teplota procesora
-
debilko256
Amateur
teplota procesora
je podla vas optimalna teplota procesora amd phenom ii x 4 840 60 stupnov celzia ak mam otvorene skype a prehliadac chrome?(podla mna sa prehrieva pocitac je stary jeden rok) nejak sa mi to nezda dosiahol uz aj teplotu nad 100 celzia automaticky sa vypol prosim o rady dakujem.
Re: teplota procesora
co tam mas za chladic???
kazdopadne ja by som tie tepltoy moc neriesil ten kremik znese... ale ak sa ti vypina tak niekde problem bude, skus prepastovat chladic, a uvidis co to povie ked nepomoze kup nieco lepsie
kazdopadne ja by som tie tepltoy moc neriesil ten kremik znese... ale ak sa ti vypina tak niekde problem bude, skus prepastovat chladic, a uvidis co to povie ked nepomoze kup nieco lepsie
Vitaj na fore, dobry nick si si zvolil 
Nepises aky mas chladic, takze pre zaciatok povysavat, prepastovat, poriadne pritlacit
Nepises aky mas chladic, takze pre zaciatok povysavat, prepastovat, poriadne pritlacit
-
debilko256
Amateur
sem na tomto foru novy ten nick ale nevystihuje moje iq(len upozornujem do hardwaru sem vul ) tak chladic mam zakladny co mi dali k procesoru dosku mam ASRock-N68-S3 UCC ramku 4Gb ddr 3 graficku Nvidia gForce gt 220 ddr5 1Gb .
Ps co znamena prepastovat?Doplnit pastu na procesor?
//obrazky vkladaj do priloh
Ps co znamena prepastovat?Doplnit pastu na procesor?
//obrazky vkladaj do priloh
-
MichalkoOo
Zablokovaný
zoškrabať starú pastu z procesora a dať novú.. Na 99% stará skamenela takže ak chladič nepôjde dole trochu ho pofénuj
das dole CPU cooler, medzi chladicom a procesorom ktory je osateny v sockete je nanesena tenka vrstva teplovodivej pasty, kvoli tomu ze chladic a rovnako aj procesor nemaju dokonale hladky povrch, a ked ich prilozis mozu byt medzi nimi diery (ale to ty volnym okom neuvidis to je fakt malicke) preto sa tam dava ta pasta ktora to vyplni
kupis ju v obchode, vacisnou to byva v takej inekcii malej, 100% liehom das dole tu staru pastu a nanesies tenku vrstvu novej, a poriadne chladic pripevnis... to by malo pomoct, ak nie bude treba lepsi chladic (co ti aj odporucam sice neviem jake maju AMDcka teraz stock chladice ale vacisnou su velmi hlucne so slabou ucinnostou) tak by sa ti ten chaldic aj oplatil... (teplota, hluk)
ak stym pastovanim budes mat problem hod typ socketu do youtube a najdes video jak sa to robi priamo stvojim typom a budes videt ako nato
// to MichalkoOo:
uurcite by som ju nijako "nezoskraboval", sice ten kus kremiku znese ale myslim ze bude mudrejsie ak si zozenes handricku, lieh a krasne ti to pojde dole
kupis ju v obchode, vacisnou to byva v takej inekcii malej, 100% liehom das dole tu staru pastu a nanesies tenku vrstvu novej, a poriadne chladic pripevnis... to by malo pomoct, ak nie bude treba lepsi chladic (co ti aj odporucam sice neviem jake maju AMDcka teraz stock chladice ale vacisnou su velmi hlucne so slabou ucinnostou) tak by sa ti ten chaldic aj oplatil... (teplota, hluk)
ak stym pastovanim budes mat problem hod typ socketu do youtube a najdes video jak sa to robi priamo stvojim typom a budes videt ako nato
// to MichalkoOo:
uurcite by som ju nijako "nezoskraboval", sice ten kus kremiku znese ale myslim ze bude mudrejsie ak si zozenes handricku, lieh a krasne ti to pojde dole
-
debilko256
Amateur
inak moj pc je absolutne tichy chladic vobec ani nepocut
tak by som ho len prepastoval 
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
preto ze ho neni pocut mas take teploty
tak myslim ze BIOS v tej doske si dokaze regulovat ten chladic takze ak PC zatazi si dokaze zdvyhnut otacky...
-
debilko256
Amateur
tak otvoril som bednu chladic funguje ventilator toci pekne model chladic znacka : 1a02c3w00
skus bednu este poriadne vyfukat, pozri vi v rebrach chladica nieje prach a zbav sa ho...
pripadne pozri sa do biosu a nastav aby si regulaciu otacok riadila zakladna doska
pripadne pozri sa do biosu a nastav aby si regulaciu otacok riadila zakladna doska
-
debilko256
Amateur
no v biose nemam ani pary kde sa take nieco nastavuje