Takže určite ste sa už stretli zo stránkou na ktorej bolo niekoľko článkou pekne pod seba zoradených každý mal Nadpis ktorý zároveň fungoval jak niejaký druh Link-u a tak isto pod každým tým nadpisom bola dáka malá ukážka textu , úvod doňho .... po kliknutý na nadpis Vám zmizli všetky ostatné články a otvoril sa Vám len ten na ktorý ste klikli ..... Potreboval by som to vedieť spraviť ale nenapadá ma ako by sa to dalo teda jeden spôsob ma napadol a to taký že ku každému článku by som vytvoril úplne nový INDEX do ktorého by som zas musel vložiť základnú formu stránky + ten text ale to je veľmi zdlhávé a pokiaľ by som tam mal 40+ článkou tak každý by mal mať vlastný index ?
HTML články Prosím pomôžte
HTML články Prosím pomôžte
Ahojte ... Prosím pomôžte mi , neviem ako mám spraviť zobrazovanie určitého textu neviem to presne vysvetliť čo chcem ale skúsim to a dúfam že ma pochopíte
Takže určite ste sa už stretli zo stránkou na ktorej bolo niekoľko článkou pekne pod seba zoradených každý mal Nadpis ktorý zároveň fungoval jak niejaký druh Link-u a tak isto pod každým tým nadpisom bola dáka malá ukážka textu , úvod doňho .... po kliknutý na nadpis Vám zmizli všetky ostatné články a otvoril sa Vám len ten na ktorý ste klikli ..... Potreboval by som to vedieť spraviť ale nenapadá ma ako by sa to dalo teda jeden spôsob ma napadol a to taký že ku každému článku by som vytvoril úplne nový INDEX do ktorého by som zas musel vložiť základnú formu stránky + ten text ale to je veľmi zdlhávé a pokiaľ by som tam mal 40+ článkou tak každý by mal mať vlastný index ?
to je dosť blbosť tak prosím Vás pomôžte mi ako by sa to dalo spraviť jednoduchšie .... Ak by sa dalo tak v HTML jazyku
Ďakujem Vám
-
gumb4ll
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: HTML články Prosím pomôžte
Ahoj,
robiť to v html je podla mňa blbosť, na to potrebuješ php.
Predstav si situáciu, že budeš chcieť zmeniť, prípadne opraviť nejakú časť ktorá sa nachádza v základnej forme stránky, tak budeš musieť editovať všetky html súbory, a to je zbytočne veľa roboty (a obzvlášť ak máš napríklad 20+ súborov).
Otázka možno nastáva, či to chceš použiť na už existujúcej stránke, alebo ideš nanovo vytvárať? Ak nanovo možno by si mohol použiť nejaký CMS.
To je môj názor, ale určite si počkaj na vyjadrenie väčších odborníkov ako som ja
.
robiť to v html je podla mňa blbosť, na to potrebuješ php.
Predstav si situáciu, že budeš chcieť zmeniť, prípadne opraviť nejakú časť ktorá sa nachádza v základnej forme stránky, tak budeš musieť editovať všetky html súbory, a to je zbytočne veľa roboty (a obzvlášť ak máš napríklad 20+ súborov).
Otázka možno nastáva, či to chceš použiť na už existujúcej stránke, alebo ideš nanovo vytvárať? Ak nanovo možno by si mohol použiť nejaký CMS.
To je môj názor, ale určite si počkaj na vyjadrenie väčších odborníkov ako som ja
-
lowmanek
Light Professional
Tak nejak....robit to cez html je chore...presne ako hovori gumb4ll, ak sa nechces ucit nic nove (PHP alebo iny jazyk, ktory vie pracovat s DB), tak CMS (napr. wordpress) bude najlepsie riesenie
Tak momentálne sa nechem učiť nič nové .... a čo sa týka CMS ako to mám vložiť do môjho už existujúceho kódu stránky ?
Ak sa nechceš učiť nič nové tak neviem aký zmysel malo založenie tohto threadu. Kedže sa to dá riešiť len čisto cez HTML ,ale je to odveci budeš sa musieť naučiť niečo nové.
// Mohli by ste predch. komentáre písať jasnejšie pre iných začiatočníkov napríklad
robiť to v html je podla mňa blbosť, na to potrebuješ php
Robiť v HTML to musí tak či tak kedže potrebuje niečo na strane klienta ( Samozrejme dá sa použiť aj Flash, Applet a podobné veci ,ale... ), PHP je logika na strane server ,ktorá vygeneruje tú kopu HTML bez potrebného manualného písania.
( Ja by som to tak neriešil ) ,ale tebe to možno pomôže.
- Pokiaľ tam máš málo textu a nieje ho nekončene veľa ( Proste máš napríklad 10 článok a viac ich nepotrebuješ ) nahoď všetko do jedného HTML súboru a pridaj k tomu kúsok JavaScript. S tým poskrývaj nepotrebný content a po kliknutí ho proste odkryješ. Prípadne to urob tak ,že JS ti bude brať z URL nejaký postfix napríklad .../1 a podľa toho bude odkrývať články... ( Stále pôjde len o jedno HTMLko ,v ktorom je kompletne všetko len sa to bude vyberať... ).
No samozrejme k tomu budeš potrebovať naštudovať si JS. Ak sa ti nechce tak si to napíš 40+ krát resp. tam pôjde už asi len o kopčenie a menenie textu
// Mohli by ste predch. komentáre písať jasnejšie pre iných začiatočníkov napríklad
robiť to v html je podla mňa blbosť, na to potrebuješ php
Robiť v HTML to musí tak či tak kedže potrebuje niečo na strane klienta ( Samozrejme dá sa použiť aj Flash, Applet a podobné veci ,ale... ), PHP je logika na strane server ,ktorá vygeneruje tú kopu HTML bez potrebného manualného písania.
( Ja by som to tak neriešil ) ,ale tebe to možno pomôže.
- Pokiaľ tam máš málo textu a nieje ho nekončene veľa ( Proste máš napríklad 10 článok a viac ich nepotrebuješ ) nahoď všetko do jedného HTML súboru a pridaj k tomu kúsok JavaScript. S tým poskrývaj nepotrebný content a po kliknutí ho proste odkryješ. Prípadne to urob tak ,že JS ti bude brať z URL nejaký postfix napríklad .../1 a podľa toho bude odkrývať články... ( Stále pôjde len o jedno HTMLko ,v ktorom je kompletne všetko len sa to bude vyberať... ).
No samozrejme k tomu budeš potrebovať naštudovať si JS. Ak sa ti nechce tak si to napíš 40+ krát resp. tam pôjde už asi len o kopčenie a menenie textu
Chápem ..čiže ak to chem mať všetko pekne úhladne a spravené poriadne treba PHP ....nebolo by na škodu ho vedieť takže sa to pokúsim predsa len naučiť
Mohli by ste mi sem postnúť dáke dobré stránky na PHP z kade sa ho fakt naučím
.... a Ďakujem za všetki odpovede 
-
lowmanek
Light Professional
No, da sa to aj cez HTML, len je to ku*va vela roboty a ked chces nieco zmenit, tak sa iba chytis za hlavu...
Tu su nejake tut. k PHP http://www.w3schools.com/php/php_ref_array.asp, ale ak to neplanujes inak v buducnosti vyuzit, tak pouzi CMS
Tu su nejake tut. k PHP http://www.w3schools.com/php/php_ref_array.asp, ale ak to neplanujes inak v buducnosti vyuzit, tak pouzi CMS
Ďakujem a ešte aký program by ste mi na PHP odporúčali ?
HTML som robil v Dreamvieweri
HTML som robil v Dreamvieweri
-
Grim
Darca
...niektorí používaju PSPad...na jednoduché veci stačí obyčajný Poznámkový blok...
-
awtt
Medium Professional
subime text 2
-
MeanSeriously
Medium Star
awtt - hádam Sublime Text 2, ale keď to budeš chcieť spustiť, budeš potrebovať tiež nejaký programík (resp. súbor porgramíkov :) ), Ak máš Win tak WAMP, ak Linux tak LAMP. Máš tam Apache, MySQL (databáza) a PHP :)