by som to dal spraviť niekomu, kto sa do toho rozumie a má v tom už grip a skúsenosti. Nie preto, že by som nemal čas alebo miesto kde to spraviť. Len ma odrádza to, že by to ten dotyčný mohol odfláknuť, že by chcel silou mocou na tom zarobiť...Predsa keď si to spravíš sám, máš istotu.
Idem pozrieť na Google, či také firmy existujú v okolí a koľko za to chcú.
Inak ďakujem za pomerne obsiahlu odpoveď
-
Makovnik
Medium Professional
Ano, cely set stal pred cca 2rokmi tych 40libier max, jeden dokonca skoncil na 28Ł. Oba som drazil.
Je dobre, ked mas niekoho v UK, kto to dovezie, ich posta je totiz neuveritelne draha.
Prave kvoli cenam u nas som to radsej drazil. Dokonca vtedy sa u nas este nepredavali, lebo nemali zastupenie. Autoglym.sk je oficialny dovozca na Sk trh.
Firiem, co cistia lak je pomerne dost, ale tiez by som to nedal dakemu sukromnikovi od garaze za domom. Chce to cit, lebo lak sa da lahko prepalit az na zaklad a tam pomoze iba prestriekanie dielu.
Cenu ak dobre pamatam, ked som to davnejsie sledoval, odhadujem na cca 50-70€, zalezi na narocnosti obnovy, pouzitom materiali a pod. S tym, ze auto je uz aj nalestene a navoskovane.
Inak,. napr. ten Vinyl/Ruber care je lepsi ako klasicke spreje na plasty. Jeden taky mam (chvalabohu bol zlave za nejake 4€
), ktory sa predava snad v 15vonach, ale ten pouzivam uz iba na vypalovanie havede v garazi
Povlak, ktory zanechal divne bledol, nejak to oxidovalo na povrchu aj pri zalesteni a tiez ochranny povlak netrval dlho, max. nejake 2tyzdne, casom sa na to zacal lepit prach.
Je dobre, ked mas niekoho v UK, kto to dovezie, ich posta je totiz neuveritelne draha.
Prave kvoli cenam u nas som to radsej drazil. Dokonca vtedy sa u nas este nepredavali, lebo nemali zastupenie. Autoglym.sk je oficialny dovozca na Sk trh.
Firiem, co cistia lak je pomerne dost, ale tiez by som to nedal dakemu sukromnikovi od garaze za domom. Chce to cit, lebo lak sa da lahko prepalit az na zaklad a tam pomoze iba prestriekanie dielu.
Cenu ak dobre pamatam, ked som to davnejsie sledoval, odhadujem na cca 50-70€, zalezi na narocnosti obnovy, pouzitom materiali a pod. S tym, ze auto je uz aj nalestene a navoskovane.
Inak,. napr. ten Vinyl/Ruber care je lepsi ako klasicke spreje na plasty. Jeden taky mam (chvalabohu bol zlave za nejake 4€