Audiofilské slúchadlá

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
bmw4595
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Audiofilské slúchadlá

Príspevok od používateľa bmw4595 »

Zdravím,

Plánujem si na vianoce kúpiť slúchadlá do 70€. Hlavné kritéria by boli:

a) Na domáce počúvanie.
b) Mali by byť uzavreté a bez mikrofónu.
c) Hlavne na počúvanie trance,dnb,dubstep a rockovej hudby.

Zatiaľ ktoré mi tak padli do očí boli Audio-Technica ATH-T500.

Ďakujem za všetky nápady a príspevky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Audiofilské slúchadlá

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nazyvať sluchadla za 70 € je trošku usmevne. To len tak pomimo.

Každopadne voľba je to dobra, alternativa Shure SRH440 (väčši pritlak, takže pre niekoho malo pohodlne), Sennheiser HD 449 (nie prave špičkove spracovanie). Zvukovo su všetky zhruba na podobnej urovni. Ak sa chceš vyraznejšie posunuť, tak od cca 100 € začinaju naozaj kvalitne sluchadla. Napr. Beyerdynamic DT 660 (99€).
bmw4595
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa bmw4595 »

Dík za rýchlu odpoveď ;) Takže kupujem tie AT.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kvalitne sluchadla zacinaju niekde medzi 150-200€ a samozrejme musi byt dobry aj zbytok audio retazca
Ryan Giggs
VIP
VIP

Podľa teba...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aj podľa mňa.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ryan, pls v podobnej cenovej relacii (max do 100Eur) ale otvorene? Ma to byt otcovi miesto sucasnych HD515, ktore dosluhuju. Vyhodou pre neho je mierne silnejsi basovy prejav.
Pozeral som na BD DTX910, ale netrufam si zhodnotit ich zvukovu charakteristiku - nikdy som ich nepocul.

gogo & andi - kvalita zvuku je relativna - su ludia, co si nevedia vynachvalit sluchadla za 20 eur ako aj ludia co sa neuspokoja s 200 eur sluchadlami. A ak mas raz rozpocet +/-70eur, tak ti tie 150Eur sluchadla velmi dobre nezahraju, ked na ne proste nemas.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem nakolko je ten limit pevny, ale na sk.sluchatka.net maju teraz akciu na AKG K 240 Mk II. Za 110 eur je to vyborna kupa. DTX 910 su rovne sluchadla.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Veď jasné, hodnotím podľa seba, momentálne mám už pomaly historické Beyerdynamic DT531 (1998) z aukra, uvažoval som nad DT990, ale zišlo z toho, no a napr. spolubývajúci ma iné nároky, čakám kedy vymení Sennheisery HD600 za HD800, verím tomu že jedného dňa ich donesie domov. :D
KoCi
Darca
Darca

S ohladom na zdroj zvuku, na ktorom ich bude pouzivat je to mozno aj plytvanie peniazmi ale dik za tip. Ak by si vsak mal ist s cenou nizsie, tak by si vedel este o niecom?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Oni na zdroj nie su o nic narocnejsie ako HD 515. A hlavne maju super vybavu.
Medzi 50 a 100 eurami je najst dobre hrajuce otvorene sluchadla so zvyraznenym basom trosku problem. Snad K 540, te ale maju trochu mzernu konstrukciu.
KoCi
Darca
Darca

Netvrdim, ze su narocnejsie na zdroj, ale pripojit taketo sluchadla na imac, ci nejaky noname tablet, to je ako obut zavodne michelinky na skodu favorit :)
Dik, pouvazujem o tych K240, i ked su mierne cez uvazovany rozpocet.

//Tak ked pozeram beznu cenu a cenu na sluchatka.net, tak sa nedalo odolat, aspon si spravim obraz o ergonomii AKG, keby som niekedy planoval odist od Sennheiseru :)
Dik za radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sennheiser nema s vynimkou highendu sluchadla, ktore by zvukovo prekonavali porovnatelnu konkurenciu. Nie je nutne lipnut na jedinej znacke. Sennheiser hlavne v drvivej vacsine zaostava v kvalite spracovania.

240 Mk II maju hlavne super vybavu. Odpojitelny kabel-v baleni su 2, rovny a kruteny. A 2 pary nausnikov-kozenkove a velurove.

Je sice pravda ze nejaky tablet nie je dobry zdroj, ale ked doteraz na nom otec fungoval s HD 515, tak toje v podsate to iste.
KoCi
Darca
Darca

Na sennoch lipnem skor z dovodu ergonomie, ktora mi u rady HD5xx sadla ako rit na serbel (voci spracovaniu HD595 fakt nemam co namietat). Na tychto K240 si odskusam aj ako mi sadnu AKG, kedze uz davnejsie som uvazoval nad K701/K702 a tieto maju typ konstrukcie velmi podobny.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je pekne rozmyslat o K 701 je pekne rozmyslat, ale u tych je treba pocitat s investiciou do zeleza vyssou ako je cena sluchadiel.
Ergonomiu velmi nezistis z ineho modelu, hoci je konstrukcne podobny.

HD su plastaky z lacneho plastu a casto praskaju. Take Beyery, Audio-Technica ci napr. Ultrasone su spracovanim uplne ina liga.
DominikSlocík
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DominikSlocík »

Potreboval by som poradiť neviem si vybrať mp3 a spuntove sluchadla cena do 300 € po prípade keby bol fakt ze rozdiely tak nejaké to euro prihodit ale myslím ze to je dostačujúce
Počúvam rock ale aj house
Mp3 potrebujem malú bez prehrávania videa a bez zbytočných prkotin ale co s najlepším zvukom a to tiež aj sluchadka aby pasovali k sebe a hlavne sa mi jedna o zvuk už ma nebaví počúvať zhluky sumu .... Samozrejme aby podporovala FLAC
Tak dúfam ze mi niekto poradí ale hlavne niekto kto sa vtom vážne vyzná .. Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sansa Clip Zip, alebo Clip Sport. Uplne postačuje na drvivu väčšinu (aj highend) špuntov. A zvyšok rozpočtu do sluchadiel. Väčši prinos maju vždy sluchadla. Radšej investovať menej do prehravača a viac do sluchadiel. Z hľadiska kvality zvuku to ma väčšie opodstatnenie ako šetriť na sluchadlach v prospech playera. .

Čo sa špuntov tyka, tam je možnosti cela kopa. Zaleži hlavne na tom či si schopny/ochotny nakupiť aj v zahraniči.
DominikSlocík
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No nad sansou som rozmilsal ale nad clip + a hej rozmilsal som nad fischer audio dba 02 mk2 Hifi man re 272. Braiwavz b2. Ale aj nad senhajzer IE80 Hmm neviem a este co si myslíš o fiio mp3 ze vraj majú najlepši zdroj Hmm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Clip plus uz je tazsie dostupny. Najlepsie je imo uvazovat o Clipe Sport. Sice nan nie je Rockbox, ale zato ma oproti starsim modelom dvojnasobnu vydrz.
Prehravace Fiio su super, ale ako som pisal vyssie, investovat viac do sluchadiel ma vacsi zmysel. Aj ked dobrym kompromisom medzi cenou a zvukom je novinka X1. Ma ale par obmedzeni oproti vyssim modelom.

Vsetky sluchadla co si vymenoval su fajn, su ale uz starsieho data a uz je na trhu dost novsich modelov ktore ich prekonavaju. Samozrejme hlavne zvonku.
Inak tie Fischery a B2 je rovnaky len prebrandovany model.
DominikSlocík
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No to fiio sa mi pozdáva ale nevi neni moc veľký a este tam musím dokupovat slot ci je tam už nejaká pamäť Hmm no neviem je ich toľko ze je to vážne tažké si vybrať a horšie je to ze nemám možnosť ich odskúšať teda čerpá hlavne z recenzií preto ti aj píšem asi mas už nejaké skúsenosti. A kupovať a vracať sa mi moc necce práve som bol dnes vrátiť cowon audio i10 koli tomu ze sa mi zdá veľká a ten zvuk je rovnaký ako u sandi clip plus lebo tu ma kamarát takze nevie chcem trocha iný level zvuku toto ako som už písal ma nebaví potrpia si na kvalitnú hudbu a zvuk :p
Napísať odpoveď