Aka vysoka skola ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
ak si to našiel na oboch fakultách, tak sa to učí na oboch. Aj na pedagogickej, aj na filde. Budú tam len nejaké maličké rozdiely. Na magistra ísť môžeš, ak taký magisterský odbor je. Takú kombináciu tam ale nevidím (http://www.muni.cz/study/programmes/152 ... aculty=ped). AK chceš latinštinu, tak iba s českou literatúrou, alebo potom samotnú historiu
Máš vôbec zvládnutú slovenčinu, keď chceš ísť študovať "italštinu"?
V podstate sú to skoro rovnaké odbory, ale jeden je zameraný na učiteľstvo. Tipujem, že aj veľkú časť predmetov budú mať rovnakú, takže je skoro jedno, ktorý zvolíš. Keď chceš ísť učiť, tak choď na Pedagogickú, v opačnom prípade na FIL-du.
V podstate sú to skoro rovnaké odbory, ale jeden je zameraný na učiteľstvo. Tipujem, že aj veľkú časť predmetov budú mať rovnakú, takže je skoro jedno, ktorý zvolíš. Keď chceš ísť učiť, tak choď na Pedagogickú, v opačnom prípade na FIL-du.
Keď sa chceš venovať italštine na to nepotrebuješ výšku. Stačí ak sa tomu budeš venovať ako koníčku Stači si kupiť slovník a nejaku knihu pre samoukov potomstačí počuvať taliansku hudbu, pozrieť si nejake talianske filmy alebo prečítať knihu napísanu v taliančine a keď naberieš odvahu a budeš mať zopár penazi na cestu tak tam v najlepšom prípade vycestuješ
Vyštudovaní vysokoškolaci sa tažko v dnešnej dobe zamestnaju...
Ja by som to chcel mať ako učiťelstvo , ale s niečim ešte , čiže najlepšie s históriu , len ma to zarazilo , že presne to isté je aj na filozofickej a uplne to isté na pedagogickej ....... tá kombinácia italský jazyk pro strední školy+historia pro strední školy tam je , ale v navazujícim magisterským na Pedagogickej fakulte .....
čiže môžem si dať na Bc. italský jazyk a ked to nebodaj zvládnem takna Mgr. si dám to pre stredné školy(tal.+ história?) ....a neni to divné že by som mal históriu len 2 ročníky na Mgr. ?
Prepáčte ak sa pýtam hlúpo , ale na výške som ešte nikdy nebol , no .....
))
čiže môžem si dať na Bc. italský jazyk a ked to nebodaj zvládnem takna Mgr. si dám to pre stredné školy(tal.+ história?) ....a neni to divné že by som mal históriu len 2 ročníky na Mgr. ?
Prepáčte ak sa pýtam hlúpo , ale na výške som ešte nikdy nebol , no .....
mozes studovat aj 2 odbory naraz, hlavne ak maju polku predmetov rovnakych a mozes si ich nechat pouznavat
-
audiotrack
VIP
ak to bc nie je učiteľstvo, tak možno budeš mať potom problém ak si budeš chceť dať to mgr. Ten odbor by mal byť príbuzný. Nemôžeš si spraviť bakalára na chémii a potom ísť na mgr na právo napríklad. A ak si nemal pedagogiku tak na mgr ťa do učiteľstva asi nevezmú. Možno že je nejaká možnosť cez skúšky, ale neviem ako to chodí pri dosť rozdielnych aprobáciach. To sa radšej skús spýtať na študijnom (napíš mail alebo zavolaj).
http://www.muni.cz/study/programmes/13? ... aculty=ped
tam hore je "Uskutečnuje Filozofická Fakulta , Pedagogická fakulta" , ak to rozkliknem aj cez Filozofickú-Filogie a aj cez Pedagogickú-Filogie , vypíše mi uplne to isté a presne ten istý počet študentov..... no nič , skúsim ešte chvílu počkať či sa niekto nenájde kto tento rébus vyrieši a potom sa skúsim obrátiť priamo na tú školu ....
tam hore je "Uskutečnuje Filozofická Fakulta , Pedagogická fakulta" , ak to rozkliknem aj cez Filozofickú-Filogie a aj cez Pedagogickú-Filogie , vypíše mi uplne to isté a presne ten istý počet študentov..... no nič , skúsim ešte chvílu počkať či sa niekto nenájde kto tento rébus vyrieši a potom sa skúsim obrátiť priamo na tú školu ....
-
audiotrack
VIP
potom je to dvojfakultný odbor. Budeš chodiť z fakulty na fakultu (niektoré predmety na jednej, iné na druhej)
AHA , a prihlášku si mám dať kam ? či je to vtomto prípade jedno ? Rád by som pokračoval na tu ucitelstvi pro stredni skoly ITA+HISTORIA , takže asi na pedagogicku ?audiotrack napísal:potom je to dvojfakultný odbor. Budeš chodiť z fakulty na fakultu (niektoré predmety na jednej, iné na druhej)
Inak díky všetkým za pomoc
Nazdar, chcem sa trochu poinformovať, lebo som z toho jeleň. Na stránke MUNI som našiel, že Test studijních předpokladů je přijímací zkouškou pro uchazeče hlásící se na všechny fakulty MU kromě Lékařské fakulty a Fakulty sociálních studií (FSS). (http://www.muni.cz/fss/tsp). Mal by som ale záujem o štúdium na FSS - európske štúdia + medzinárodné vzťahy, môže mi niekto povedať, akým spôsobom prebieha prijímacie konanie tam? Lebo pozerám stránku, pozerám.. A akosi to neviem nájsť. Vďaka za prípadnú odpoveď.
-
audiotrack
VIP
z domovskej stránky v časti "Studium" je tretí odkaz Přijímací řízení
-
Chalesnik
Medium Professional
Vysoka skola
Zdravim, uz teraz viem ze nebudem mat dost kreditov na prechod do dalsieho semestra cize si hladam robotu len sa chcem opytat ci musim pockat do konca semestra alebo sa mozem zamestnat uz teraz alebo ako to je ?
Re: Vysoka skola
http://www.hojko.com/aka-vysoka-skola-t8353-2920.html
semestra? nevyhadzuje sa az na konci roka?
kazdopadne, kym ta nevyhodia si stale student. musis do ruky dostat potvrdenie o ukonceni studia. len neviem ako je to v zakone, ale IMHO ta na full-time ako denneho studenta zamestnat nemozu
semestra? nevyhadzuje sa az na konci roka?
kazdopadne, kym ta nevyhodia si stale student. musis do ruky dostat potvrdenie o ukonceni studia. len neviem ako je to v zakone, ale IMHO ta na full-time ako denneho studenta zamestnat nemozu
full-time praca a studentsky status sa vobec nevylucuju, prave naopak, mas zlavu na dani
-
Chalesnik
Medium Professional
no ked nespravim prvy semester tak myslim ze ma tam nebudu drzat do konca roka 
ked nebudes mat dost kreditov, tak ta vyhodia hned po konci skuskoveho, ked sa bude robit prehlad studia, cize niekedy v polke februara
-
mirak2
Hardcore addict
zalezi od univerzity... niekde vyhadzuju uz po zime, niekde az po lete
Bud trosku konkretnejsi, kolko si nazbieral a na ktorej vyske. Mozno budes mat dost kreditov na opakovanie. Na takej ekonomickej sme mali tolko moznosti, ze az 
-
Chalesnik
Medium Professional
stu fiit 
Končím osemročný gympel a neviem čo ďalej. Chcel by som študovať nejakú grafiku/animáciu/film. Neviete poradiť nejakú výšku? Mne padla do oka Univerzita Tomáše Bati v Zlíne(FMK), chodíte tam niekto poprípade aké máte skúsenosti? Ten Zlín je pre mňa výhodný aj z pohľadu toho, že je to bližšie ako BA. A vlastne do tých Čiech ma to láka.