Zaracha a obmedzenie slobody.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Zaracha a obmedzenie slobody.

Príspevok od používateľa Xavier93 »

Zdravím
Doma mám taký problém mama je mierna psychopatka a všetko zveličuje najviac ako sa len dá .
Kamarát ktorý chodí na VŠ mi poslal poštou bongo ( vodná fajka) nech to dám bratrancovi , lebo mu to kúpil v meste kde chodí na školu. Bohužiaľ to prevzala mama a hneď z toho boli problémy. Predtým jej už niekto nahovoril , že som feťák a narkoman , keďže bývam v malom mestečku tak sa to šíri rýchlo ,a ona tomu bohužiaľ uverila . No teraz je ešte horšie kôli bongu . Objednala ma na pohovory ku psychologičke , terapeutke a na krvné testy . Takisto mám ísť v januáry na lyžiarsky kurz a volala triednej učiteľke nech dá všetkých z triedy prehľadať pred odchodom na lyžák a nech zavolá do školy políciu aj so psami . Tak isto mi zakázala ísť vonka , a všetko načúva aj keď volám s niekym alebo príde niekto pre mňa tak už je hneď na okne .
Mám už 16 rokov a myslím , že by som mohol mať nejaké právo sa obhájiť a mohol mať nejaké právo ísť vonka a najmä keď sú prázdniny , veď to nieje normálne keď príde za mnou 13 ročný bratranec že či nemôžem sa ísť s ním sánkovať , že sa on sám bojí ísť a mama ma nepustí , že s ním budem fetovať
Ako to mám riešiť ? ?
Prepáčte za gramatické chyby píšem to narýchlo
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zaracha a obmedzenie slobody.

Príspevok od používateľa beardie »

Chod na testy, ak nic neberies, tak to mamu mozno presvedci
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

no to je to , že som skúsil v apríli na narodeninovej oslave trávu , ale ako som potiahol tak som aj vykašlal a dusil som sa ...a od vtedy nič :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Tak mozes ist kludne na testy, uz ti urcite nic nenajdu
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Ale hlavne som sa pýtal , ako je to s tým ., že je to normálne že všetko ma kontroluje a nikam nemôžem ísť ? Veď predsa už dva týždne som len doma :/ a vonka by som mal ísť ,..... rozmýšlam , že surovo pojdem bez dovolenia zajtra ...ale keď jej zas prepne a bude volať na políciu ako minule :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Xavier93 napísal:Zdravím
Doma mám taký problém mama je mierna psychopatka a všetko zveličuje najviac ako sa len dá .
Kamarát ktorý chodí na VŠ mi poslal poštou bongo ( vodná fajka) nech to dám bratrancovi , lebo mu to kúpil v meste kde chodí na školu. Bohužiaľ to prevzala mama a hneď z toho boli problémy. Predtým jej už niekto nahovoril , že som feťák a narkoman , keďže bývam v malom mestečku tak sa to šíri rýchlo ,a ona tomu bohužiaľ uverila . No teraz je ešte horšie kôli bongu . Objednala ma na pohovory ku psychologičke , terapeutke a na krvné testy . Takisto mám ísť v januáry na lyžiarsky kurz a volala triednej učiteľke nech dá všetkých z triedy prehľadať pred odchodom na lyžák a nech zavolá do školy políciu aj so psami . Tak isto mi zakázala ísť vonka , a všetko načúva aj keď volám s niekym alebo príde niekto pre mňa tak už je hneď na okne .
Mám už 16 rokov a myslím , že by som mohol mať nejaké právo sa obhájiť a mohol mať nejaké právo ísť vonka a najmä keď sú prázdniny , veď to nieje normálne keď príde za mnou 13 ročný bratranec že či nemôžem sa ísť s ním sánkovať , že sa on sám bojí ísť a mama ma nepustí , že s ním budem fetovať
Ako to mám riešiť ? ?
Prepáčte za gramatické chyby píšem to narýchlo
ako nehnevaj sa, ale ak 13 ročný fajčí vodnú fajku, tak je aj pre mňa feťák. Darmo budeš argumentovať že to nie je tráva, ani žiaden toluen. On je mladý ešte aj na coca colu a kávu, a strach tvojej mamy je úplne oprávnený.
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

jedná sa o iného bratranca ... jeden je z ocovej strany a druhý z maminej

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2012, 20:02)
Ten ktorému mala ísť tá fajka má už 18r ...
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Neviem, ako to je s ostatnymi latkami, ale inhalacia travy sa da zistit aj dlhsiie po pouziti...nesnaz sa tym testom vyhybat atd., chod tam, vsetko bude negativne a mama bude za tu "blbu"...v spolocnosti si z teba asi budu robit srandu, tak sa nesnaz nejak vsemozne obranovat, ale skor to tiez brat trochu s humorom (aj ked pri vybavenych sedeniach so psychologom a terapeutom to moc nejde, no)
Zaujimalo by ma, z coho plynulo to prvotne podozrenie, ze si narkoman :D A vystvetli jej, naco sa pouziva VF, lebo s klasickym bongom sa to moc porovnavat neda...
PS: Nechodime vonka, ale von ;)

//mozno by som tie testy az tak jednoznacne nevidel :D http://www.hojko.com/post1905809.html#p1905809
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

už som mal dve sedenia a stále to isté : škodí to škodí škodí a ničí bunky ...ja viem ale čo to má s tým keď nič neberiem :D
A ja to beriem aj s humorom také reči ale to , že nikam nemôžem teraz ísť ma štve
PS: Polka mesta hovorí nárečím tak som kus pochytal no ...

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2012, 20:19)
lowmanek
účet zdieľam so spolubývajúcim na intráku .... takže keď pozeráš odveci témy tak sa nečuduj ...
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

http://www.hojko.com/post1905809.html#p1905809 Zdieľaš s bratrancom aj Hojko účet alebo ako? Ale tak keď vravíš pravdu, jednoznačne choď na testy a porozprávaj sa s mamou - vybaví spolužiakom kontrolovať batožinu pred lyžiarakom, to by si bol do konca strednej za bonzáka.. Lebo ako, povedzme si úprimne, na každý lyžiarak sa berú fľašky, cigarety či tráva.
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Ja som už raz trapas zažil a bojím sa toho znova :/

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2012, 20:27)
A ja som mal v úmysle brať na lyžák len flašky ... u nás tam nikto nieje na drogy aspoň myslím a cigarety to iba dievčence fajčia

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2012, 20:36)
Asi som si to už rozmyslel , strpím to všetko pôjdem na testy a pohovory , nebudem chodiť vonka a ja to mame vrátim , keď odídem o dva roky na VŠ , na tých ktorí pri mne stáli si vspomeniem ale na mamu , čo ma za všetko urážala a všetko zakazovala sa vyprdkám , viem dala mi život ale čo už , ja som jej neublížil nijak .
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

pockaj, ty ked odides na vysku tak si budes vsetko financovat sam?
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Nie .... otec ;)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

A otec je doma? Alebo su rozvedeni?
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Spolu žijeme , ale s otcom je tak ...odíde o šiestej ráno .... skončí v robote o štvrtej a ide do krčmy ... a domov príde o deviatej
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

OK, len ma napadla myslienka, ze ci by ta matka nemala chut stale kontrolovat,
nakolko si do 25 alebo ukoncenia studia na vyske brany ako dieta, na ktore ma
pravo brat € od statu...

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2012, 21:36)
no ale ked su neni rozvedeni tak ste rodina a matka povie pokial ta zivim/e,
si nase dieta a budes robit co ja/my chcem/e...
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Z pravneho hladiska ti mama moze dat "zaracha". Obmedzovanie osobnej slobody sice je trestny cin, ale toto konanie nie je trestnym cinom, pretoze - § 28 Trestneho zakona v suvislosti s § 30 ods. 3 Zakona o rodine; a § 10 ods. 2 Trestneho zakona.

Ak chces nieco dosiahnut, tak zrejme to pojde, len tak, ze sa s mamou porozpravas. Pravne prostriedky mozes uplatnovat, len ak bude jej konanie extremne, co ale z toho co pises nie je. Na tvojom mieste, by som jej rozhodnutie respektoval.
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Ja už neviem ... uvidím ako to ďalej pojde .
Ale aj napr . v prime , sekunde , tercii a kvarte na gymnáziu som chodil na gitaru do Z.U.Š. , ale keď ma to prestalo baviť a už chodiť tam 4x do týžna je dosť tak som skončil a od v tedy akoby mame preplo a za všetko tresty .. dostal som 3 v škole mesiac nemôžem vonka a mesiac PC , a pre mňa čo som mal pár kamarátov že sme išli do pizzerky večer a že som si kus zahral dačo na počítači tak to bolo dosť kruté a to že som bol ďalej nepozorný v śkole to nenapraví .
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Mam spoluziaka, ktoremu mama zakazuje za znamky chodit von...presedi tak 4-5 hodin za PC a veci do skoly si pozrie rovnako, ale hlavne, ze mama je spokojna...tiez je to dost divne :roll:
Ale v tomto pripade takeho pol roka a prejde ju to...len ona si stale nemoze pomoct s tym, ze uz nad nim nema taku kontrolu jak ked bol decko, takze sa ju snazi "prinavratit"...u teba je to nieco ine
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

tak ked chodis ku tej psychologicke, zober so sebou mamu a porozpravaj sa s nou o tejto situacii pred odbornikom.
Napísať odpoveď