Rozlisenie na TV
Rozlisenie na TV
Zdravim,chcel by som sa opytat ked mam NB s rozlisenim 1366x768 60Hz pustim na nom film s rozlisenim 1080p a prepojim cez HDMI 1.4 kabel k TV, tak na tej TV bude to rozlisenie take ako v NB ci take ako ma FULL HD TV ? Alebo ako presnejsie to funguje? Dakujem
Re: Rozlisenie na TV
bude tam take, ake si nastavis
take ake si nastavim kde?
na telke
ked pripojis telku ku kompu, tak si na nej mozes nastavit akekolvek podporovane rozlisenie, aj vacsie, aj mensie ako je na notebooku
pripojis telku, pravy klik na plochu, screen resolution, kliknes na telku, nastavis full HD rozlisenie (ak nebude nastavene automaticky), pretiahnes okno s filmom na telku, maximalizujes
ked pripojis telku ku kompu, tak si na nej mozes nastavit akekolvek podporovane rozlisenie, aj vacsie, aj mensie ako je na notebooku
pripojis telku, pravy klik na plochu, screen resolution, kliknes na telku, nastavis full HD rozlisenie (ak nebude nastavene automaticky), pretiahnes okno s filmom na telku, maximalizujes
dakujem pekne 
-
Ryan Giggs
VIP
Nastavuje sa to tak ako pise beardie.
Ale aby sme boli uplne korektni, tak to nenastavujes rozlisenie televizora (ci monitora). To sa nastavit neda, je nativne. V tomto pripade VZDY full HD. Tymto nastavujes vystup z grafickej karty, nie rozlisenie obrazu televizora.
Ale aby sme boli uplne korektni, tak to nenastavujes rozlisenie televizora (ci monitora). To sa nastavit neda, je nativne. V tomto pripade VZDY full HD. Tymto nastavujes vystup z grafickej karty, nie rozlisenie obrazu televizora.
Tak.. a už závisí od Tvojho notebooku (grafickej karty v notebooku), aké maximálne rozlíšenie zvládne.

este by som sa cchel opytat, kamarat ma tv hd ready s rozlisenim 1024x768 a ked pustim cez hdmi film 1080p tak tato tv ten obraz skonvertuje na 720p?
-
Ryan Giggs
VIP
Neskonvertuje, ale downscaluje. A nie na 720p, ale na svoje nativne rozlišenie (teda na 768 riadkov). Či tam pustiš SD vysielanie , alebo full HD film, tv to vždy zobrazi s rozlišenim 1024x768.
nemalo by mat 720p rozlisenie minimalne 1280x720? ako moze mat tv privlastok hd ready? resp zobrazuje tato tv 720p spravne?
-
Ryan Giggs
VIP
HD ready je každy tv, ktory vie zobraziť 720p. Tento ma vertikalne 768 riadkov, to je viac ako 720, čiže je HD ready.
Ten tv ma rozlišenie 1024x768. Čokoľvek tam pustiš (je jedno ake rozlišenie to bude mať), vždy to bude zobrazene na 1024x768 riadkoch. Pridavať či uberať pixely z panela nejde.
Ten tv ma rozlišenie 1024x768. Čokoľvek tam pustiš (je jedno ake rozlišenie to bude mať), vždy to bude zobrazene na 1024x768 riadkoch. Pridavať či uberať pixely z panela nejde.
este by ma zaujimalo ak mam tv 1920x1080 a pustim film 720p tak tv film upscaluje? Ak ano tak aky je potom rozdiel ked pustim 1080p a 720p ked obidva budu mat nakoniec rozlisenie=TV? A rozlisenie ktore nastavujem v nb pre tv sa ma rovnat rozliseniu tv,lebo pri tv s 1024x768 mam v nb ponuku nastavit aj rozlisenie 1920x1080? Diky za odpoved.
-
Ryan Giggs
VIP
Treba rozlisovat rozlisenie displeja a rozlisenie videa (kvalitu). To netreba miesat dokopy.
Full hd televizor sice upscaluje na full hd rozlisenie, ale kvalita videa je vzdy len taka ako je rozlisenie vstupneho signalu. A teda ked tam pustis napr. nejake SD vysielanie, tak tv ho sice upscaluje, zobrazi v rozliseni 1920x1080, ale full hd kvalitu z toho neurobi.
Full hd televizor sice upscaluje na full hd rozlisenie, ale kvalita videa je vzdy len taka ako je rozlisenie vstupneho signalu. A teda ked tam pustis napr. nejake SD vysielanie, tak tv ho sice upscaluje, zobrazi v rozliseni 1920x1080, ale full hd kvalitu z toho neurobi.
tak dajme tomu ze mam full hd tv a nb. prepojim ich hdmi a chcem pustit z nb film 1080p. na nb mam nastavit rozlisenie pre tv 1920x1080 alebo nejake ine? Alebo mam tv 1024x768 a chcem pustit z nb film 1080p v nb mam nastavit rozlisenie 1024x768 alebo 1920x1080? Toto mi este nieje jasne.
A na 1024x768 tv ked pustim ten isty film v 720p a v 1080p bude obraz 1080p kvalitnejsi?
A na 1024x768 tv ked pustim ten isty film v 720p a v 1080p bude obraz 1080p kvalitnejsi?
nic nenastavuj, ked tam pichnes HDMI, tak sa to nastavi same na najvhodnejsie mozne...
Obraz bude vždy tak kvalitný ako je najslabšia časť celého zobrazovacieho reťazca. Upscale a Downscale sú len výpočtové blbosti aby to ten TV vedel na paneli zobraziť pretože panel ma určitý počet bodov(fyzických) ktoré zobrazuje. Ak mu tam pustíš niečo čo má v obraze bodov viac tak musí ten počet znížiť aby to vedel zobraziť. Takisto naopak ak tam dostane niečo co má bodov menej tak si musí zvyšné dopočítať.
cize ked do full hd tv pustim cez nb film 1080p a na nb nastavim rozlisenie pre tv 1024x768 alebo 1920x1080 tak to bude jedno? A este na tv 1024x768 zbadam rozdiel medzi 1080 a 720 ? Dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Rozlišenie v NB nastavuješ pre prostredie Windowsu. V konkretnom prehravači v ktorom to spustiš sa to prehra normalne vo full HD.
Na HD ready televizore nie je nutne pušťať videa v 720p. A rozdiel na full HD televizore medzi 720p a 1080p zavisi hlavne od uhlopriečky a sledovacej vzdialenosti.
Na HD ready televizore nie je nutne pušťať videa v 720p. A rozdiel na full HD televizore medzi 720p a 1080p zavisi hlavne od uhlopriečky a sledovacej vzdialenosti.
To som potreboval vediet dakujem
a posledna vec ked pustim film s rozlisenim 640x272 a ten isty film s rozlisneim 1280 x 720 na hd ready tv tak rozdiel nezbadam kedze obidva budu mat rozlisenie ako tv?
-
Ryan Giggs
VIP
Zas motaš dokopy rozlišenie tv a rozlišenie zdroja. Vyššie to maš vysvetlene dokonca 2x.