Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa test »

Pre mna je francuz daleko pohodlnejsi na dlhe cesty ako nemec. Ratzi, kolko si najazdil na pohodlnom francuzskom aute a kolko na nemeckom na dlhych trasach?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hej, francuzske auta su pohodlnejsie, to je pravda :) ale vieme, na co som narazal :P

dlhe trasy uz nejazdim, ale jazdi ich jeden kolega... ma megana z 2003 a dosralo sa mu to za tie roky tolkokrat, ze teraz ich jazdi dvadsatrocnym hrdzavym hyundaiom za 600eur :P
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Megan nepovazujem za pohodlne auto ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to si este nesedel v mojej mazde :D

je jedno, ci je alebo nie je pohodlne, on na nom prestal jazdit kvoli tomu, ze sa tam furt cosi kazi... a to megany aj sam povazujem za celkom spolahlive auta...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No teraz papá tie kilometre na Mercedese (popravde neviem v akom, lebo značenie nemeckých áut vyjma VW a Fordu je pre mňa španielska dedina, ale žiadna A a ani B klasse to nebude..) a nie je s ním vôbec spokojný.

Jednoducho mu tí francúzy vyhovujú.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v pohode, ja s tym problem nemam :) Ty si chcel rozprudit debatu :D
juraj85knr
Novice
Novice

Príspevok od používateľa juraj85knr »

Zdravim Vas. Potrebujem poradit. Planujem vymenit seat ibizu 1.4 benzin r.v. 2007 za octaviu 1.6 mpi r.v 2007 velmi malo jazdena + trochu lepsia vybava. Oplati sa?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

za kolko predas ibizu a kolko stoji octavia?

inak octavie su super, ja by som do toho siel...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Schvaľujem výmenu :D
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

My sme mali v rodine Lagunu 1.9dci (takú staršiu ale faceliftovanú), potom picasso 2.0HDi a Peugeot 307SW. Síce som bol ešte menší, ale viem, že keď sme niekam chodili (napríklad dve rodiny - druhá mala passat combi a potom novší passat), tak my sme ako rodina z vyššie spomínaných áut vystúpili ako z postele po jazde do CZ alebo AU oproti ním. Aj keď sa otca pýtam na názor, tak mi odpovedá, že na francúzske autá si nedá dopustiť na dlhé trasy, nech si hovorí kto chce čo chce...Samozrejme stále dodá, že je potrebné kúpiť francúza v najlepších rokoch (my sme stále kupovali okolo 70t km a predávali pri 120 - 130t km). Samozrejme keď kúpiš francúza 02 ročník a vw group 02 ročník, ten rozdiel tam je diametrálny.

Ja by som do toho picassa určite šiel čo sa týka pohodlia na dlhé cesty, síce by som volil asi silnejší motor 2.0HDi (vyšší výkon, 6st. prevodovka = lepšia spotreba na dlhej ceste) keď budú štyria naložení. A trošku mi to nové picasso nereže vzhľadovo, ale to je subjektívne :)
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

1,6 mpi pri oktavii straca velmi skoro dych a to nehovorim o spotrebel jazdil som pol roka na tom aute zase na druhej strane je to lepsie asi lepsie vozenie ako v ibize
juraj85knr
Novice
Novice

Príspevok od používateľa juraj85knr »

Ibizu by som chcel predat okolo 4900 - 4500 e, za menej by to uz asi nebolo vyhodne. Octavia je za 7000 e. Motor 1.6 pri octavia neje ziadny svalovec, je stavany skor na vydrz .Ak si prepocitam hmotnost k vykonu, octavia je na tom malinko lepsie nez ibiza.
Spotreba: ibiza priemer 6,5 l octavia cca 6,8 l pri normalnom jazdeni, co neje velky rozdiel si myslim.
Rozdiel v jazdnych vlastnostiach je citelny, tu ma octavia vyrazne plus. Co mi vsak chyba u octavii je 6 rychlostny stupen a trochu vacsi vykon (135 k ideal). Octavia je aj o nieco vacsia ako ibiza a to najdolezitejsie je ze octavia ma najazdenych 50 000km , ibiza 90 000.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Do aut sa az tak velmi nevyznam, preto sa spytam.. Da sa nieco schopne kupit do 2000e LPG? To lpg je primarna poziadavka. Mesacny najazd tak 1000km, urcite 4/5dverove. V tejto cene sa asi neoplati kupovat nieco na bezin a este spravit prerabku alebo sa mylim? Naozaj neviem co pozerat pacia sa mi punta,fabie, feliciu nechcem urcite Japoncov na LPG je velmi malo,,. A nechcem nejaku velku kravu.
Este sa chcem spytat, co znamena ked LPG nie je v TP, da sa to vobec prehlasit? Su z toho problemy ak ma chytia ale povedzme, ze to pred nimi zahram ze predsa idem na benzin?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

to, ze LPG nie je v TP znamena velmi velky problem pred STK/EK, ak nemas znamosti, taktiez by to bol problem, ak by pri prehliadke na to policajt nejakym sposobom prisiel (napr. hrdlo na tankovanie v narazniku), ze mas v aute splynovac, ale nie je zapisany v TP (pocul som, ze niekedy zvyknu kontrolovat TP aj pri LPG pumpach, ale to nemam zo skusenosti /nejazdim na LPG/, len som to kedysi pocul)

prepis nie je problem
barney33
Novice
Novice

Príspevok od používateľa barney33 »

Urcite najlepsie zobrat auto ktore ma LPG zapisane v technickom, vela krat je to problem zapisat (viem to z osobnej skusenosti), dalej najlepsie je ked si kupis auto so sekvencnym vstrekovanim LPG, tie sa nedavaju tak dlho takze tam vies ze ten plyn tam neni namontovany pred 20 rokmi lebo aj tam moze nastat problem, napriklad nadrze na plyn sa myslim musia po urcitych rokoch menit inak neprejdes cez STK, a pri tom sekvencnom mas aj mensiu spotrebu a nestraca to tolko vykonu. Myslim ze do 2000€ sa nieco na normalne vozenie urcite zohnat da :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hej nadrz ma platnost 10 rokov tusim.. Je este nieco na co si treba pri LPG davat zvlast pozor?
Ak bude niekto vediet o nejakom znamom co predava auto v tejto sume s plynom, tak mi dajte vediet :).
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Jazdieval som viac ako rok na LPG, tankoval som kazdy druhy-treti den no nikdy sa mi nestalo aby mi kontrolovali technicak na pumpe. Cestnych kontrol som si tiez uzil no len raz chceli vidiet osvedcenie o LPG a chceli nakuknut na nadrz...
Ak mozem poradit pozeraj sa po autach s vacsim kufrom (idealne combi) s valcovym typom nadrze.
Ja som minule kruto dumal nad tymto (nie je to najlepsie z ponuky inzeratov no mne skratka padol do oka...): http://auto.bazos.sk/inzerat/21013445/A ... celift.php
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Preco valcovu nadrz? Ovela lepsia je toroidna namiesto rezervy. Tu uz teraz netreba nosit. Defekt vies poriesit sadou na opravu pripadne asistenckou, ktoru k poisteniu ponuka vacsina poistovni.

Inak to prihlasenie dnes uz nie je taky problem ako kedysi. Pred mesiacom som prerabal audinu na LPG, muselo to ist individualnou prestavbou, nic nezvladnutelne.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ja som to pochopil tak, ze je problem zapisat LPG dodatocne, ak ho uz ma namontovane ;) (co aj vacsinou je pravda)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hej aj som to presne tak myslel.. su vraj na to nejake finty, s nejakym potvrdenim na rok a kazdy rok to obnovovat, ale to sa mi nechce riesit.. ostava mi uz len sledovat ponuku, momentalne som tam nic take nenasiel.. ta podmienka lpg to skresala hadam na desatinu aut.
Napísať odpoveď