Win7 vs. Win8
Win7 vs. Win8
Zdravím vás ludia prajem len tak mimochodom príjmené sviatky.
Takže mám nový počítač avšak je prázdny teda nemá OS (Operačný Systém) pretože mi to tak prišlo pri kupe výhodnejšie kedže skúsenost ,že Alza si za OS pridáva na money ma donutila k takémuto rozhodnutiu kúpit si počítač bez OS.
A teraz ma trápy taká vec nedávno vyšiel nový Win8 akurát sa mi do neho nechce investovat pretože mi to príde
ako skoro to isté pri porovnaní s Win7. Preto sa pýtam aký je váš názor na tieto dva operačné systémi.
Prípadne kto s tým má skúsenosti. Ja dávam palec hore Win7 pretože mi to príde rozumnejšie. A v neposlednom rade sa dá predvídat.. kedže
Win95 - dobrý
Win97 - zlý
Win2000 - Dobrý
Win2002 - zlý
WinXP - Dobrý
WinVista - zlý
Win7 Dobrý
Win8 ......
(túto predpoved som našiel ked som si hladal porovnávanie na googli celkom pobavý. Naozaj tým nič nechcem urazit je to iba moj názor teda súhlasím s týmto názorom)
Takže mám nový počítač avšak je prázdny teda nemá OS (Operačný Systém) pretože mi to tak prišlo pri kupe výhodnejšie kedže skúsenost ,že Alza si za OS pridáva na money ma donutila k takémuto rozhodnutiu kúpit si počítač bez OS.
A teraz ma trápy taká vec nedávno vyšiel nový Win8 akurát sa mi do neho nechce investovat pretože mi to príde
ako skoro to isté pri porovnaní s Win7. Preto sa pýtam aký je váš názor na tieto dva operačné systémi.
Prípadne kto s tým má skúsenosti. Ja dávam palec hore Win7 pretože mi to príde rozumnejšie. A v neposlednom rade sa dá predvídat.. kedže
Win95 - dobrý
Win97 - zlý
Win2000 - Dobrý
Win2002 - zlý
WinXP - Dobrý
WinVista - zlý
Win7 Dobrý
Win8 ......
(túto predpoved som našiel ked som si hladal porovnávanie na googli celkom pobavý. Naozaj tým nič nechcem urazit je to iba moj názor teda súhlasím s týmto názorom)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Win7 vs. Win8
Win97 nebol, bol Win98. Okrem toho ti v tvojej postupnosti vypadol Windows Millenium, taktiez tam mas 2002, ktory nebol, ale bol 2003 urceny pre serverove riesenia, rovnako tak Server 2008 a tiez Server 2012. Medzi 95 a XP by sa vosli este NT verzie systemov, ktore boli. Cele tvoje toto oznacenie, rozdelenie a popis je nezmyselny a hlupy.
S Win8 nemam ziadnu skusenost a nemam dovod to skusat, pretoze ako som bol spokojny s XP SP3, tak som teraz nadmieru spokojny s Win7 Ultimate, ktory mam uz dva roky nainstalovany, aktualizovany neskor na SP1 a pravidelne aktualizovany zaplatami. Nemozem na system povedat ani kriveho slova, je stabilny a plne pouzitelny. Prechod na Win8 by bola asi zmena, musel by som si zvykut na niektore nove veci a zmeny, pripadne pouzit utility na zmeny, aby sa co najviac podobal na Win7.
Volba je v tvojom pripade na teba, ak sa rozhodnes pre 64-bit verziu Win7 alebo Win8, v ani jednom pripade neurobis chybu.
S Win8 nemam ziadnu skusenost a nemam dovod to skusat, pretoze ako som bol spokojny s XP SP3, tak som teraz nadmieru spokojny s Win7 Ultimate, ktory mam uz dva roky nainstalovany, aktualizovany neskor na SP1 a pravidelne aktualizovany zaplatami. Nemozem na system povedat ani kriveho slova, je stabilny a plne pouzitelny. Prechod na Win8 by bola asi zmena, musel by som si zvykut na niektore nove veci a zmeny, pripadne pouzit utility na zmeny, aby sa co najviac podobal na Win7.
Volba je v tvojom pripade na teba, ak sa rozhodnes pre 64-bit verziu Win7 alebo Win8, v ani jednom pripade neurobis chybu.
Ja by som na tvojom mieste siel urcite do Win 7. Osobne sa mi novy windows vobec nepaci, co si mysli aj ovela viac ludi...
btw. prave som cital takuto newsku: link.
PS: a to ze kazdy druhy win je dobry -> tento nazor zdielam aj ja
btw. prave som cital takuto newsku: link.
PS: a to ze kazdy druhy win je dobry -> tento nazor zdielam aj ja
-
TommyHot
Addict
Windows 8 je paradny, rychlejsie bootuje, celkovo je sviznejsi ako 7, ma nizsie HW naroky, ma predinstalovane metro appky, ktore su plne pouzitelne (a je ich out of box naozaj dost) atd. Ja som spokojny. A btw nikto ta nenuti pouzivat metro ak nechces. Mas tam aj standardny windows UI.
So vsetkym suhlasim co napisal TommyHot.
W8 > W7
Kde sa da vypnut metro? Metro sa daju vypnut v nejakej beta verzii. Ale v normalnej sa neda. Nenasiel som to. Myslim, ze sa neda.TommyHot napísal:Windows 8 je paradny, rychlejsie bootuje, celkovo je sviznejsi ako 7, ma nizsie HW naroky, ma predinstalovane metro appky, ktore su plne pouzitelne (a je ich out of box naozaj dost) atd. Ja som spokojny. A btw nikto ta nenuti pouzivat metro ak nechces. Mas tam aj standardny windows UI.
-
TommyHot
Addict
Nepisem, ze sa da vypnut. Pisem, ze ta nikto nenuti pouzivat ho.
-
MeanSeriously
Medium Star
Dá sa povedať že Win8 má aplikáciu "Desktop" a tá je veľmi podobná Win7. V každom prípade, ak nechceš byť kontrolovaný na každom kroku, voľ Win7. Ak ti to nevadí, tak Win8 vlastne "obsahuje" Win7, resp Win7 UI, kde môžeš inštalovať nemetrové aplikácie, mať okná etc. Síce to má trochu rozdielnu "metrovú" grafiku, ale je to Win7 UI
Dole máš porovnanie Win7 vs Win8. Skoro identické :)
Dole máš porovnanie Win7 vs Win8. Skoro identické :)
Po spusteni Windows8 musis vzdy v tom Metre kliknut Desktop. Ponuka Štart je prec. Tlacitko vypnutia/restartovania je uplne zasite ze musis kliknut 5x aby si sa k nemu dostal. Musis si dat aplikaciu, ak chces klasicku Pounku Štart. Mne sa Win8 nepaci, aj ked su to iba drobnosti.
Z tých screenshotov mi pripadá Windows 8ka ako nejaká alfa verzia 7ky. Už mám doma na disku inštalačku 8ky nejaký ten týždeň, ale neviem sa donútiť ju skúsiť nainštalovať. Neviem... keby som mal dotykový displej, idem rovno do 8ky.. ale s myškou sa mi nechce behať po tých štvorcoch..... aj keď viem, že Microsoft ma to skôr-či-neskôr donúti spraviť.
Toto som nejako nepochopil...Mozes mi to vysvetlit ?MeanSeriously napísal:V každom prípade, ak nechceš byť kontrolovaný na každom kroku, voľ Win7.
-Už bolo spomenuté, že ak si dáš Desktop na prvú pozíciu v Metre, dostaneš sa doňho jedním stisknutím Enteru -> žiadny problém s klikaním.Everhard napísal:Po spusteni Windows8 musis vzdy v tom Metre kliknut Desktop. Ponuka Štart je prec. Tlacitko vypnutia/restartovania je uplne zasite ze musis kliknut 5x aby si sa k nemu dostal. Musis si dat aplikaciu, ak chces klasicku Pounku Štart. Mne sa Win8 nepaci, aj ked su to iba drobnosti.
-Chýbajúci Štart nie je problém.
-V Desktope stlač Alt+F4 a môžeš si robiť čo chceš.
ja by som sa už nevrátil k win7. Mať za 15sek kompletne zapnutý/nabootovaný pc, lepšia optimalizácia. Ako používateľ desktopu beriem metro ako zbytočný doplnok, ktorý absolútne nepoužívam (okrem ponuky štart). Išiel by som do win8 už len z dôvodu "novší windows -> lepšia technológia" čo v tomto prípade platí.
-
hojko
Site Admin
M4RoS3K: Nebude to skor tym, ze mas v novom pc/notebooku SSD disk??? 
Hojko ja mam asi 5 rocny platnovy hardisk a W7 sa bootovala asi tak 35s a teraz W8 za tych 15s max.
hojko: jasné že je, ale win7 mi na SSDčku načíta tak za 30 sec. Navyše som dával win8 aj na platničkový disk (WD Blue) a tam to bolo za cca 40 sekúnd.
-
drodos
Medium Expert
windows 8 = windows 7 + rychlejsi boot + metro
moja osobna skusenost s windows 8 je dost pozitivna , kedze rychlo bootuje, reakcie systemu su o nieco rychlejsie ako u windows 7
ak mas rad "klasicky" shell ostan u windows 7
ak mas rad nove moznosti vyskusaj windows 8
ak si extremny pripad ako ja vytvor si "lite" verziu windows a pouzivaj tu (osobne mam windows vista ultimate so sp2 "lite" a iny windows si dlhy cas uz nedam
)
moja osobna skusenost s windows 8 je dost pozitivna , kedze rychlo bootuje, reakcie systemu su o nieco rychlejsie ako u windows 7
ak mas rad "klasicky" shell ostan u windows 7
ak mas rad nove moznosti vyskusaj windows 8
ak si extremny pripad ako ja vytvor si "lite" verziu windows a pouzivaj tu (osobne mam windows vista ultimate so sp2 "lite" a iny windows si dlhy cas uz nedam
pani, neviem ako vas, ale mna cas bootovania nesere, pouzivam sleep...
Nápodobne ako beardie, ale win 8 som si nahodil v oktorbri a som spokojný. Mám rád nové veci, preto ho mám a zvykol som si aj na "metro" a klasický shell mi ani nechýba. Všetko je to o zvyku
.
Včera som inštaloval na 1 book a jeden pc
ASUS X52F- Core i3,Intel HD Graphics,3GB DDR3 1066MHz,500GB 5400RPM, notebook bezi ovela sviznejsie, uzivatel je nadpriemerne spokojny, no ma trosku nezvyk, ale hovoril ze sa pokusi zvyknut
HP TouchSmart 520-1012ci tu kvoli dotyku je samozrejme lepsia volba 8, no uzivatel bol taktiez nadseny z rychlosti toho OS
(Core i5-mobilna ver s 2jadrom (T) , 6GB DDR3 1333MHz,ATi 6xxxM GPU
moja osobna konfiguracia
AMD Athlon X2 4800+, ASUS M2N-MX SE PLUS, 2GB DDR2 667MHz, Hitachi 80GB ATA-133 HDD 7200RPM 2MB cache OS HDD + 160GB s 8mb tiez Hitachi, GT220 oc @ 720/1536/875MHz (Core/Shader/Mem), So sestrou hodnotime kladne, ovladace zo 7cky bezproblemove,Multitasking sa zlepsil oproti XP/7, boot je rychlejsi oproti 7, o nieco malo pomalsi nez na XP
Takže, ak máš aspoň priemerne 2 jadro, 2GB+ RAM, vrelo odporúčam ísť do 8
ASUS X52F- Core i3,Intel HD Graphics,3GB DDR3 1066MHz,500GB 5400RPM, notebook bezi ovela sviznejsie, uzivatel je nadpriemerne spokojny, no ma trosku nezvyk, ale hovoril ze sa pokusi zvyknut
HP TouchSmart 520-1012ci tu kvoli dotyku je samozrejme lepsia volba 8, no uzivatel bol taktiez nadseny z rychlosti toho OS
moja osobna konfiguracia
AMD Athlon X2 4800+, ASUS M2N-MX SE PLUS, 2GB DDR2 667MHz, Hitachi 80GB ATA-133 HDD 7200RPM 2MB cache OS HDD + 160GB s 8mb tiez Hitachi, GT220 oc @ 720/1536/875MHz (Core/Shader/Mem), So sestrou hodnotime kladne, ovladace zo 7cky bezproblemove,Multitasking sa zlepsil oproti XP/7, boot je rychlejsi oproti 7, o nieco malo pomalsi nez na XP
Takže, ak máš aspoň priemerne 2 jadro, 2GB+ RAM, vrelo odporúčam ísť do 8