Romovia na Slovensku
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
Famine: Takže ešte raz - popieram snáď niekde, že susedské spory existujú aj medzi bielymi? Nechápem celkom o čo ti tu ide, to, čo som napísal v prvej reakcii na teba, sa tu preberalo už nespočetné množstvo krát. Môžu mať kľudne detí koľko chcú, aj doma neporiadok - ak si tie deti vychovajú zo svojich peňazí, ak odvádzajú dane štátu, ak svoj smrad asociáli nerozširujú medzi slušnými ľuďmi napríklad v MHD alebo v škole a podobne. Majoritná spoločnosť diktuje pravidlá - tak ako sa ateisti musia v tomto štáte prispôsobovať debilným zákonom z Vatikánu, tak sa musia asociáli prispôsobovať spoločenským hodnotám majority.
Kde niekto píše, že by mal niekto študovať viac ako desať rokov? Na svete je kopec milionárov a miliardárov, ktorí nemajú nič vyštudované. A ani pracovať nemusia. Ale nech sa živia celý život so svojimi ratolesťami SAMI. V USA si človek môže spraviť voľno, ale zvyšok života musí pracovať, aby ten gap year splácal...Robia to tak naši asociáli?
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2012, 15:38)
Ešte mi nedá http://humenne.korzar.sme.sk/c/6646201/ ... anoce.html SME zrušilo diskusiu, hnusní komunisti, neboli tam vôbec nenávistné ani rasistické príspevky, iba poriadne sarkastické poznámky na margo toho, že gratulujeme Slovensku k tomu, že bude platiť desať detí a dvoch nezamestnaných, o rodinnej idylke a podobne. A šup zmazané...Jednoducho to nesedelo SME propagande.
Kde niekto píše, že by mal niekto študovať viac ako desať rokov? Na svete je kopec milionárov a miliardárov, ktorí nemajú nič vyštudované. A ani pracovať nemusia. Ale nech sa živia celý život so svojimi ratolesťami SAMI. V USA si človek môže spraviť voľno, ale zvyšok života musí pracovať, aby ten gap year splácal...Robia to tak naši asociáli?
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2012, 15:38)
Ešte mi nedá http://humenne.korzar.sme.sk/c/6646201/ ... anoce.html SME zrušilo diskusiu, hnusní komunisti, neboli tam vôbec nenávistné ani rasistické príspevky, iba poriadne sarkastické poznámky na margo toho, že gratulujeme Slovensku k tomu, že bude platiť desať detí a dvoch nezamestnaných, o rodinnej idylke a podobne. A šup zmazané...Jednoducho to nesedelo SME propagande.
Slovakom tento stav zrejme vyhovuje ked si zvolili to aby dotovali romov pridavkami. Seth82: preco dostala ludova strana nase slovensko len 2% vo volbach? Nadavat na diskusnych forach alebo v krcme na romov je jednoduche vacsina slovakov zdiela podobne nazory ako ty tak mi povedz preco ludia volili smer ktory zaruci aj tym romom istoty ze si mozu spravit deti kolko chcu a budu na nich dostavat podpory viac ako napr. ty alebo ja co zarobime pracou? Preco nevolili toho Kotlebu ktory hovoril ze ich donuti makat? Mohol si sa na tom podielat kludne aj ty listoval som si ich internetovou strankou stale naberaju clenou do strany, alebo vylepovat plagaty v mieste svojho bydliska ...
-
seth82
Darca
Ty si fakt myslíš, že v dnešnej dobe (rozumej: od nástupu Mečiara) Slováci volia politikov na základe toho, či asociálom znížia alebo zvýšia sociálne dávky? Mimochodom pekná taktika, ako celú negatívnu charakteristiku asociálov (lenivosť, neschopnosť pracovať, vzdelávať sa, nedodržiavať základné hygienické návyky) preniesť na majoritné obyvateľstvo. To isté platí pre tvoje spájanie problému s ĽS-NS - smiem sa spýtať, ako vieš zaručiť, že ĽS-NS vyrieši problém s asociálmi? Pretože ak mi to stopercentne zaručíš, tak ich budem v nasledujúcich voľbách voliť a je pravdepodobné, že jej členovia dostanú aj Nobelovú cenu. Mimochodom - SMER tento sociálny systém nezaložil. A sorry, ja Kotlebu boliť budem iba vtedy, ak splníš vyššie uvedenú podmienku. Pretože ináč je tvoje zdôvodňovanie a dotazovanie sa na to, prečo ho ľudia nevolili, iba veľmi trápnym pokusom o akúsi diskusiu.
Tvoje dedukcie a spájanie nespojiteľného hraničí s dvomi mojimi teóriami - jednou je, že ma trolluješ a to celkom silno, druhou je, že máš značný bordel v argumentácii (ak sa to tak dá v tvojom prípade nazvať) - ktorá to teda je?
Tvoje dedukcie a spájanie nespojiteľného hraničí s dvomi mojimi teóriami - jednou je, že ma trolluješ a to celkom silno, druhou je, že máš značný bordel v argumentácii (ak sa to tak dá v tvojom prípade nazvať) - ktorá to teda je?
Už len ľudová strana by to vyriešila. 
Ja Kotlebu volit nebudem lebo nemam take radikalne nazory ako vacsina slovakov ktory hovoria ze postrielat ich vsetkych, alebo odstahovat na ostrov, alebo ze Hitler mal zacat od zaciatku abecedy a nie od konca atd... Ak si moj prispevok bral ako podporovanie Kotlebu tak si ma zle pochopil... Ja som sa len udvoval nad tym ze ludom vadia romovia koli tomu ze beru davky ale zvolia si takych ktori im tie davky zvysia,.. Ti isty ludia placu nad tragickymi udalostami z noveho casu a pritom nosia v sebe nenavist k romom ktorych by sa najradsej zbavili tak ako to ani Hitler nedokazal
-
seth82
Darca
Sorry, ale generalizuješ. Pristupuješ k problému presne tak ako tí, ktorých odsudzuješ - určite niečo také netvrdí "väčšina Slovákov". Ja som nebral nič ako podporovanie Kotlebu, mne sa zdá, že ty máš menší problém s argumentáciou. Ďalej som sa dotazoval, že odkedy ľudia volia politikov na základe toho, či asociálom budú alebo nebudú zvyšovať dávky a ešte som sa pýtal aj na to, že koho teda majú voliť, aby tie dávky nezvyšoval, alebo aby vyriešil problém s asociálmi.
Veľa ľudí má zakorenené rôzne stereotypy a predsudky, ale našťastie ich to nevedie k tomu (asi sú natoľko rozumní), aby volili Kotlebu a spol., ktorí sa pasujú do riešiteľov tohto problému.
momentalne byvam na luniku IX v kosiciach takze kontakt s ciganmi je tam deno-denny a je to troska sila ked ich vojde tlupa do autobosu a cely autobus smrdi od fetu a tie vyraze tvare cestujucich
. Ten cigansky problem je zacarovany kruh, lebo nikto nemoze zato kde sa narodi a do akej rodiny a tie male cigancata v podstate len opakuju navyky podla svojej komunity. Jedine vychodisko vidim zeby tym matkam ktore maju uz viac ako dve deti podviazali vajecniky, pokial ta rodina nebude mat zazemie a rodicia nebudu ochotny pracovat. Ved to je troska kur*a zodpovednost priviest dieta na tento svet a nie len šup šup a je uz tehotna ale narodnej zrade takyto stav vyhovuje...
Oni cez tie decká zarábajú, to je ten problém. Tam treba rozumne zasiahnuť.
henten famine je imbecil.minule pisal ze malikova je pekna slovanska zena,spominal to v teme kde sa nieco kecalo o radicovej.
pokracovanie v Malackach
http://oskardobrovodsky.blog.sme.sk/c/3 ... st.html#t2
http://oskardobrovodsky.blog.sme.sk/c/3 ... st.html#t2
Je smutné, že média stavajú O. Dobrovodského do pozície extrémistu, hádžu ho do jedného vreca s Ľudovou stranou, dezinformujú verejnosť.. Ešte k tomu Kotlebovi a vyššie odoslaným postom. Nesúhlasím s riešeniami, ktoré prezentujú kotlebovci. Nesúhlasím takisto s formou ich prezentácie, s provokáciou a vyvolávaním nepokojov. Súhlasím však v tom najhlavnejšom - rómska agenda je na Slovensku problémom a ak sa jej nezačneme venovať, asociálnych občanov bude len pribúdať. Mrzí ma, že vládna strana v tejto oblasti začali čo-to podnikať až nedávno. Aj keď je, samozrejme, otázne, či inštitút rómskeho splnomocnenca + plány na obmedzenie poskytovania sociálnych dávok pomôžu.
-
seth82
Darca
http://kiebel.blog.sme.sk/c/316513/Disk ... rcite.html môžete čítať, pokiaľ to cigánomilovné SME nezmaže...
Neviem čo to má spoločné s cigánmi ako takými. Zjavne ide o počet detí, veľkosť "príjmu" z toho vyplývajúceho a nie o to, že je niekto cigán alebo biely. Keby bol ten druhý prípad cigánsky a prvý o bielej rodine, výsledok by bol rovnaký.
Presne tieto nevinné články sú nebezpečné, lebo latentne sa tam naznačuje problém spojený akoby s cigánmi, pričom farba pleti je irelevantná a chyba je niekde inde.
Presne tieto nevinné články sú nebezpečné, lebo latentne sa tam naznačuje problém spojený akoby s cigánmi, pričom farba pleti je irelevantná a chyba je niekde inde.
-
seth82
Darca
Čiastočne súhlasím, ale na druhej strane to tam jeden z príspevkov vystihuje - chcem vidieť, ako by biela vdova so siedmymi deťmi na sociálke dostala takéto veci na splátky. Takže je možné, že je to aj kvôli tomu, čo ty poprieť nijako nemôžeš, ale aj napriek tomu sa o to snažíš. Možno je to tak, že splátková spoločnosť sa nechcela naťahovať s cigánkou o rasizme a podobne. A to je u nás na Slovensku žiaľ úplne bežné.
Ja to nemôžem poprieť a ten špekulant to nemá ako podoprieť. Ty píšeš, že u nás na Slovensku je toto bežné a existuje tu nejaký strach z rasizmu. Ja si to teda nemyslím, podľa mňa sa to značne preceňuje, takisto sa predpokladá automaticky (podľa mňa chybne), že: a) každý cigán (alebo teda veľká časť) by vnímala akýkoľvek krok "proti nim" (aj oprávnený) ako prejav rasizmu. b) ak aj áno, tak sa podľa mňa preceňujú schopnosti cigánov o reálne konanie v tomto smere, hlavne ak sa bavíme o nejakých osadových. Už vidím, ako reálne dotiahnu do konca takýto podnet.
Splátková spoločnosť si hladí predovšetkým na zisk a na reálnosť splátok. Príde mi až úsmevná situácia, aby im prišli údaje, oni zbadali, že ide o cigánov a teda okamžite im odklepli žiadosť len aby ich, prekropotkina, neobvinili z rasizmu.
Splátková spoločnosť si hladí predovšetkým na zisk a na reálnosť splátok. Príde mi až úsmevná situácia, aby im prišli údaje, oni zbadali, že ide o cigánov a teda okamžite im odklepli žiadosť len aby ich, prekropotkina, neobvinili z rasizmu.
-
seth82
Darca
V prvej vete si to napísal správne. Teda nemôžeš hneď tvrdiť, že taká rasová diskriminácia, akú ten bloger opisuje, nemôže existovať. Čo sa týka toho strachu z rasizmu - podľa mňa to vôbec nie je preceňované, zažil som už aj vyšší stupeň v UK, kde je to už doslova postavené na hlavu (Moslimovia žiadali vlastné hodiny vo verejných bazénoch, lebo nemali radi, ak sa neveriaci pozerali na ich ženy a keď to úrady nechceli povoliť, boli obvinené z rasizmu, to isté platí o psoch v autobusoch a podobne, ktoré ich urážali a bolo to rasistické, keď prepravný podnik odmietol ich žiadosť zakázať psy v MHD, vianočné stromčeky na pracoviskách, lebo to bolo diskriminácia a podobne), na Slovensku to tak je úplne bežne, viem to z rozprávaní policajtov, ktorí sa neodvážia cigánov hrubšie schmatnúť, pretože by im na krku viselo obvinenie z rasizmu (na youtube bolo jedno video z Krompách, ako nemohli dvaja policajti vtrepať cigána do auta, ktorý niečo ukradol, vždy im utekal a podobne - v inom štáte v prípade, že by to bolo biely, by už bol dávno spacifikovaný obuškom, rasistické vraj mučenie cigánskych chlapcov v KE, obviňovanie všetkých z rasizmu iba preto, lebo im vadia asociáli a ich životný štýl, pričom nie je ich chyba, že medzi nimi je najviac cigánov) - ver mi, že to u nás funguje na vysokej úrovni. Dôkazom sú aj médiá a ich reakcie. Ešte rok dozadu si na SME nemohol napísať slovo "cigán", lebo to bolo rasistické. Až pokiaľ neprišiel ten film s názvom Cigán, odvtedy to už bolo v poriadku a už to nebolo rasistické.
Mimochodom - už bol na SME blogový článok zakladateľa Quattra či čoho, ktorý obhajoval cigánsku rodinu, ktorej zbúrali dom tým, že vraj oni si z jeho firmy nakúpili 8 či koľko spotrebičov na splátky, obaja nezamestnaní, tiež s 8 deťmi alebo koľkými. Sorry, ja nemám tak pozitívne predstavy o tom našom systéme.
Splátková spoločnosť sa na nikoho nemusela pozerať - mala k dispozícii všetky dokumenty o cigánke - myslíš si, že jej pracovníci sú sprostí a slepí?
Mimochodom - už bol na SME blogový článok zakladateľa Quattra či čoho, ktorý obhajoval cigánsku rodinu, ktorej zbúrali dom tým, že vraj oni si z jeho firmy nakúpili 8 či koľko spotrebičov na splátky, obaja nezamestnaní, tiež s 8 deťmi alebo koľkými. Sorry, ja nemám tak pozitívne predstavy o tom našom systéme.
Splátková spoločnosť sa na nikoho nemusela pozerať - mala k dispozícii všetky dokumenty o cigánke - myslíš si, že jej pracovníci sú sprostí a slepí?
musim suhlasit s hughitom, system je velmi zle nastaveny
toto je presne priklad pozitivnej diskriminacie zavislej od nevhodneho nastavenia, nemyslim si ale, ze to danu ciganu napadlo len tak skusit, neprekvapilo by ma, ak by jej to poradila nejaka mimovladka...
toto je presne priklad pozitivnej diskriminacie zavislej od nevhodneho nastavenia, nemyslim si ale, ze to danu ciganu napadlo len tak skusit, neprekvapilo by ma, ak by jej to poradila nejaka mimovladka...
seth: Bavme sa o Slovensku, nie o UK. Tvoje argumenty ma nepresvedčili. Rozprávanie policajtov, video na youtube, šikana cigánskych chlapcov (ktorá bola fakt mimo) a pod. Takisto si nemyslím, že existuje nejaká procigánska klika "všade," ktorá by aj prípadné prípady riešila v prospech cigánov len preto, že ide o cigánov.
-
seth82
Darca
Mňa tvoje argumenty tiež nepresvedčili
A ja si myslím, že procigánska klika funguje všade, pretože mimovládky sú na Slovensku rozšírené ako rakovina a médiá cenzurujú všetko, čo je akokoľvek kritické na margo cigánov a to aj bez toho, aby niekto na nich nadával, osočoval ich a podobne. Svedkami sú blogeri, ktorí poukazovali na negatívne veci u cigánov a napríklad SME ich zmazalo. Nehovoriac o tom, čo STV teraz šíri o Dobrovodskom.