Projektor
Projektor
Ahojte. Idem si kúpiť do izby projektor, ale chcem si za to zistiť ešte pár vecí. Snáď sa to tu už neriešilo, ja som nič také nenašiel. Chcem ten projektor na filmy, aby bol aj s 3D a mal čo najlepšie rozlíšenie. Ale ešte predtým:
1. Bude sa dať napojiť na domáce kino bluray s reproduktormi? Tak že pustím niečo na prehrávači a to sa bude premietať z projektora a bude zvuk vychádať z reproduktorov?
Zatial dakujem. budem mat aj viac otázok.
1. Bude sa dať napojiť na domáce kino bluray s reproduktormi? Tak že pustím niečo na prehrávači a to sa bude premietať z projektora a bude zvuk vychádať z reproduktorov?
Zatial dakujem. budem mat aj viac otázok.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Projektor
Projektor služi rovnako ako monitor/TV. Bude to fungovať tak isto ako teraz, keď maš ku kinu pripojeny televizor.
ok, dakujem. takže aj DVD a bluray filmy tam pojdu ano?
A chcem sa spítať, že čo na projektoroch sú aj také možnosti, že sa dajú odstrániť čierne pásy z filmu zváčšením a pod. Ďakujem.
A chcem sa spítať, že čo na projektoroch sú aj také možnosti, že sa dajú odstrániť čierne pásy z filmu zváčšením a pod. Ďakujem.
-
Ryan Giggs
VIP
Zas plati to co vyssie. Da sa to nastavit rovnako ako na TV. Mas na vyber rozne formaty obrazu.
aha, dobre, len som sa chcel uistit.
A teraz za 3D. Kúpim si 3D bluray prehravac, 3D bluray film a 3D projektor. Iba to pustím, dám okuliare a hotovo, či treba niečo nastavovať a pod.?
A teraz za 3D. Kúpim si 3D bluray prehravac, 3D bluray film a 3D projektor. Iba to pustím, dám okuliare a hotovo, či treba niečo nastavovať a pod.?
-
Ryan Giggs
VIP
Hotovo. Nic netreba nastavovat. Zas a znovu, tak ako by to bol 3D televizor.
Este k tym ciernym pasom, filmy v hd su vacsinou v pomere stran 21:9, projektory tak ako TV v 16:9. Take u takych filmov prirodzene tie pasy budu. S tym nespravis nic. Ale nejake zoomovanie a pod. sa nastavovat da.
Este k tym ciernym pasom, filmy v hd su vacsinou v pomere stran 21:9, projektory tak ako TV v 16:9. Take u takych filmov prirodzene tie pasy budu. S tym nespravis nic. Ale nejake zoomovanie a pod. sa nastavovat da.
mam za to, ze pri pouziti projektora pasy nebudu, film ich neobsahuje, pasy "doraba" telka na mieste, ked nema co zobrazit
-
Ryan Giggs
VIP
Projektor ale tiez nema co zobrazit. Zobrazuje v nativnom rozliseni (ak je full HD, tak 16:9). Tie drahsie maju prisposobitelnu sosovku.
No prave, nema co zobrazit, tak bude zobrazovat 21:9 a po stranach nic.
Ale nehadam sa, pojdem otestovat
Ale nehadam sa, pojdem otestovat
-
Ryan Giggs
VIP
Nie po stranach. Hore a dole, tak ako ked pustis 21:9 na plazme ci LCD. Princip je tam uplne rovnaky. Projektor (ak je full HD) svieti nativne v obdlzniku 16:9. A ten nevies nijako menit (ak nema specialnu Cinescope sosovku), mozes menit iba velkost toho obdlznika ale nie pomer stran.
A pokial sa nemylim (nie som si ale isty, nechce sa mi hladat), tak informacia o pasoch je zakodovana priamo vo video subore aby ten tv vedel kde ich vlastne ma zobrazit.
A pokial sa nemylim (nie som si ale isty, nechce sa mi hladat), tak informacia o pasoch je zakodovana priamo vo video subore aby ten tv vedel kde ich vlastne ma zobrazit.
hej, chapem
ale ohladom tych pasov, tie vo filme nie su, ked si pustis film na monitore v okne, mas len film, nie film aj s pasmi
ale ohladom tych pasov, tie vo filme nie su, ked si pustis film na monitore v okne, mas len film, nie film aj s pasmi
-
Ryan Giggs
VIP
Pasy maš aj v okne. Monitor sa od TV nijako neliši. Čo za film tam pušťaš? Nie všetko je 21:9. Niektore filmy nie su v kinoformate. Ale ripy z 21:9 BD, ktore su v mkv či aj 700mb avi, pasy maju. Tie ktore su točene v 16:9 budeš mať samozrejme na celu plochu.
nechapeme sa, hovorim v okne, nie na fullscreene 
ked prepnes do FS, cierne pasy su samozrejme doplnene
ked prepnes do FS, cierne pasy su samozrejme doplnene
-
Ryan Giggs
VIP
Rozumieme sa. Su aj v okne. Skus ho ponaťahovať na vyšku a uvidiš.
to samozrejme ano...
reagoval som na:
reagoval som na:
ak si tym chcel nazvat AR filmu, tak ano...informacia o pasoch je zakodovana priamo vo video subore
no ja si chcem kupit projektor vo FULL HD, pretože čo som zaťial pozeral, je drahši od odtatnych asi o 200€, tak za t ukvalitu si radsej doplatim. Preto sa pitam aj za 3D, pretože zatia mam skúsenosť len z kina. Nemáme ani projektor a ani televízor.
Teraz sa chcem spítať za plátno. Našiel som všeliaké, no vylúčil som statívové, tie rolovatelné s motorčekom a štvorcové. Neviem, ako sa nazýva tá velkosť, ale chcem napr. 300x 350cm alebo menšie, ale obdlžnikové.
Je lepšie leské biele, matné biele alebo čierne plátno? Ďakujem.
Teraz sa chcem spítať za plátno. Našiel som všeliaké, no vylúčil som statívové, tie rolovatelné s motorčekom a štvorcové. Neviem, ako sa nazýva tá velkosť, ale chcem napr. 300x 350cm alebo menšie, ale obdlžnikové.
Je lepšie leské biele, matné biele alebo čierne plátno? Ďakujem.
-
Ryan Giggs
VIP
To zalezi na dispozicii izby, mnozstve svetla atd. Aj na preferenciach, nikomu vyhovuje viac matne, inemu leskle.
aha, jasne. No ta izba má dosť svetla a aj cez deň, ked sa zastrie, ale väčšinu času by som to pozeral skôr večer. Ale z vlastnej skúsenosti by si doporučil skôr ktoré? A tie v kiných sú lesklé či matné. To som si nikdy nevšimol. Vďaka.
-
tomášHozlár
Zablokovaný
Ryan Giggs: Počuj, vyzeráš, že sa dosť vyznáš v týchto projektoroch, tak aký mi doporučíš? Zatial som mal Epson, ten mal dosť slabé rozlíšenie, aspoň u mňa na plátne a odišla v ňom nejaká súčiastka a v oprave nám povedali, že je treba vymeniť aj žiarovka aj tá súčiastka a to by ma vyšlo skoro ako nový projektor, tak teraz mám naňho vyhradených zhruba 700€. Asi by mal byť 3D, pretože máme nejaké BLURAYká aj v 3D na telku a nejaké to dobré rozlíšenie bay mal. Aká značka je najlepšia? Alebo vieš dať konkrétny typ? ďakujem ti.
-
Ryan Giggs
VIP
Na 3D to chce co najvacsie rozlisenie, idealne full HD. Na za 700 eur toho vela nenajdes. Take zacinaju na 1000 eurach.
Neexistuje nic ako najlepsia znacka. Vzdy je to o porovnani najlepsich modelov.
Co sa tyka platna, u nas je vyber dost mizerny. Vacsinou je to len Elite Screen alebo Da-Lite. A to nejake extremne kvalitne nie su. Potom sa vyskytuju az velmi kvalitne a teda aj velmi drahe.
Neexistuje nic ako najlepsia znacka. Vzdy je to o porovnani najlepsich modelov.
Co sa tyka platna, u nas je vyber dost mizerny. Vacsinou je to len Elite Screen alebo Da-Lite. A to nejake extremne kvalitne nie su. Potom sa vyskytuju az velmi kvalitne a teda aj velmi drahe.