alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa CheZteR »

no ja ich urcite nepovazujem za monopol teda, coraz menej u nich nakupujem, maju najlepsi web, ktory uznavam pre jeho prehliadnost a odveci nie su ani hodnotenia produktov co tam su, ale spominanu rychlost dodania do 2 dni ma napr. aj Mall, z datacomu mi dokonca prislo minule este v ten den a to som objednaval po 15:30, mp3.sk tiez nie je na zahodenie...alzou by som monopol rozhodne nevolal
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja som zatial bohuzial s alzou nemal dobru skusenost. 2X som kupoval a vzdy im trvalo cca 2 dni nez mi napisali ze to mozem vyzdvihnut. No kedze som to potreboval cim skor kupil som v ageme.
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

balthier napísal: Neviem co tu dristas o posilach a docasnych ziskoch.Sam si napisal ze sme na slovensku co znamena ze v case financnej krizy si nebude nikto zaobstaravat posily naopak bude skrtit kde sa len da.Alza nema konkurenciu a moze si to dovolit.Stava sa z nich monopol a nema ich kto ohrozit takze tu budu takymto sposobom este velmi dlho.Pochybujem ze zato ze ty si bol s amazon spokojny nikto iny okrem teba nebol :lol:
Napísal som to viac menej ako príklad kedže sa tu píše zväčša o Vianociach kedy sú vyššie objednávky a jednoducho sa nestíha. Amazon bol opäť len ďalším príkladom chcel som poukázať nato ,že majú tých objednávok o kopec viac a všetko vybavujú bez problémov ( Nehovorím ,že každý kto si objednal balík, ho aj dostal, to si nemám ako overiť no určite natom boli lepšie ako zákazníci Alzy a to z akejkoľvek stránky... ).

Nerobím v Alze a nikdy som tam ani nebol takže neviem či tam pracovníci nestíhajú alebo miesto práce vypisujú po fejsbuku kktiny. Ak to bolo tým ,že boli zaneprázdnený neverím tomu ,žeby Alza nemala peniaze na nejakého brigádnika. Nepovedzte mi ,že Alza má také malé zisky ,že by si to nemohla dovoliť. Nuž je to každého vlastný biznis ja mať Alzu radšej zaplatím o 300-400€ viac a mám o XX... nespokojných klientov menej a o čosi viac dobrých feedbackov. V prípade ,že nato pracovníci serú tak tí by dopadli dosť zle. Proste fin.kríza mi príde v tomto prípade ako výhovorka. Nemusia investovať peniaze do vybudovania nového skladu ,ale len pár € na brigadníka ,z ktorého sa toho aj tak dosť vráti.

Je mi to šuma fuk, kto ako robí tak dopadne...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@S-player
balthier sa snazil vysvetlit ze alza nepotrebuje toho brigadnika kvoli zlepseniu spokojnosti zakaznikov...ma uz dost velku klientelu, je skoro monopol takze si to moze dovolit - nepotrebuje zlepsovat sluzby
peniaze nanho urcite maju ale asi si vypocitali ze by ten brigadnik na seba nezarobil
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

@S-player-kebyze si veduci ty by si vazne zaplatil brigadnika a siel sa s tym pochvalit majitelovi?Pre neho je to len stratata a zbytocnost a tvoja neschopnost viest prevadzku.Alebo by si radsej zmykal maximum zo zamestnancov a pochvalil sa ako sa vsetko stiha a cashoval pochvalu odmeny premie?Keby si bol majitelom tak ani nevies ako je na tom firma mal by si v prdely ci je par zakaznikov nespokojnych lebo zisky by stale chodili a ty by si plaval v peniazoch.Nezaujimalo by ta nic.S amazonom je to trochu ine.Vtych krajinach maju trochu inu ekonomiku a pristup.Zamestnaci tam zarobia dost a tak sa nejaky veduci nemusi vtierat a setrit firme kde sa da.Maju dost zamestnancov a preto stihaju.Porovnaj Alzu s inymi firmami na slovensku a uvidis ze niekde je to este ovela horsie.Objednaval som si tablet dva tyzdne pred sviatkami v jednej nemenovanej mensej firme kde bola garancia do 7 dni.Myslis ze som ho dostal?Nie lebo tu zohral faktor aj dodavatel.Oni mozu garantovat no ked im to dodavatel nestihne dodat tak to oni neovplivnia.Preto sa stalo ze niektorym tovar nestihli dodat a niektorym zas ano.A preto je cela tato tema zbytocna lebo s tym proste treba na sviatky ratat.
S-player
Light Star
Light Star

Zaplatil by som brigadníka keby som bol majiteľom nie vedúcim. Hrá tam rolu ,ale viacero faktorov. Ako si napísal napríklad o tom žmykaní zamestnancov. Jasneže keby ostával zamestnancom čas tak najprv by som poriešil ich - aby žiaden čas nemali a makali na plno. No následne ,ak by to už viac nešlo došlo by k zaobstáraniu pridavnej sily - brigádnika. Vážne to je ,ale ťažko teraz povedať čo a ako by som robil. Aspoň momentálne by som vyžadoval spokojnosť zákazníkov a to aj na úkor peňazí ( Samozrejme neobetoval by som nato zase 70% z celkového zisku proste nejakú časť ) no ,ale neviem možno keby bolo peňazí do bludu tak by som nato kašľal a užíval ich... :D
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Ako majitel by si sa nemusel starat o nic mal by si na to ludi ktory by ti umyvali hlavu a stale by si videl len to dobre co by ti tlacili do hlavy.Vidim ze si este nezazil na vlastnej kozi co je to zmykanie a ako to prebieha.Kedy je u teba naplno?To neexistuje nieje ziadna hranica lebo musis stale efektivnejsie a rychlejsie az do pozadovaneho vyskledku kedy uz toho brigadnika potrebovat nebudes.Ja vravim z vlastnej skusenosti a pochybujem ze aj ty.Dalej sa uz nevyjadrujem nema to cenu.
S-player
Light Star
Light Star

Áno, nemám žiaden obchod a pod sebou kopu pracovníkou len som chcel vyjadrovať svoj názor k danej veci a ako by som ju riešil ja ( Pravdepodobne ). Chápem o čom píšeš. V každom prípade ide ,ale o daného človeka, vzťahy medzi ním a pracovníkom a tak ďalej... ( Jasne ,že keď máš veľkú spoločnosť a po sebou stovky tak ti to je ako sa hovorí 15 ,ale... ).

Čo je podstatné je to ,že Alza zrejme nepohnala svojich pracovníkov k 100% aktivite a ani nenašla nikoho iného na výpomoc inač by to nevyzeralo tak ako to vyzerá.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

S-player napísal:Nerobím v Alze a nikdy som tam ani nebol takže neviem či tam pracovníci nestíhajú alebo miesto práce vypisujú po fejsbuku kktiny.
S-player napísal:Čo je podstatné je to ,že Alza zrejme nepohnala svojich pracovníkov k 100% aktivite a ani nenašla nikoho iného na výpomoc inač by to nevyzeralo tak ako to vyzerá.
je uz dost hodin tak ked som to zle pochopil tak sorac...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

S-player ty nechápeš, čo je to 100%. Pred Vianocami sa nestíha v žiadnom obchode. By som ti prial zažiť ten ich december a potom sa ťa spýtam, či tých tvojích 100% z 1. 12. si odvádzal aj 23. 12. Osobne o tom pochybujem, lebo tie tlaky sa nedajú vydržať a výkon po toľkých nadčasoch musí klesnúť, lebo už budeš pernamentne unavené a na to, aby si mohol pracovať nebudeš potrebovať jednu kávu denne, ale 3, pri toľkej robote nepôjdeš na obed o 12-tej, ale o 16. a tak...... A brigádnika, však ten brigádnik ani nebude vedieť, čo od neho budeš chcieť, to by tam musel byť o mesiac skôr a to sú vždy pre vedenie ,,náklady," ktoré nechcú akceptovať.
wladas
Redeemer
Redeemer

@S-player
Z teba by veru nebol dobry podnikatel.
S-player
Light Star
Light Star

Nuž keď myslíš...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Tak alza ma urcite najlepsi vyber na trhu a tiez najlepsi e-shop. taktiez je velkym pozitivom dovoz na predajnu za tych 96c. Ceny maju na niektorych veciach dost prestrelené, ale zase casto ponukaju zlavy (aku som vyuzil vcera ja). Zatial som vsak nemal skusenost s reklamaciami, kedze som tam vacsinou kupoval lacnejsi spotrebny tovar.
Takze ja ich hodnotim kladne
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

dovoz na predajnu za 96centov :D ha ha ha , platťe si :D tu v KE je ALZA , chcel som tam niečo kúpiť, pozerám , doručenie na pobočku euro ... čo im drbe ?to je ako keby som si šiel kúpiť liter mlieka v obchode a platil ešte 1E naviac zato že ho tam v noci dovezú LOL , v datacompe som kúpil to isté a do dvoch dní na niektorej z troch pobočiek zadarmo a o 6E lacnejšie :D . Jediné čo ma alza dobré je eshop a jej popis tovaru . Smejem sa ako Alza dáva tie ich super zlavy, pričom cena zo zlavou je vyššia ako na ostatných eshopoch...

Navyše, datacomp má garanciu najnižšej ceny , takže keď nájdem na heureke nejaký tovar , na ktorom by sa dalo ušetriť par euro , stačí poslať pomocou ich formulára tu stránku a oni odpíšu či vedia spustiť alebo nie , už som to pri pár drahých veciach využil, sú fakt veľmi ochotný
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

len si uvedom, ze alza posiela vacsinu tovaru z prahy
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

.. a datacomp je lokalne Kosicka firma, ktora sa snazi expandovat, ved tu mame 4 pobocky :)
cize v tomto smere, ohladom dovozu tovaru, sa datacomp s alzou neda a nemoze porovnavat, je to irelevantne porovnavat, s ostatnym co napisal mr.joda ale suhlasim a ma pravdu, takto komunikovat s alzou ohladom ceny sa proste neda

/gothar: aj focus.sk ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pre kosicanov je aj tak najlepsie porovnat ceny v qcompe, datacome a v alze. Kazda firma ma niektore veci lacnejsie, pripadne ponuka aj inu znacku - napriklad datacom vobec nema v ponuke veci od Saiteku. A to priplacanie za dovoz na pobocku v alze mi nevadi pokial je celkova cena nizsia ako u konkurencie. Datacom niekedy nespusti ani cent a pri inom tovare sa da ist aj 30-40% dole.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co je to 1 euro za dovoz pri zostave za 700 eur alebo pri LCD za 150 eur? Podla mna je to zanedbatelne.
wladas
Redeemer
Redeemer

@test
asi nakupuje v alze rozky a mlieko
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Robiť paniku kvôli 96 centom? Srsly? Niekto by si tu dal zjavne vyvŕtať dieru do kolena aj kvôli jednému centu.

mr.joda: Nikto ti tam nekáže kupovať.

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2013, 15:17)
Ja som v pondelok večer o 23:56 odoslal objednávku (klávesnica, myš, podložka) a dnes o 11:15 som si to bol zobrať na pošte. Takže u mňa veľká spokojnosť, predovšetkým za rýchlosť.

Inak a Alzou mám iba dobré skúsenosti. Objednával som odtiaľ už veľa krát a nikdy nebol žiadny problém. Iba keď som si minulý rok kupoval nový pc, tak som si to bol radšej zobrať osobne do Trnavy. Nechcel som riskovať, že sa niečo poškodí počas prevozu kuriérom. Keď ich niekto zdrží a už nestíhajú, tak lietajú jak blázni.

Takže za mňa osobne môžem Alzu len odporučiť.
Napísať odpoveď