Pomoc- Ako vyčistiť obuv z brúsenej kože
-
vivarossoneri
Novice
Pomoc- Ako vyčistiť obuv z brúsenej kože
Zdravím. Ako už názov topicu napovedá potrebujem poradiť ako vyčistiť boty z brúsenej kože, ktoré mi jeden ožran na diskotéke postúpal...
Boli dosť drahé a preto ma to strašne mrzí ako teraz vyzerajú( vid linky na fotky nižšie). Pokaiľ sa tu nájde nejaký odborník na túto tému alebo niekto kto s týmto má skúsenosti prosím help me. Za každú užitočnú radu budem vdačný.
Boli dosť drahé a preto ma to strašne mrzí ako teraz vyzerajú( vid linky na fotky nižšie). Pokaiľ sa tu nájde nejaký odborník na túto tému alebo niekto kto s týmto má skúsenosti prosím help me. Za každú užitočnú radu budem vdačný.
Naposledy upravil/-a audiotrack v 23 dec 2012, 11:56, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: prečítaj si znova pravidlá - obrázky patria do prílohy
Dôvod: prečítaj si znova pravidlá - obrázky patria do prílohy
Re: Pomoc- Ako vyčistiť obuv z brúsenej kože
zober kefu, vodu a vydrhni to... potom necháš uschnúť a malo by byť 
Sa mi zda, ze ludia coraz castejsie ziadaju o pomoc bez toho aby cokolvek skusili
Ako povedal matoa kefa + tepla voda, pripadne mozes pouzit aj daky cistacia prostriedok (cif etc.) a pojde to.
Nabuduce si zober na diskoteku gumaky.
Ako povedal matoa kefa + tepla voda, pripadne mozes pouzit aj daky cistacia prostriedok (cif etc.) a pojde to.
Nabuduce si zober na diskoteku gumaky.
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
kefa + tepla voda + trošku mydla /klasicke mydlo/ a trošku trpezlivosti...
alebo.. prva obuv a predavacka ti da fundovanu odpoved (aj ked si za ne platil, tak si tuto informaciu urcite dostal).
-
vivarossoneri
Novice
Dik za rady, len by ma zaujímalo či ste to aj skúšali? Bol som v predajni kde predávajú takýto typ obuvy a ich odpoved bola,že ked to budem drhnúť kefou a prostriedkami zničím si tú kožu a aj jej farbu. A tomuto sa chcem vyhnúť ináč by som to hned skúsil ale tak radšej sa spýtať a až potom konať ako potom banovať.
Povedali ti to asi preto, aby si si od nich kúpil nejaký super drahý prípravok na čistenie obuvi na materiál z akého máš tie topánky. Inak musím súhlasiť s názorom človeka, už milión krát som videl na hojku otázky pri ktorých mi rozum stál. Za chvíľu sa ľudia budú pýtať ako sa majú obliecť keď vonku prší/sneží. Bez urážky 
Trochu OT no semis je sv1na a tiez zboznujem ked mi nejaky saso slapne na nohu az som na to alergicky
otazka mi nepride hlupa, ale odpovede ano. ale kupodivu, su postacujuce 
cakal som, ze sem niekto napise nejaky trik na brusenu kozzu, ako sa to jednoduchsie vycisti a vtip bol v tom, ze stacilo iba napisat Ako sa cisti
ale vazne, boty s brusenej koze si po zlej skusenosti z ich umyvanim uz nikdy nekupim. lahko sa zaspinia a sakramensky umyvaju.
cakal som, ze sem niekto napise nejaky trik na brusenu kozzu, ako sa to jednoduchsie vycisti a vtip bol v tom, ze stacilo iba napisat Ako sa cisti
ale vazne, boty s brusenej koze si po zlej skusenosti z ich umyvanim uz nikdy nekupim. lahko sa zaspinia a sakramensky umyvaju.
-
Blackout147
Medium Expert
Ja neviem ale asi malo pointu zakladat tuto temu ked mu predavac radil nieco ine ako vy, ved keby sem nenapisal tak by si stale myslel ze to nema drhnut..
Ukaz fotku, ktoru pridas do prilohy a skusim ti povedat ako to vycistit.
-
vivarossoneri
Novice
Ospravedlňujem sa za porušenie pravidiel fóra. Fotky prikladám v prílohách. IMI ak sa nato mrkneš a poradíš budem vďačný.
Možno je to dementná téma ale ked ti radí každý ináč a bojíš sa nech si to nepokazíš tak sa radšej pýtam viacerých.
Možno je to dementná téma ale ked ti radí každý ináč a bojíš sa nech si to nepokazíš tak sa radšej pýtam viacerých.
Ja by som na to rozhodne nešiel kefou. Ani len tou najjemnejšou. A vôbec žiadne svoje topánky by som kefou nedrhol. Bál by som sa, že ich zničím. Možno tak nejaké drevorubačské kanady s hrubou kožou.
Zober hubku na riad, daj si na nu nejaké tekuté mydlo a skús to vyčistiť tým. Možno to je to len povrchové a pôjde to hneď dole. Ak nie, tak pritlačiť a drhnúť silnejšie. Keď nepomôže, tak až potom kefa
Zober hubku na riad, daj si na nu nejaké tekuté mydlo a skús to vyčistiť tým. Možno to je to len povrchové a pôjde to hneď dole. Ak nie, tak pritlačiť a drhnúť silnejšie. Keď nepomôže, tak až potom kefa
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Mne ešte napadajú také dve malinké rady, len neviem, či sa hodia: ja by som to skúsila čistiť v jednom smere, lebo tá brúsená koža alebo semiš keď sa nastavia v rôznych smeroch, môže to vyzerať tak nerovnomerne farebne a po vyčistení a vyschnutí by som to nasprejovala sprejmi, čo ti ponúkajú v obuvi na ošetrenie topánok. Bezfarebným, nemusí byť extra drahý, ale pekne ti to ten semiš farebne zjednotí a nebudú sa ti tak ľahko špiniť.
hubka + cif a máš po probléme ..
myslíš, že cif je vhodný na takúto kožu? alebo si to už skúšal? lebo ja som ním umýval bárčo, ale takéto topánky nikdy, to som sa bál, že čo to spraví...