AJAX + textarea

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
xolau
Light Expert
Light Expert

AJAX + textarea

Príspevok od používateľa xolau »

Dobrý večer, mám menší problém ktorý mi robí nervy už dlhšie a neviem ho vyriešiť. Skúšal som už všetko možné no nič nepomohlo, tak sa obraciam na Vás, možno niekto vie ako na to.
Takže v skratke, mám v html <textarea id="htmlvalidate"> do ktorej vpíšem dáta z PHP ktoré potom upravujem a následne chcem cez ajax uložiť do txt súboru. Teda vlastne niečo ako simple texteditor. Ajax vyzerá takto:

Kód: Vybrať všetko

<script type="text/javascript">
     function save(){
     var content = $("#htmlvalidate").val();

$.ajax({
         type: "POST",
         url: "save_links.php?links='.$getLINKS.'",
         data: "changes=" + content,
         success: function(e){
             $("#s").html(e);
         }
     });
}
</script>
Mám input button ktorým volám funkciu save. V php mám tento script na spracovanie údajov ako potrebujem:

$c = $_POST["changes"];
$fileTOREPLACE = $_GET ['links'];
$openEXISTFILE = fopen($fileTOREPLACE, "w+");
$writeTOFILE = fwrite($openEXISTFILE, $c);
Celkovo všetko funguje tak ako má, lenže mi neuloží všetko. V textarey mám html kódy, teda linky. po editácií mi však neuloží všetko ale len pár riadkov, a záhadne pridá toto na začiatok a0000609" a potom pokračuje časť.

Fakt už neviem kde by bola chyba. Dúfam že som to vysvetlil pre pochopenie. Za každú pomoc ďakujem :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: AJAX + textarea

Príspevok od používateľa audiotrack »

to odseknutie časti obsahu bude na 99% spôsobene tým, že tam pcháš nijako neošetrený vstup. Potom ti zoberie len časť po prvý & a zvyšok odignoruje, lebo to bude ako druhá premenná v POST požiadavku. Premenné a ich hodnoty sa v POST totiž oddelujú cez & rovnako ako pre GET (a teda ak tam posielaš odkazy, tak s vysokou pravdepodobnosťou nejaký obsahuje v svojej url nejaké get parametre). Vyriešiť to môžeš buď tak, že ten vstup ošetríš (serialize, escape...) alebo to nepošleš ako string ale json objekt:

<script type="text/javascript">
     function save(){
     var content = {changes: $("#htmlvalidate").val() };

$.ajax({
         type: "POST",
         url: "save_links.php?links='.$getLINKS.'",
         data: content,
         success: function(e){
             $("#s").html(e);
         }
     });
}
</script>
ak vyriešiš toto, a bude tú sekvenciu na začiatok súboru dávať stále, tak budeme rozmýšlať čo to je :) Možno nejaká forma BOM, ale google mi nič rozumné nevyhodil
xolau
Light Expert
Light Expert

:shock: Funguje super :) Cez serialize som to skúšal no haprovalo to tiež. Takto 100% Fakt vďaka, pol dňa gúglenia nepomohla a pár minút tu.. :wink: Ďakujem, k+
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

inak ten kod dúfam že je iba ukážkový a nemáš to tak naozaj, lebo ak ti prídem na url save_links.php?links=index.php a do changes ti napíšem časť php kodu na zmazanie napríklad celého obsahu adresáru tak skús hádať čo sa stane :) Nikdy by si nemal takto ľahostajne pristupovať k súborom a meniť ich, hlavne ak súbor ktorý ideš meniť aj jeho obsah pochádza od užívatela
xolau
Light Expert
Light Expert

Takto to mám reálne, pretože toto mi bude fungovať len na localhoste (len pre mňa) takže som neošetroval takéto veci lebo som to považoval za bezpredmetné :P
Napísať odpoveď