Zapojenie 2 routrov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
un_know
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zapojenie 2 routrov

Príspevok od používateľa un_know »

Zdravim
Objenal som magio a problem je v tom ze magio je na prizemi a pc na poschodi. Nechce sa mi tahat ethernetovy kabel zhora od routra az dole do magia. Tak som premyslal ci sa nedaju zapojit 2 routre na jednu internetovu siet ( neviem ci dobre hovorim) tak ako prikladam na obrazku. Na oboch aby siel net. Na jeden router pripojene magio na druhy pc. Skusal som to zapajat len tak na rozdvojku ale neslo to nakoniec som zistil ze chyba bola v rozdvojke. Ale cital som niekde ze je potrebne nastavit aj routre aby sa nerusili navajom. No premna je to spanielska dedina tak ak viete poradit bol by som rad.
Prílohy
ytjtjttjtj.jpg
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Zapojenie 2 routrov

Príspevok od používateľa Mek »

Z toho, co som pochopil, by uplne stacil jeden router. Magio donho pripojis kablom a z kompu sa pripojis bezdrotovo.
un_know
Medium Star
Medium Star

no tu je to ze moj Desktop PC nema ziadni primac cize nepripojim sa a radsej by som to asi bral tym sposobom 2 routrou ak by sa to dalo spravit.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Aha, uz je mi to jasne. Ty chces zapojit router 1 do netu a do toho isteho routera pichnut magio. Router 1 bude vysielat cez wifi signal tak, aby ho router 2 prijimal a posielal kablom do kompu, je tak?
Nie je problem take nieco spravit, ale take routery ako DSL-2641R to asi nevedia.
V roli routeru 1 by si mohol pouzit aj ten najobycajnejsi wifi router, kedze tam ide len o vysielanie signalu. Ale na Router 2 treba taky, ktory sa dokaze pripojit na inu wifi siet v rezime klienta a rozsirit tu siet do svojich LAN portov. Viem, ze router Edimax BR-6428nS to podporuje, mam ho doma, ale tento rezim nepouzivam.
Myslim si, ze najlacnejsie i najjednoduchsie riesenie je predsa len kupit wifi kartu do kompu.
un_know
Medium Star
Medium Star

Nie .... nechcem vysielat signal z jedneho routra do druheho. Oba routre chcem napojit na net kablom, nie prepajat ich medzi sebou.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Mas aj Magio internet alebo mas internet od ineho prevadzkovatela ? Ako si vlastne predstavujes priviest signal na poschodie do routra, ked nechces tahat kable ?
un_know
Medium Star
Medium Star

Magio internet. Internetovy kabel je aj na poschodi aj na prizemi... ja len nechcem tahat ethernetovy kabel tam.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak potom tomu nejako nerozumiem. Co znamena ze internetovy kabel je na poschodi aj na prizemi? Je tam zasuvka v stene? A kde je druhy koniec tych kablov, kam su zapojene?
Ked mas kabel aj hore aj dole, potom nerozumiem, ako do toho celeho pasuje wifi pristup?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Mhm, čiže ty máš 2 ADSL routre. Neviem, či sa dá nastaviť to, aby si mal na oboch prihlasovacie meno aj heslo a obidva sa pripájali na internet nezávisle od seba... To by potom mohla fičať celá bytovka na jednom routri :)
Frenkyt
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Frenkyt »

Ja osobne by som takto nešpekuloval a natiahol si kábel.
A ked sa nechce niekomu ťahať kábel tak netreba špekulovať,
stačí len otestovať či chytá z routra wifi aj tam kde je stolové PC.
Ak áno stačí kúpiť wifi kľuč napr. http://www.alza.sk/tp-link-tl-wn721n-lite-d155290.htm
pripojil to a vybavené.
Ušetrené na routry, na nastaveniach hotovo.
Napísať odpoveď