Vírus - prosím o pomoc - vyriešené

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Vírus - prosím o pomoc - vyriešené

Príspevok od používateľa Header »

Zdravím, dneska bol tato na PC a asi za hodku ma volal že si nevie rady.
Ja pridem a na ploche záhadne nainštalovaná ikona SYSTEM PROGERSSIVE PROTECTION. Taka ikonka zamknuteho zamku. Tvari sa to ako antivir ale mam dojem, že to je najvačši virus. Na čo kliknem mi vyhodi že file is infiltred a bla bla bla, v kuse chce aby som si updatol ten program za 87 či kolko dolarov.
Ten soft sa neda odinštalovať, nechce ma pustit ani cez alt+ctrl+del... ani your uniinstaller mi nespusti, skušal som aj že behnem do obnovy systemu a vratim ho nazad, ale nechce ma pustit ani tam!!!

chlopi ak by niekto vedel čo mám s tým robiť, napšte prosím... K jasná :plus:

teraz posledné čo potrebujem je riešiť takéto k......y by som hlavy poodtrhal tym, čo taketo veci puštaju do sveta..normalne by som si strašne zgustol...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vírus - prosím o pomoc!

Príspevok od používateľa audiotrack »

<sarcasm> ešte že si napísal aký operačný systém máš, keby to nespomenieš tak ti ani nemáme ako poradiť </sarcasm>

každopádne by som skúsil nabootovať do núdzového režimu a tam pozreť veci čo ti teraz nepustí (obnova systému a pod) a ak nie, tak nejaký live systém unixu a zmazať tie veci ručne
Header
Professional
Professional

och, sry... mam XPčko
našiel som na nete navod, kde najskor zadaš kvazi registračny kod ktory zastavi aspon tie vyskakovacie bubliny o infiltraciach..a potomk odstraniš program dodatočne..
ja som dal hned obnovu systemu, prebehlo to a teraz mi nahodilo plochu, kde nie su žiadne ikony :x

//tak dal som do nudzoveho režimu s pracou na nete...a skusim asi tento navod..i ked neviem či to budem presne vediet

http://malwaretips.com/blogs/remove-sys ... ion-virus/
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...skús kliknúť pravým tlačidlom a nájdi Zobraziť ikony na pracovnej ploche...prípadne ak nepomôže, skús sa pozrieť do zložky Plocha...
Header
Professional
Professional

Grim: nič z toho nejde

//ešte taká otázka, mne ked sa podarilo dat obnovu systemu a tym ho vratit spat, je možne že ten malware zmizol ? nezostal v registroch aj po obnove systemu ?
lebo robim teraz scan cez jeden soft podla toho navodu a tam mi nenašlo zatial nič, tak neviem či niečo zostalo ešte v registroch, alebo sa to obnovou stratilo ??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

obnovou by sa to malo stratiť
Header
Professional
Professional

lebo som dával scan cez RIKill, Malwarebytes Anti-Malware a HitmanPro a nenašlo infiltrácie ktoré boli v tom návode, že by súviseli s tým podvodným vírusom, takže by to malo byť zažehnané

ale aj tak dik za ochotu chlapci :plus:
Napísať odpoveď