Reklamácia mobilu - neschopnosť technika

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Imperko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Reklamácia mobilu - neschopnosť technika

Príspevok od používateľa Imperko »

Dobrý večer,
mám problém z reklamáciou mobilu. Mobil som kúpil v alze (na ičo) pred 4 mesiacmi, po 8 dnoch začal 'pérovať' dispej pri ľavom hornom rohu.
Po dvoch mesiacoch mi prišiel z reklamácie zo stavom: "opravené, výmena predného panelu" -> mobil bol v istom stave ako pred odoslaním
Mobil som dal druhý krát na reklamáciu a čakal som ďalšie 2 mesiace na vyreklamovanie.
Dnes mi ho bol vyzdvihnúť otec na pobočke a vymenili predný panel ale stále ten displej nedolieha a na lavej strane je o 3 mm vyššie.

Takže aby som to zrhnul, ešte nepoužitý mobil mal výrobnú vadu a bol v reklamácii spolu 4 mesiace a stále nebol opravený, resp. je zle zložený podla mňa.

Čo mám robiť ak nechcem čakať ďalšie 2 mesiace na vyreklamovanie? ďakujem :(
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Reklamácia mobilu - neschopnosť technika

Príspevok od používateľa rochedo »

Preco si cakal 2 mesiace na opravu ? Po 30 dnoch mas narok na vratenie penazi.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Veru, a s alzou to šlo dole vodou totálne. 5ty deň sa im nedá dovolať na slovenskú pobočku, len do čiech a v čechách sa tvária ako by ani nepočuli nič iné okrem čísla objednávky. Dúfam že alza skrachuje, alebo niekto od*ebe ich vedenie, komplet, lebo nič iné si nezaslúžia za takýto ku*evský prístup k ľuďom, aký posledný rok predvádzajú. Alza už nie je to čo bývala...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite??? Myslim, ze v tomto pripade sa to riadi podla Obchodneho zakonnika a tam lehota 30 dni neplati, plati to co je v zmluve.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Mas pravdu:
Táto lehota nie je záväzná ku kupujúcemu, ktorý pri nákupe uplatňoval IČO a teda jeho vzťah s predávajúcim upravuje Obchodný zákonník.
http://www.alza.sk/Publish.asp?idpm=64
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Alza to má pekné ošetrené v tých ich podmienkach...

To ako teraz neplatia pre ňu žiadne zákony? Ak sa teda nemôže brániť tým, že mu reklamáciu nevybavili do 30 dní, tak nech im to tam pošle s tým, že tretíkrát reklamuje tú istú vadu a keďže to už tuším v podmienkach nemajú, tak má podľa §623 OZ nárok na výmenu tovaru alebo na vrátenie peňazí.

U nich sa spomína iba vada, ktorá sa nedá odstrániť a s tým súvisí výmena tovaru za tovar s rovnakými, alebo podobnými úžitkovými vlastnosťami, resp. vystavenie dobropisu.
Imperko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Imperko »

hojko napísal:Urcite??? Myslim, ze v tomto pripade sa to riadi podla Obchodneho zakonnika a tam lehota 30 dni neplati, plati to co je v zmluve.
Áno, upravuje to o +30 dní, takže spolu je to 60 dní.
Fakt neverím, že ak mám vadný tovar, tak nemôžem spraviť nič iné okrem čakania pól roka na výmenu produktu, nepozná niekto nejakú fintu?

edit: Ten pól rok som myslel ako 3 uznané reklamácie (ktoré z nepochopiteľného dôvodu neodstránili vadu a v papieroch sa píše, že vada je odstránená), ktoré trvali 2 mesiace = 6 mesiacov a po tom následne zo zákona nárok odstúpiť od zmluvy alebo nárok na nový produkt (aspoň tak tomu rozumiem...)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

posli svoj pribeh do lamparne, mozno sa rozhybu ked tam nakraca markiza s kamerou :D
mmm273
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mmm273 »

niekde som cital ze pokail sa prejavy vada do 6 mesiacoch bere sa ako vyrobna vada a mali by ti vymenit tovar za tovar
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

alza si robí čo chce. Keď prídete s tovarom na 15ty deň, nevrátia Vám prachy, aj keď 10 dní ten tovar ležal prachom. Jednoducho majú klienta v <> totálne, chcú len vytrieskať prachy za predražené produkty, to je všetko. Preto sa oplatí Bohu žiaľ investovať do predĺženej záruky a týchto somarín, ak chce mať človek pokoj.
Napísať odpoveď