Ovládač na Windows

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Ovládač na Windows

Príspevok od používateľa BX »

Zdravím, má tu niekto skúsenosti s tvorbou ovládača pre Windows?

Mám Windows Driver Kits, mám napísaný jednoduchý ovládač (je tam len DriverEntry, ale malo by to stačiť)
Ovládač bez problémov skompilujem. Mám teda súbor .sys aj .inf (a nejaké ďalšie)
Toto všetko by malo byť v poriadku. Môj problém je: Ako, do pekla, ho do windows zavediem? Nemá priradený žiadny hardware, chcem si to len odskúšať a volať ho z programu cez CreateFile, ReadFile a WriteFile. Ale nemôžem nič, kým ho do systému nejako nezavediem.

Pravý klik na .inf súbor a install vyvolá chybu "this file does not support this method of installation"
Už som prehrabal snáď celý google, ale asi mi stále niečo uniká. Vie niekto poradiť?
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ovládač na Windows

Príspevok od používateľa metthal »

BX
Addict
Addict

Re: Ovládač na Windows

Príspevok od používateľa BX »

Tak na tento programík som veru nenarazil. Snáď to rozchodím, vďaka :)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2013, 15:51)
Zle je chlapi. Trápil som sa s tým dlho, aj som to už pomaly vzdal, ale nedá mi to aby som nerozchodil jeden debilný ovládač na windows.

Robím na windows 7 a mám WDK 7.1.0 (teda nerobím cez visual studio)
Napíšem si ovládač, ktorý má funkcie DriverEntry, EvtDriverDeviceAdd, EvtIoDefault, EvtIoRead, EvtIoControl a EvtIoWrite.
Použijem programík dseo13b.exe na podpísanie ovládača a OSR Loader pre jeho registrovanie.
Všetko prebehne v poriadku, driverquery ho vidí takto (príloha, druhý zdola, názov mpp)

Ako ho teraz zavolám z programu? Všetky moje pokusy zlyhávajú na "specified file not found". (Skúšam sym. link \\\\.\\mpp, cestu cez DosDevices aj cesty definované v kóde aj .inf súbore a stále nič)
Robím snáď niečo zle?
Napísať odpoveď