Pomale pc
Pomale pc
Dobry den mam problem s mojim pc že je strašne pomalý,načitavanie windowsu a celkovo programov mu stašne dlho trva.Parametre pc su foxconn 662mx,intel celeron D 3.06ghz,2gb ram,nvida geforce 9500gt 1gb,disk je western digital 250gb,a zdroj fortron 350w ja viem že je to pc na urovni didaktiku ale na novy zatial nemam.
Re: Pomale pc
nahod cisty system, po x rokoch je v nom tona bordelu
A aky windows tam mam dat?
Nebol by rýchlejši windows 2000.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
nie
A nemohol by som tam dat silnejši procesor lebo ramky už viacej asi doska nezobere ale lepši procesor možno hej.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
take hrozne slabe pc sa cuduj
zislo by sa ti upgrade
ako pisu kolegovia najlepsia pomoc je reinstalacia systemu.
urcite ti neodporucam upgrade toho PC, bola by skoda do toho cpat dalsie peniaze, radsej setri na novy
urcite ti neodporucam upgrade toho PC, bola by skoda do toho cpat dalsie peniaze, radsej setri na novy
A kebyže tam dam len nejake diely nove ako doska procesor, dalo by sa s toho ešte niečo použit?
Nie.
škoda lebo graficku kartu som kupoval pred rokom a pol a hovorily že neni silna ale ani slaba.
-
typek61
Darca
tym upgrade som myslel komplet pc updatovat nie len procak a podobne.
napis ake hry hravas ale na nove hry je uz moc stara
napis ake hry hravas ale na nove hry je uz moc stara
-
MichalkoOo
Zablokovaný
slabá aj na staré hry
Cela seria 9xxx GT je sracka, su to iba precislovane 8xxx pokial viem a maju este aj slabsie cipy.
-
typek61
Darca
ja som si na 9600GT 512MB zahral v pohodke GTA 4 na medium 
GTA 4 je narocne na procesor, nie grafiku.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
a 9600 je o dosť lepšia ako 9500
-
drodos
Medium Expert
reakcie,boot,nacitanie,atd. windows su priamo umerne rychlosti pevneho disku
neuvadzas v popise aky mas disk ale dedukujem ze sa jedna o ATA/IDE 5400 ot. disk (vzhladom na zvysok zostavy) + casove obdobie pouzivanie windows (ak sa jedna o windows 7 staci ti defragmentovat disk + vycistit systemovu particiu)= pomaly windows
ako uvadzaju kolegovia cistou instalaciou nic nepokazis , samozrejme treba potom davat pozor co instalujes a stahujes (z mojej osobbnej skusenosti windows vista,7,8 su stabilnejsie a efektivnejsie ako stare xp inak povedane pokial nechas windows registry bez zmeny t.j. nebudes pouzivat "osvedcene" cistice registrov ,windows by ti mal bezat svizne dlhe casove obdobie)
ohladom veci upgrade:
ako prvu vec vymen zakladnu dosku za novu , osobne som par tyzdnov dozadu kupil tuto dosku:
http://www.alza.sk/asrock-g31m-gs-r2-0-d252835.htm
-dobre vie taktovat + siroka podpora pre procesory , nevyhodou je samozrejme stary socket
ako druhu vec by som dokupil ssd disk
na slusnom bazari ho zozenes aj pod 30€
ako tretiu vec a to aj najdolezitejsiu je upgrade cpu
-ak by si si nechal svoju sucastnu dosku kup si core 2 duo e4700
ak by si si kupil novu (predpokladajme rovnaku ako mam ja) mas siroky vyber
neuvadzas v popise aky mas disk ale dedukujem ze sa jedna o ATA/IDE 5400 ot. disk (vzhladom na zvysok zostavy) + casove obdobie pouzivanie windows (ak sa jedna o windows 7 staci ti defragmentovat disk + vycistit systemovu particiu)= pomaly windows
ako uvadzaju kolegovia cistou instalaciou nic nepokazis , samozrejme treba potom davat pozor co instalujes a stahujes (z mojej osobbnej skusenosti windows vista,7,8 su stabilnejsie a efektivnejsie ako stare xp inak povedane pokial nechas windows registry bez zmeny t.j. nebudes pouzivat "osvedcene" cistice registrov ,windows by ti mal bezat svizne dlhe casove obdobie)
ohladom veci upgrade:
ako prvu vec vymen zakladnu dosku za novu , osobne som par tyzdnov dozadu kupil tuto dosku:
http://www.alza.sk/asrock-g31m-gs-r2-0-d252835.htm
-dobre vie taktovat + siroka podpora pre procesory , nevyhodou je samozrejme stary socket
ako druhu vec by som dokupil ssd disk
na slusnom bazari ho zozenes aj pod 30€
ako tretiu vec a to aj najdolezitejsiu je upgrade cpu
-ak by si si nechal svoju sucastnu dosku kup si core 2 duo e4700
ak by si si kupil novu (predpokladajme rovnaku ako mam ja) mas siroky vyber
Disk je tam napisany a je western digital 250gb a je to sata, windows xp sa načitava tak 2-3minuty a windows 7 tak 4 minuty podla toho či tam mam aj skype antivirus a pod.