Aky converter pouzivate?
Aky converter pouzivate?
caute, potrbujem poradit nejaky kvalitny konverter , natocil som si cez fraps video , viem ze je viacero tychto converterov , chcel by som ale poradit ktory to dokaze co najviac zmensit , pripadne co k tomu budem potrebovat. dakujem, ak tu uz je tema sry...
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aky converter pouzivate?
Nejde o konvertor ako taký, ale o formát, do ktorého budeš konvertovať.
napr. do avi , proste take najpouzivanejsie , aby som ich mohol uploadovat.
Avi moze byt bez kompresie alebo komprimovany vo formate XviD, DivX a tak podobne.
ide mi hlavne o to , ze ked si natocim video cez fraps , priklad 4min=3gb , a ja by som to chcel zmensit aby som to rychlejsie mohol uploadovat
-
lekoklatik
VIP
Spominany divx/xvid, su pre avi asi najlepsie alternativy.
Ma to slusnu kvalitu a nie je to az tak velke.
Avsak tam by som siel viac do xvid-u (je to v podstate alternativa divx kvoli tomu ze divx ma niekedy problemy s "kompatibilitou" niektorych prehravacov kvoli tomu ze nie vzdy bol pouzity rovnaky "kontajner". preto vznikla open source alternativa zvana xvid. ale v podstate sa bavime o rovnakom codec-u). Tiez este MPEG-4 (xvid a divx tento codec v podstate vyuzivaju)
Ja by som napriklad volil dnes uz velmi pouzivany format *.mkv, to je h.264 codec. Tu je zas celkom tricky prist na to vycarovat pomer kvality a velkosti suboru.
Na nete zarucene najdes ci uz navody, tak aj vysvetlenie jednotlivych codec-ov a ich kontajnerov, etc..
Ma to slusnu kvalitu a nie je to az tak velke.
Avsak tam by som siel viac do xvid-u (je to v podstate alternativa divx kvoli tomu ze divx ma niekedy problemy s "kompatibilitou" niektorych prehravacov kvoli tomu ze nie vzdy bol pouzity rovnaky "kontajner". preto vznikla open source alternativa zvana xvid. ale v podstate sa bavime o rovnakom codec-u). Tiez este MPEG-4 (xvid a divx tento codec v podstate vyuzivaju)
Ja by som napriklad volil dnes uz velmi pouzivany format *.mkv, to je h.264 codec. Tu je zas celkom tricky prist na to vycarovat pomer kvality a velkosti suboru.
Na nete zarucene najdes ci uz navody, tak aj vysvetlenie jednotlivych codec-ov a ich kontajnerov, etc..
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som kedisi pouzival Total video convertor a Nera, vedeli konverzie do mnohych formatov