Padání PC a problém s opětovným startem

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
D@D@
Novice
Novice

Padání PC a problém s opětovným startem

Príspevok od používateľa D@D@ »

Dobrý den, mám grafickou kartu ATI Radeon HD 7770, koupenou cca před třemi měsíci v poslední době mi začal problém. Při hraní hry, sledování filmu ale i prohlížení www stránek se mi z ničeho nic PC zasekne, objeví se vodorovné pruhy z obrazu který je zrovna vidět a dál nic, včera se mi zasekl PC jenom při tom že byla zobrazena plocha po startu systému. PC po restartu nenaběhne, jěnom větráky se točí a disky pracují. Větrák na grafice se točí jako když startuje ( na plný výkon ) po té se zpomalí jako obvykle ale po chvilce se zase roztočí a pak zase zpomalí, obraz při tom nejede. Měl by někdo nějaký nápad co může tento problém způsobovat ?Nám u sestavy 500 w zdroj (mimo jiné 2 jádrové AMD Athlon 3 GHz , 2x SATA 1x SSD disky). Problém se mi poptvé objevil u GK AMD Radon HD 4770, proto jsem pořídil novou s tím že to bylo kartou ale asi to bude jiný problém, na kartě mám Běžně 31 stupňů a na CPU 45, v klidovém režimu. Děkuji za jakoukoliiv radu nebo tip jak tento problém řešit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Padání PC a problém s opětovným startem

Príspevok od používateľa hojko »

Kedze grafiku si vymenil a problem pretrvaval, problem by som hladal v RAMkach alebo s doske. Cez MemTest86+ otestuj pamate, ak to za pol hodinu nevyhodi ziadnu chybu (cerveny riadok), tak potom ostava uz len doska, pripadne problem na strane software (ovladace k chipsetu, ovladace ku grafike).
D@D@
Novice
Novice

Re: Padání PC a problém s opětovným startem

Príspevok od používateľa D@D@ »

Tak jsem zkoušel takty pamětí měnit, mám kingstoony které mají pracovat na 1333 Mhz, podtaktoval jsem to na základní hodnotu z biosu, tedy 1066 Mhz a problém se již neoběvil prozatím, ovšem je nemilé že musím mít podtaktované paměti.
Napísať odpoveď