jednoduchý program na strihanie HD videí

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

jednoduchý program na strihanie HD videí

Príspevok od používateľa damiamarl »

Zdravím, hľadám jednoduchý program, kde si môžem skracovať videá HD rozlíšení. Skúšal som viacej programov, v Avidemuxe mi video sekalo aj so zvukom, v ďalšom išlo všetko v pohode, až na to, že skrátené videá už fixne sekali.
Rozmýšlal som nad app Sony Vegas no ten je platený
Hensym
VIP
VIP

Re: jednoduchý program na strihanie HD videí

Príspevok od používateľa Hensym »

Snáď nechceš platiť za profesionálny softvér keď ide o amatérsku domácu produkciu (usudzujem podľa tvojho príspevku). Ten Vegas je dobrá voľba, treba pohľadať na nete ako ho aktivovať zadarmo, určite to nájdeš do piatich minút. Platiť za takýto softvér by som bol schopný naozaj iba ak by som s prácami išiel von a zarábal. Pre domácu prácu by platil iba človek čo nevie čo z peniazmi, prípadne ich má navyše.

Viem, že sa tu warez nerieši. Môj príspevok za warez nepovažujem. :)
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Viem čo máš namysli, keď niečo iné nenájdem tak sa pozriem na túto možnosť :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mám natočené nejaké 6 videá z dĺžkou dokopy cca 1:30h. A chcel by som to nejak jednoducho spojiť a postrihať na nejaké 5 minutove videjko? Čo je na to dobré? Mám skúsiť to Vegas ako tu odporúčal Hensym?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ano, ale zvladne to aj pinnacle studio, vegas zvykne byt na prvy pohlad dost komplikovany
lukas9206
Addict
Addict

Diky, skúsim to pinnacle studio, keďže som z videom ešte v živote nič nerobil, tak hľadám niečo jednoduché :)

//autoeditácia príspevku (13 Jan 2013, 19:12)
Hmm, mám čo robiť kým sa s tým naučím, nechcem vidieť ako potom vyzerá Vegas :D Nenašlo by sa možno ešte nie čo jednoduchšie? Môj notebook s tým ma tiež problém a dosť to zamŕza.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

skus vegas :D
lukas9206
Addict
Addict

Tak som tu opäť. Dostal som sa k tomu až teraz, a skúsil som pinnacle studio. Ale to dlhé načítavanie videá je nenormálne. 10 minutóve HD video mi načítava aj cez hodinu. A pri tom sa môj book tak za vzdušní, že aj muzika hraje sekane :D Neviem či som mal len nejakú zlú verziu alebo čo, ale chcem niečo jednoduchšie. Nejaké iné nápady?
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Urcite vyskusaj Sony Vegas, tam nemas co pokazit. Ked tak render ale to si pozries par clankov a vies to.
nNa timeline len hodis to co chces, poposuvas ako chces a mas :).
Don
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Don »

Caute zdravim poradite mi dostal som kod na Pinnalce Studio 14 Ultimate HD len neviem kde to stiahnut kedze ten kod plati len na tu verziu najskor a nikde nieje trial verzia cez ktoru by som sa dostal k tomu aby som mohol zadat kod.

Vopred dik
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

lukas9206 napísal:Tak som tu opäť. Dostal som sa k tomu až teraz, a skúsil som pinnacle studio. Ale to dlhé načítavanie videá je nenormálne. 10 minutóve HD video mi načítava aj cez hodinu. A pri tom sa môj book tak za vzdušní, že aj muzika hraje sekane :D Neviem či som mal len nejakú zlú verziu alebo čo, ale chcem niečo jednoduchšie. Nejaké iné nápady?

jednoduchých programov čisto len sa strih (samozrejme nejaké prechody k tomu je samozrejmé- ale inak žiadny efekt, len strih) je nekonečne veľa... stačí napísať do googlu niečo na spôsob: "free video cutting program" - o krem toho že sú zadarmo, sú aj najjednoduchšie, ale okrem toho, že môžu pracovať len s povedzme neHD videami, alebo len s povedzme max jednou hodinou záznamu... a ešte k tomu sú nestabilné a pomalé- Sony Vegas, Adobe After effects, Adobe premiere, Final Cut Pro sú myslím špičkové, a ako tu písali, pre nie marketingové účely si ich zadarmo stiahneš... sú dobré, ale pre začiatočníkov skúšali tak Movie maker sú neskutočne neprehladné.... AAE, Premiere aj Final cut pro, najlepší je rozhodne Sony Vegas- síce mne osobne sa jeho prostredie nepáči, je to kvalitný nástroj... a čo sa týka zložitosti- ja som to "učil" pár ludí- spoližiakov či kamošov takto: záleží samozrejme aj na pluginoch a podobne, ale základná verzia SV, ke´d máš na pracovnej ploche vela zbytočností je hrozná, nechaj si tam iba NÁHLAD- okienko s videom, TIMELINE- to kde je video a audio stopa, a zoznma efektov- v tvojom prípade asi iba prechodov, a to odkial si budeš videá brať- otvorenú nejakú zložku- ostatné hovadiny okolo si zruš- teraz to bude prehladnejšie a chlapci z CZTUTORIALS spravili myslím skvelé video k tomuto- strih a začiatky-

prípadne toto:

myslím že ak si to pozrieš, bude sa dať-

a neviem ako si to myslel s "10 minutóve HD video mi načítava aj cez hodinu"- myslím tým renderovanie- čiže ke´d už spravené video dáš "vyrobiť" do videosúboru??
Napísať odpoveď