Pomoc s dokumentom
Pomoc s dokumentom
Ahojte
Potreboval by som upravit jeden dokument, tak ze ho oskenujem, v pc zmenim niektore udaje a nasledne ho vytlacim.
Je to ciernobiely dokument s jednym farebnym symbolom.
Dokument som oskenoval ,ale skener ho skenoval ako ciernobiely,cize symbol som musel oskenovat este raz s farebnym pozadim.Dokument som nasledne upravil v painte. No a potreboval by som poradit ako ten symbol skopirujem naspat do dokumentu, pretoze v painte mi to nejde?
A este ked som vytlacil dokument tak bolo vidno take tmave bodky na papieri po skenovani, tak sa pytam ci neexistuje nejaky program na odstranenie nedostatkov v dokumente aby sa pozadie vybielilo a pismo sa zostrilo?
Potrebujem poradit nejaky program kde sa tieto veci budu dat upravit.
dakujem
Potreboval by som upravit jeden dokument, tak ze ho oskenujem, v pc zmenim niektore udaje a nasledne ho vytlacim.
Je to ciernobiely dokument s jednym farebnym symbolom.
Dokument som oskenoval ,ale skener ho skenoval ako ciernobiely,cize symbol som musel oskenovat este raz s farebnym pozadim.Dokument som nasledne upravil v painte. No a potreboval by som poradit ako ten symbol skopirujem naspat do dokumentu, pretoze v painte mi to nejde?
A este ked som vytlacil dokument tak bolo vidno take tmave bodky na papieri po skenovani, tak sa pytam ci neexistuje nejaky program na odstranenie nedostatkov v dokumente aby sa pozadie vybielilo a pismo sa zostrilo?
Potrebujem poradit nejaky program kde sa tieto veci budu dat upravit.
dakujem
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc s dokumentom
...Photoshop...ktovie či tam nemá aj nejaké čiary a tak podobne...OCR nebude taký prepracovaný, koľkokrát majú problém s rozoznamím čiarky a bodky...
chce menit nejake udaje, cez PS, ak nie je nejaky uplink, tak to bude viditelne
preto OCR a to logo si uz moze prilepit aj priamo do wordu
preto OCR a to logo si uz moze prilepit aj priamo do wordu
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...hmm...okej, prijímam tvoju výzvu...Penguin, pošli mi to do SS aj to čo tam chceš upraviť a ja ti to spravím...a to nemusím byť ani Uplink...toto nieje vianočné logo, toto je obyčajný dokument...
Ocr je na prd. Ak je text po ang tak vysledok je na 60 percent. Slovenske makcene a dlzne nepozna (teda aspon acrobat) vyzera to na ps alebo ilustr,
Ahojte,
mam v podstate ten isty problem. Dokument som vytlacil,ale je dost rozmazany.
Potrebujem poradit program (alebo konkretnu funkciu) ,
ktory by dokazal "zostrit" pismena a vymazat male bodky(asi od skenovania),
aby sa co najviac podobal orginalu.
Vopred velka vdaka.
mam v podstate ten isty problem. Dokument som vytlacil,ale je dost rozmazany.
Potrebujem poradit program (alebo konkretnu funkciu) ,
ktory by dokazal "zostrit" pismena a vymazat male bodky(asi od skenovania),
aby sa co najviac podobal orginalu.
Vopred velka vdaka.
Ja na to používam Gimp.. treba sa pohrať s jasom, kontrastom, úrovňami, prípadne použiť funkciu klonovanie..
Ten dokument ma nejake slozite formatovanie? (tabulky, atd)
Lebo jednoduchsie by bolo prebehnut to cez program na prepis textu (teraz na rychlo si nespomeniem nazov).
Lebo jednoduchsie by bolo prebehnut to cez program na prepis textu (teraz na rychlo si nespomeniem nazov).