Zdravím.
Dávam známemu dokopy postarší notebook na ktorom je 40 GB IDE/ATA disk s pár chybnými sektormi (viď screen).
Má zmysel ešte niečo riešiť s týmto diskom ? Ak áno, prosím poradte aj nejaký dobrý program na to určený.
Ďakujem za odpovede.
HDD opraviť alebo vymeniť ?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: HDD opraviť alebo vymeniť ?
...čím skôr zálohovať data a vymeniť...s tým nič nespravíš...nie všetko sa dá opraviť...
urcite ho vymen, ten disk uz dokopy nedas, pretoze chybne sektory budu stale len pribudat, a potom o nieco prides a bude lutovat...
zalohuj potrebne data a bude treba kupit alebo zohnat novy...
zalohuj potrebne data a bude treba kupit alebo zohnat novy...
Niekde som cital ze sa tie chybne sektory daju zablokovat aby sa nedali pouzivat, co myslite moze to fungovat alebo budu pribudat dalsie take sektory? Bohuzial moj HDD mam asi 6 rokov a nemam nanho zaruku
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Áno predĺži to životnosť, no časom aj tak pribudnú ďalšie chybné sektory a bude ho potrebné vyhodiť.
taka normalna doba, po ktorej zacne nieco na disku odchadzat, kazdopadne, je to mala kapacita, netreba ti tak ci tak vacsiu?
ano vadne sektory sa zablokovat daju ale skor ci neskor sa zacnu objavovat dalsie a dalsie, ja na tvojom mieste by som ten disk neriesil vobec a co najrychlejsie zohnal novy